Prvi predlog. Komunikacija je obično dvosmerna ako razgovaraš sa nekim. Tako da ako razgovaraš i o čemu smislenom, ti projektuješ mišljenje, stav, drugome, daješ ga na uvid, daješ mu zatim argumente kojima ćeš pokušati da mu opravdaš to što si zamislio, i onda posmatraš reakciju. Tu se nisam nikada ogrešio. Tako ta "instalacija" mišljenja je suvišan termin.
I sta se desi ako taj neko kome si projektovao svoje misljenje ne reaguje kako ocekujes? Jel onda on glup, ovca, Vadikal ili... sta? Hoces da te citiram sa drugih sajtova kako reagujes kada tvoje "argumentovanje" ne urodi plodom? I naravno... sagovornici su glupi... a da mozda ucitelj nije znao da nauci ovce svom (uzecemo: ispravnom)misljenju?
Hoces da te citiram sa ovog sajta ili sa nekog drugog gde instaliras svoje misljenje kao jedino ispravno?
Diskusija voodi rec iz grckog i neko ko je skolovan koliko ti znace, ne sumnjam, da je to razgovor jednakih. Zato se to kod nas zove i "okrugli sto" Nasuprot tome postoje razgovori nejednakih i takvi stolovi nisu okrugli.
Osim u nekoliko par zadnjih topika, kod tebe nisam video da sebe i svoje misljene projektujes kao ravnopravno sagovornicima vec uvek i iskljucivo iznad. Tako se i obracas, drugima, kao da su stoka i sve da jesu stoka, ti kao mesija ne mozes da se obracas tako stoci jer onda se direktno popisas na svoju teoriju o ravnopravnosti i toleranciji. Pa kako ja da prihvatim da ti kao lider propovedas toleranciju kad je sam ne primenjujes skoro pa nikad? Primenis je ti... kada projektujes sagovornike znatno nize od sebe i kada oni tebi priznaju svoju gresku. ZNas dosta skolovanih ljudi, naci ce se neko ko ce ti objasniti sta je "govor govora". Citajuci tvoje tekstove pada mi na pamet da si Radikal ekstremne levice.
Inace, ako predstavljas neku politicku organizaciju onda ne mozes da se zalis sto se tebi ljudi obracaju sa kritikama jer TI si obraz Diferencije. Tako da tvoja tvrdnja da TEBE neko licno mrzi ili ima prigovore na TVOJ karakter/licnost pada u vodu.
Drugi predlog. Nažalost, ti ne uviđaš niti momenat u kojem te zovem na komunikaciju i pokušavam da iz tebe isčupam barem nešto konstruktivno. Ti ovde spominješ momente za koje znaš (ili ne znaš, što je još gore) da nemaju veze sa korisnom kritikom. Kritika je ono što ti shvataš kao uvredu (ili pljuvanje po bilo čemu što uzmem za predmet kritike). No, nadam se da ćeš, budeš li ostao još neko vreme na forumu, shvatiti kako i na taj način može da se diskutuje, i to, za razliku od onih praznih priča u kojima svako svakog tapše po ramenu, tako da ima smisla i bude konstruktivno.
Da iscupam... shvatam pogresno kritiku... nadas se da cu - shvatiti... pokazi ovaj tekst nekom psihologu i pitaj da ti kaze koliko ovaj tekst tebe projektuje kao viseg od onog kome se obracas... poziva na to da "instaliram" tvoje misljenje i da tek kad ga prihvatim bicu "jednak". Diskusija... seti se... razgovor jednakih.
Ali nema veze, to ti je stil.
Svako se uči toleranciji dok je živ, pa i ljudi koji se, kao i ja, zalažu za unapređivanje ljudskih prava i tolerancije. Potcenjuješ taj pojam, opet, bojim se, iz neznanja šta je sve u stanju da obuhvati.
ako ces tek kroz politicku organizaciju da se naucis toleranciji... koliko ja treba da cekam da se ti naucis pa da ti dam podrsku?
Kako da verujem u druge delove manifesta tvoje politicke organizacije ako jedan clan koji si sam napisao krsis u kolicini da je mene sramota sto sam nekad ja vidjen kao potpirivac tvoje netolerancije (jer ti se suprostvaljam)
Primerom moras da pokazes sve sta propovedas a prakticno pokazujes samo netolerantnost... ja tebi smetam, rekao si vise puta, cenis da sam retardirana seljacina kada spamijes druge diskusije ili kada ti se direktno suprostvaim misljenjem... jel to tolerantnost? Jel tolerantnost da ti smeta necije misljenje koje je oprecno tvom ili ti deluje uvredljivo?
Svaka poruka u kojoj ciljaš mene kao ličnost, a ne naslov diskusije i ono o čemu se govori, a više od pola tvojih poruka je takvo, jeste motivisano nekim ličnim planom, povređenom sujetom ili željom da se ona zadovolji na neki način. Da vidimo u kom momentu ćeš, ili da li ćeš uopšte, prestati sa tim. Ja se nadam da hoćeš.
Nijednom porukom ne ciljam na tvoju licnost vec na tvoju politicku licnost. Politicar nema pravo da se krije iza tradicije nepovredivosti licnosti kada je politicki aktivan. Ovde ti nisi tek neki Brzobrdjanin vec A.K. vodja politicke organizacije.
I opet mi prisivas tvoje misljenje kao jedino ispravno, znas da sam vodjen nekim licnim planom sujetom ili zeljom... pa jel ja treba da te tapsem po ramenu da ne bih bio sujetan?
Procitaj gore sta si sam napisao:
Ja ne razumem ono gore hvatanje za Kosovo. Kakve veze ima da li radite i živite u zemljama koje su priznale Kosovo ili ne? Šta je sad, izdajnik ko radi u državi koja je priznala Kosovo? Jbt, biser do bisera...
Zasto sada ne razumes?
Sam si mi rekao da ovde pre obracanja drugima treba da se predstavim jer je tako kulturno, dam krvnu sliku i da mi se prisiju etikete pa sam se lepo predstavio Ziletu da ne bih povredio sveto pravo na cutanje ako se korisnici ne poznaju.
Posto je ovo politicki forum (ravnopravnih?) onda moram politicki da se izjasnim. A to je jedini deo gde sam politicki opredeljen: da je Kosovo vestacka tvorevina i da svako ko podrzava krsenje povelje UN o
nepovredivosti granica bez rezolucije UN o nezavisnosti ustvari krsi osnovna ljudska prava.
Sad mogu da se obracam Ziletu do mile volje a da ne mozes da kazes da sam nekulturan jer sam dosao i seo za okrugli sto i usudio se da pricam sa nepoznatim ljudima.
Inace... i dalje drzis pogrdan izraz uz moj avatar na osnovu predubedjenja.Nisi ti glup kad izmisljas terminologiju komunjarskog stila: naZionalista.