Da vidimo malo ko su oni koji kritikuju Diferenciju, i da vidimo na koji način to rade. Interesantno je, pa zato molim ove koji imaju interesovanja za ovaj forum da pročitaju. Komentari su "skinuti" sa foruma koji vodi Dexa Pantelejski sa svojom kafanskom ekipicom:
najgrdji schljam "juzhne pruge" se uveliko izvozi u region "kruga dvojke", i jedino takvi ljudi, koji mrze svoj kraj/zavichaj [kao shto su ovi iz nvo diferencija] mogu da oznachavaju jug Srbije kao neshto malo, prljavo, nedostojno, nisko, neuko&takoto, jerbo na taj nachin najlepshe opisuju sebe, neuspele ovdi, ali zato [najverovatnije] uspeshne prestonichke dupeuvalakache.
fala.
Sve to što je taj Carra kazao nema nikakvog značaja jer to je mišljenje svakog nepismenog u Nišu, a na takve ne bi vredelo obraćati pažnju (i nadam se da makar oni nisu na pozicijama da o bilo čemu odlučuju). Ali sledi odgovor Dekse, pa dakle nosi težinu:
To je tacno. Ali kad vec pominjes Differentiu koja je jedna minorna organizacije koju cine isfrustrirani klinci sa problemom osnovnog obrazovanja i nedostatkom sexa, ako si bio na njihovom forumu (sa kog sam ja banovan) video bi da tamo nema skoro nijednog juznjaka. Oni se kao bore za decentralizaciju, za Jug, a sve neki ljudi iz Vojvodine i iz okolnih republika. Kako god se pojavi neki Nislija ili Vranjanac oni ga ili izvredjaju ili proglase fasistom ili covek, jednostavno, kad vidi sa kim ima posla, pobegne glavom bez obzira.
A i ne bih se slozio da im je uvlacenje prestonici uspelo. Da je tako, dobili bi neku kintu, nesto sitno, ovako, nit je tamo ko cuo za njih, nit ikog zanimaju, kao sto rekoh, minorna skupina polupismenih bukacha od kojih neki (onaj Kekenj recimo) imaju ozbiljne psihicke probleme.
S obzirom na ovoliki nivo bezobrazluka, neljudskosti i budalaštine, ali još više uvrede na račun njega samog nego što je vređao Diferenciju (ali kad bi bilo tamo nekog pismenog i makar poluobrazovanog da shvati koliko je idiotski taj Deksin komentar), razmišljam da li bi trebalo sa dotičnim zauvek raskrstiti, jer kao osoba koja ima ovako uske poglede na stvari, ko pokazuje nedopustiv nivo nepoštovanja drugih, i ko nema nimalo zahvalnosti i ne uočava koliko je dobro to što Diferencija radi,
da li bi trebalo zauvek zabraniti korišćenje foruma Dexi Pantelejskom?Recite, ja nemam ideju. Ono što je citirano je STRAŠNO, ne zato što bi moglo biti istina (ono je u stvari jedan pogled na Diferenciju), nego zato što dolazi od čoveka koji je na poziciji i koji sa te pozicije naprosto mora da zrelije vidi i Diferenciju, i situaciju u gradu, i borbu za decentralizaciju.
Sve to ne uzimajući u obzir optužbe za bolest na moj račun.
Još jednom: STRAŠNO!