FinalCutNow
Gradjanin
Duh bunta: +34/-32
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 07.10.2007. 02:50 » |
|
Pregledavajuċi mnoge teme s ovog foruma došao sam do zaključka da trebam da postavim jedno pitanje Diferenciji koje je počelo da me muči. Koliko sam razumeo vaš osnovni cilj je decentralizacija i regionalizacija odmah i to kroz konkretne promene u državnoj strukturi, s čim se potpuno slažem. Ako je to tako, zbog čega delujete kao Nvo, a ne politička partija ako se uzme u obzir da se ove stvari menjaju jedino kroz aktivno bavljenje politikom ( učešċe u republičkom i lokalnim parlamentima, koalicije itd). Naravno, NVO mogu imati političko delovanje, ali samo u smislu podrške veċ postojeċoj partiji ili nekoj političko-društvenoj alternativi koju ne zastupa ni jedna druga partija. Ipak, reč je samo u support faktoru koji bi u ovom slučaju pomagao sve one političke opcije koje se zalažu za decentralizaciju i regionalizaciju kao svoje legitimne političke ciljeve. Ili ako takvih nema, podržavao bi samo sopstvene ideje. Ali, nvo-sektor je nešto što u civilnom društvu ne podrazumeva takvu povezanost s državom. Civilno društvo je tu da ograniči izvesne ingerencije i vlast države kada je to neophodno i to tako da ih ne preuzme na sebe jer to ni po svojoj definiciji ne može. U stvari meni je nejasno koji su vaši ciljevi kao NVO? Vaše političke ciljeve kapiram, ali svi oni ( o decentralizaciji) pripaduju sektoru aktivne politike i formi političke partije. Hoċu da kažem, prema onome što ste sami govorili na ovom forumu- da vas pre vidim kao političare i političku opciju nego li kao Nvo. Bilo bi mi jasnije ako ste radili neki projekat vezan za decentralizaciju u okviru nvo-sektora? Ako jeste, razumeo bih vašu poziciju kao nevladine organizacije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 07.10.2007. 03:37 » |
|
Ako je to tako, zbog čega delujete kao Nvo, a ne politička partija ako se uzme u obzir da se ove stvari menjaju jedino kroz aktivno bavljenje politikom ( učešċe u republičkom i lokalnim parlamentima, koalicije itd). U daljem tekstu si i sam objasnio da se NVO bavi i važnim političkim pitanjima, dakle u stanju je da vodi političke kampanje, da animira ljude, da sprovodi akcije, itd. Dodaješ uskoro da je sve to uglavnom sa ciljem da podrži neku postojeću stranačku opciju koja će te ideje da sprovodi u delo na nivou republičkog parlamenta. Istina, nevladina organizacija ne može da preuzme takvu ulogu i da se bavi konkretizacijom ovih ideja, i pitanje je na mestu: zašto, ukoliko ne postoji takva stranačka opcija, ne bismo i sami bili politička stranka? Obično je odgovor takav da tvrdimo kako nema smisla osnovati partiju ukoliko ona ne bi mogla ništa da uradi, ukoliko ne bi mogla da funkcioniše kao partija i ukoliko nije u situaciji da dođe do vlasti. Ovo ne važi samo trenutno, nego na duži rok. Ta partija bi se svakako ponašala u početku tek kao nevladina organizacija ili kao medij (izdavač nekog nedeljnika ili mesečnika, štampala neke flajere/plakate), tako da bi njena moć bila znatno ograničena. Funkcija političke partije dolazi do izražaja tek kada ta partija može i objektivno doći do neke moći i nivoa vlasti. Mi to još uvek ne bismo mogli i zato delujemo onako kako to legitimno može da čini nevladina organizacija. U stvari meni je nejasno koji su vaši ciljevi kao NVO? Vaše političke ciljeve kapiram, ali svi oni ( o decentralizaciji) pripaduju sektoru aktivne politike i formi političke partije. Hoċu da kažem, prema onome što ste sami govorili na ovom forumu- da vas pre vidim kao političare i političku opciju nego li kao Nvo. Kad bismo imali dovoljan broj ljudi, kad bismo svakog dana dobijali gomilu pisama i mejlova podrške, NVO bismo preformulisali u partiju. Ovako, kao što rekoh, ne bi imalo smisla. Bilo bi mi jasnije ako ste radili neki projekat vezan za decentralizaciju u okviru nvo-sektora? Ako jeste, razumeo bih vašu poziciju kao nevladine organizacije. Projekte nismo radili iz više razloga. Neki od njih su sledeći: - Pare za projekte ne dobijaju udruženja građana koja nisu do tada imali saradnju u nekom drugom projektu sa nekim većim udruženjem. - Ne postoji tim koji bi ovde radio u tehničkom smislu kvalitetne projekte koji zahtevaju i ozbiljan višemesečni rad i stručnost na tom polju. - Ono što bismo sami radili po tom pitanju najčešće se ne nalazi u opisu projekata koje su fonderi spremni da pomognu. Upravo suprotno, ovo što mi želimo da radimo više se nalazi u okviru fondacija koje plaćaju projekte političkih partija. Ali i tu bi važilo ono što sam o projektima i njihovom pisanju rekao kad je u pitanju NVO. PS: Ove dve poruke će biti odvojene i spojene sa temom " Generalna kritika udruzenja Diferencija - Nis"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Trajkovic
Gradjanin
Duh bunta: +1/-1
Van mreže
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 10.10.2007. 14:17 » |
|
ne bih rekao da je dobro sto cesto spominjete ldp pored vaseg imena organizacije posto to definitivno odbija mnoge ljude koji bi se na neki nacin, makar aktivnoscu na forumu,ukljucili u vas rad i pomogli. da li vas je ldp na neki nacin pomogao pa mu ovako velikodusno zahvaljujete u svakoj drugoj poruci? jeste li svi clanovi te partije?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 10.10.2007. 14:42 » |
|
Dobro je ako imamo jednog clana, a mislim da je i taj clan neformalni i ovde i tamo. Ne forsiramo LDP i uglavnom nas nije briga za njih, ali je dobro i recimo da navijamo za njih dok god barem nesto iz naseg programa zele da sprovedu. Naprimer, njihova borba protiv nacionalizma i nacifikacije nama odgovara i moramo, iz postovanja prema takvoj ideji, da ih pohvalimo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ajkula
Gradjanin
Duh bunta: +1/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 17.10.2007. 19:02 » |
|
Pravo mesto gde mogu da izrazim tačno ono što mislim o vama... Znači gospodo, vidim sam da ste svi ovde neki intelektualci jada jada bla bla ovaj onaj faks (predviđam, filozofija ili sociologija ili čak oba smera...). vidi se da se veoma lepo izražavate i tako to:) vidi se da imate čak i dosta lepe (utopične) ideje. ali recite mi, da li vi ozbiljno smatrate da su vaše ideje ostvarive? sve što sam u poslednjem dužem periodu kao gost pročitao na ovom forumu jesu manje više citati filozofa od strane njihove fan-baze. molim vas da upalite svetlo i uđete u realan svet.(ne mislim ništa loše ovom zadnjom rečenicom) kao prvo, vidim da za sve vaše ideje treba čovek (kako vi kažete) da ima veći intelektualni kapacitet :jezik: ali ako uzmete za primer gaussa, videćete da ste vi sa vašim visokim pragom intelektualne i emotivne svesti u velikoj manjini naspram ostalima...jednostavno, velika većina ljudi nije dovoljno sposobna da bi mogla da menja svet zajedno sa vama. pa možete reći sad vi svi kako sam ja pun predrasuda ali jebiga, neko neće moći to da nauči pa da ste bogovi...što znači da bi vas ostali pratili, moraju samo da ćute i da rade kako vi kažete. ja druge opcije ne vidim, ako imate neku još idealniju od ostalih prosutih na ovom forumu izvolite. druga stvar što je, možete vi da se izjašnjavate kao banane ali vi živite u srbiji, državi u kojoj nemate baš mnogo istomišljenika i državi (kao i svim ostalima) koje su prošle bezbroj ratova (u nekim knjigama se ratovi čak spominju kao folklor) i vekove nastajale i razvijale se. to ne odobravam ali to su istorijske činjenicei preko njih se ne može, i vi sa vašim istomišljenicima ako pokušate da narušite sistem, on će pogaziti vas. ako mislite da možete ustvariti svet bez država - gadno se varate...ima mnogo moćnika koji imaju i te kakve koristi od država. a isto tako važi poslovica bolje prvi na selu nego zadnji u gradu. 2. - uvedite esperanto 3. - nemam volje pošto sam navukao neku virozu pa već ionako teško sastavljam rečenice pošto jedva vidim ekran i odohna spavanje. jedino što sam hteo da kažem: imate intelektualni potencial, i molim vas, ako želite sebi i bližnjima dobro, iskoristite ih u izvodljive svrhe, ne morate se deklarisati kao srbi, ne morate ništa, samo budite aktivniji na poljima koja nisu toliko utopična i u kojima bi mogli svim ljudima bolje da pomognete. a ako želite bolje narodu oko sebe mora biti država stabilna. radije u tim poljima učestvujte...školstvu, privredi...šta se tiče okolnih zemalja - ako želite njima dobro, šta onda ima bolje nego da imaju državu u komšiluku na koju se mogu osloniti a ne da se samo čeka kad će se zapucati. glavna stvar: trenutni sistem je nepromenjiv - bila to srbija, bugarska, EU, šta god, uvek ćete imati instituciju koja će vam biti nad glavama. imate u sadašnjem sistemu dovoljno polja i panoga za aktivno delovanje. ne mora da znače da su ta polja dobra, aktivna...aktivirajte ih sami. pomozite sami sebi jer vam niko drugi neće pomoći. jednostavno, iskoristite svoj intelekt za ostvarive ciljeve, manite se filosofije - to su ipak sve samo teorije. a ja odoh i ne vraćam se više

|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 17.10.2007. 21:38 » |
|
Pročitao sam samo poruku Ajkule tako da ću se na nju obazreti, i izviniti PB-u i Shkavelu što preskačem njihovu raspravu. Možda se kasnije vratim i na to. I još jedna napomena... Pošto je poruka Ajkule nekako opšta, i pošto se odnosi na funkcionisanje i kritika je koncepta ovog foruma i Diferencije, biće premeštena (pošto, nadam se, bude pročitao ovu poruku/obaveštenje) i spojena sa već postojećom diskusijom pod nazivom Generalna kritika udruženja Diferencija - Niš.
Mislim, pre svega, da je tvoja kritika, Ajkulo, prilično umerena i dobronamerna, ali i, što je novost, potpuno na mestu. Jedino što u njoj ne shvatam jeste na šta misliš kada kažeš da su naši ciljevi neostvarivi. Zato bih te zamolio da pojasniš o čemu se radi, kako ne bih pisao napamet, a imam puno toga da kažem s obzirom na pojedinosti našeg programa i ciljeva, i o svakome pojedinačno. Ako bi trebalo o svima da govorim generalno, složio bih se da su to ideje koje još jako dugo neće doći na red, niti skupštine, niti će o tome prosečan građanin uskoro početi da misli. Ipak, to ne znači da bi trebalo dići ruke od svega i upustiti se u ono što već postoji; ne menjati svet (grad, region, državu, odnosno ljude u gradu, regionu i državi). Druga stvar od važnosti je odnos ovih zadatih vrednosti koje propagiramo prema onome što stvarno/konkretno možemo učiniti. Bliže gledano ili konkretnije rečeno, teme kojima se bavimo nisu popularne, ne samo u Srbiji, nego i bilo gde drugde u svetu. (Verujem da bi u Republici Hrvatskoj bilo jednako teško sprovoditi ideju denacifikacije, pa čak možda i teže, budući da ni to društvo još uvek nije prebolelo ratne traume.) Međutim, mi se i ne borimo za vlast u državi, ne ciljamo da postanemo za par godina aktivni učesnici u raspodeli vlasti, fotelja, institucija, preduzeća od značaja za državu, i slično. Bavimo se prosvećivanjem ljudi, a to ne daje, barem u načelu, toliko vidljive rezultate kao što su oni kad neko nov sedne u državnu političku fotelju. Toliko, a ja očekujem ipak da ne bude ispoštovano: a ja odoh i ne vraćam se više ... ukoliko se nalazite na našoj strani i podržavate ideje (koje su uglavnom nekonkretne ali imaju svoj nivo progresa) koje propagiramo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
beyondmediominds
Gradjanin
Duh bunta: +4/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 10.11.2007. 18:27 » |
|
Ipak je prethodni razgovor sa domacim izdajnikom morao da se zavrsi na msn jer je isti zahtevao da sazna sve pozitivne strane Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Nisu. Nadam se da je sada istim odusevljen jer je saznao da isti nije nista organizovao vec se bez ikakvih finasija bori za dobrobit studenata sto ce i da nastavi u daljem periodu. Kad se tako lepo " borite " za dobrobit studenata, zasto ste dozvolili da se na oglasnoj tabli pojavi klerofasisticki plakat? Sorry kekenj, morala sam.Vidim da mi se duh bunta povecava,ali u plus-u hehhehhe zlobni.Generalno nemam zamerke na rad Differentie.A i ne volim da sitnicarim,ko radi taj i gresi.Ne bih bila ovde da imam neke krupne zamerke.pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 11.11.2007. 15:47 » |
|
kao prvo, vidim da za sve vaše ideje treba čovek (kako vi kažete) da ima veći intelektualni kapacitet :jezik: ali ako uzmete za primer gaussa, videćete da ste vi sa vašim visokim pragom intelektualne i emotivne svesti u velikoj manjini naspram ostalima...jednostavno, velika većina ljudi nije dovoljno sposobna da bi mogla da menja svet zajedno sa vama. Treba da se insistira na nenarodnjackom medijskom delovanju, a ne da ljude lazemo, govorimo kako im se dopada, samo da bismo ih privukli. Mozemo mi da se uvucemo recimo u lokal-patriotizam i da privucemo gomilu ljudi sa lokala, kao sto smo nekad radili, ali sta cemo sa njima? Sta da pricamo jednom lokal-nacionalisti o ljudskim pravima kad njega to ne interesuje? Sta da mu pricas o hvatanju Ratka Mladica i ostalih zlocinaca ako je za njega ubica isto sto i heroj? Ne moze. Moraju sve ideje da se uklope, pa ako to neko shvati, pojavice se ovde i podrzati, ako ne, neka dalje uci i razmislja o ovome sto pisemo. Mi smo tu da mu damo lekciju na forumu i u drugim tekstovima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Nebojsa
Gradjanin
Duh bunta: +7/-16
Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 16.11.2007. 13:22 » |
|
Mozemo mi da se uvucemo recimo u lokal-patriotizam i da privucemo gomilu ljudi sa lokala, kao sto smo nekad radili, ali sta cemo sa njima? Sta da pricamo jednom lokal-nacionalisti o ljudskim pravima kad njega to ne interesuje? Slabo shvatas kako to ide. Prvo ih ti dovuci na forum, pa onda brini da li ces uspeti da ih promenis. Pokusaj na sve nacine, kad vidis da ovako ne ide.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 19.11.2007. 04:17 » |
|
ja mislim da je ovo prava tema za ovo shto imam da kazhem. radi se o komentaru jednog od mojih najboljih prijatelja koji chesto posecuje ovaj sajt ali ne zheli da uchestvuje. ako zanemarim prvi deo njegove kritike poshto to bash i ne mozhe da bude konstruktivna kritika, ovo drugo mogu da objavim da bi se o tome mozhda malo razmislilo ubuduce. kako je sam rekao, zanimljivo mu je u negativnom smislu shto svi lichimo jedni na druge i shto ne mozhe da se chuje suprotno mishljenje. kazhe da i ne mora da chita shta ko komentarishe vec mu je dovoljno da vidi nick i vec mu je sve jasno. nema zhivota u porukama, svi su predvidljivi i dosadni. odmah sam se setio nekih ljudi sa foruma koji su oterani odavde zato shto nisu igrali po nashim pravilima a to znachi da se deluje medijski jednosmerno, bez mnogo kritike, da se promovishu samo napredne ideje ali da se one druge ne smeju da spominju. kad uporedim tu kritiku sa ovim usmeravanjem foruma izgleda da se radi kontraproduktivno. prvo se teraju ljudi sa ovog mesta, oni malobrojni koji dodju, to cemo svi da se slozhimo, a drugo stvaramo suvishe homogenu, predvidljivu i eto kako se moj prijatelj izrazio dosadnu atmosferu. ne predlazhem nishta konkretno samo se usudjujem da pitam da li je trenutno usmerenje stvarno idealno ili bi morali da se pitamo shta bi drugo moglo da se uradi jer ovako necemo da privucemo ljude za koje najodgovornije tvrdim da spadaju u malobrojne koji imaju svoj stav i shta da kazhu u ovom gradu. toliko.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 20.11.2007. 13:59 » |
|
kako je sam rekao, zanimljivo mu je u negativnom smislu shto svi lichimo jedni na druge i shto ne mozhe da se chuje suprotno mishljenje. kazhe da i ne mora da chita shta ko komentarishe vec mu je dovoljno da vidi nick i vec mu je sve jasno. nema zhivota u porukama, svi su predvidljivi i dosadni. Dosta je teško u nameri da se postavi veliki forum i značajan medij uspeti bez mnogo ljudi koji će znati na vreme i kvalitetno da odgovore na izazove koje im postavljaju novi posetioci. Nažalost, mi nemamo taj kapacitet da izdržimo navalu primitivnih ljudi ili onih inteligentnijih ali ideološki drugačijih posetilaca (npr. Dylan Dog, a tu negde je i FCN). Opasnost koja se pojavljuje njihovim pisanjem po nas je evidentna kad se ima na umu da kad god komuniciram sa nekim, ili me ko drugi kontaktira prvi, a u vezi sa udruženjem građana - Differentia, uvek taj neko pogleda i forum. Ako bi na forumu, već na prvi pogled (jer ljudi i nemaju mnogo vremena za pregled) mogao taj neko da vidi nacionalističke parole, antiatlantske (pošto antievropskih baš i nema), pa i da to nisu najotvorenije kritike, ali kritike kakve je moguće naći na nekim politički neutralnim forumima - saradnje sa tim ljudima definitivno neće biti. Par puta su mi se ljudi javljali i komentarisali kako je forum odličan (naravno, ti ljudi su građanske orijentacije), kako podržavaju sve to što se događa i da nastavimo tako nadalje. Da skratim. Moramo da izbegavamo ljude sa ideološki drugačijim pogledom na stvari dok se ne bude okupilo još kvalitetnih građanski orijentisanih ljudi koji bi njima mogli na vreme (ovo je jako važno, jer u svakom trenutku "inspekcija" može da naiđe) odgovorimo na nacionalističku provokaciju. Ovo posebno važi za inteligentnije smišljenu provokaciju (zovem provokacijom jer ne može sasvim uspešno da bude izvedena nacionalistička postavka, ne može a da ne bude ili provokacija ili populizam). Dakle, kada nas bude bilo više, dopustićemo da se pojavi i neko od onih... I onda ćemo ga u svakom trenutku spuštati, kako šta bude napisao. Do tada moramo da "ličimo jedni na druge", odnosno da guramo jednu te istu priču. odmah sam se setio nekih ljudi sa foruma koji su oterani odavde zato shto nisu igrali po nashim pravilima a to znachi da se deluje medijski jednosmerno, bez mnogo kritike, da se promovishu samo napredne ideje ali da se one druge ne smeju da spominju. Objasnio sam gore zbog čega ne smemo da dozvolimo da se raspričaju. Najkraće: Zato što nas nekoliko nema vremena da na te provokacije odgovori u potrebnom roku, a ako ta kritika ostane posetilac koji je važan i koji dolazi da bi ocenio šta radimo stiče sliku o forumu kao mestu na kojem se sakuplja desnica. kad uporedim tu kritiku sa ovim usmeravanjem foruma izgleda da se radi kontraproduktivno. prvo se teraju ljudi sa ovog mesta, oni malobrojni koji dodju, to cemo svi da se slozhimo, a drugo stvaramo suvishe homogenu, predvidljivu i eto kako se moj prijatelj izrazio dosadnu atmosferu. Nužno je. Nemoguće je drugačije. Forsirajmo onda nepolitičke teme, pa neka ljudi ostanu iz nekog drugog razloga. Politikom će se pozabaviti kasnije. Sačekajmo kako valja one koji su u političkom smislu na našoj strani. A oni će se pojaviti, sasvim sigurno. ne predlazhem nishta konkretno samo se usudjujem da pitam da li je trenutno usmerenje stvarno idealno ili bi morali da se pitamo shta bi drugo moglo da se uradi jer ovako necemo da privucemo ljude za koje najodgovornije tvrdim da spadaju u malobrojne koji imaju svoj stav i shta da kazhu u ovom gradu. toliko. I ja primećujem taj problem ali mislim da je trenutna politika foruma najbolji način suočavanja sa njim. Čekanje na bolje ljude, a istovremeno održavanje i briga o tome da se svakog dana uvećava broj dnevnih posetilaca. Time se povećava i šansa da nas kvalitetni ljudi pronađu, a nekvalitetnima stavljamo do znanja da im ovde nije mesto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
debeli dud
Nazionalist
Duh bunta: +9/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 21.11.2007. 14:23 » |
|
Arogancija, agresivan dijalog i sve cime karakterisete one druge su izgleda obelezja politike ovog foruma i njegovih administratora. Nadam se da cete shvatiti ovo kao kritiku koja moze da proizvede nesto dobro, pre svega prijatniji i prijateljskiji pristup prema drugim sagovornicima foruma koji se razlikuju u misljenju. Razumeo sam da diskusija znaci suocavanje razlicitih misljenja...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 18.12.2007. 22:11 » |
|
Dude, samo ti pisi, a to koliko se slazemo to je sekundarna stvar. Najvaznije je da se diskutuje, a ko ce kako shvatiti to je subjektivno. Znaci ne obaziri se na uvrede ako ti iko bude uputio, samo nastavi dalje i mirno zastupaj sopstvena uverenja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Cardinal Richelieu
Gradjanin
Duh bunta: +1/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 19.12.2007. 19:48 » |
|
Interesantno je da na forumu cije urednistvo pripada organizaciji koja propagira zastitu ljudskih prava mozemo da vidimo dasta krsenja istih. Neki od primera:
Citat: Domaci izdajnik 18.05.2007. 23:55 "Slušaj, retardirana seljačino."
Citat: Domaci izdajnik 18.05.2007. 23:55 "intenzivira moju mržnju"
Citat: "Nacionalizam je bolest, a ne nekultura." Pogledajmo sta neki recnici kazu o nacionalizmu. nationalism (noun): Extreme pride in the history, culture and successes, etc of one's nation; loyalty to one's nation; patriotism. Da li o ovim recima ima nesto negativno? Naravno, ne zaboravimo rezoluciju UN-a 217 A (III) o ljudskim pravima koja kaze: Clan 15.1. Svako ima pravo na nacionalnost. Dakle, nacionalizam je nacionalno opredeljenje. UN priznaje pravo nacionalnog opredeljenja i to u povelji o ljudskim pravima. Dakle, nacionalizam nije nekultura. Reci da je nacionalizam bolest je neosnovano i moze se reci bezobrazno i uvredljivo po one koji se smatraju nacionalistima te onda onaj ko to kaze automatski krsi i Clan 12 predhodne povelje.
Citat: "Koji kreteni!"
Citat: "mladi kreteni"
Ima jos dosta primera ali uzalodno je pominjati ih sve. Ovi su dovoljni da ilustruju poentu.
P.S. Jedno ispravno logicko zakljucivanje: Clan 12 je vrlo interesantan. Naime, oni koji se bore za ljudska prava a negde su javno nekoga uvredili automatski su prekrsili ljudska prava, za koja se bore, sto ih cini licemerima. Verovatnoca da covek nekoga nekad javno uvredi je prilicno velika tako da se moze zakljuciti, sa velikom sigurnoscu, da su vecina boraca za ljudska prava licemeri.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
direktor bolnice
Gradjanin
Duh bunta: +7/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 20.12.2007. 14:03 » |
|
Jeste li razmishljali poshto nema mnogo chlanova da se Diferencija preorganizuje u tajno/mistichko udruzhenje ? Bilo bi privlachnije , samo da se istaknu neka osnovna nachela u dve ili tri rechi ili jednoj rechenici , a ostalo na inicijaciji ? Ozbiljno mislim
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|