Bitno sam iznenađen ovom izjavom nekog ko piše ćirilicom (na forumu na kojem učestvuju i ljudi iz BiH i Hrvatske) i ima stavove prosečnog DSS glasača.
...а зашто ме то не чуди.....твоје поделе и етикетирање по неким чудним критеријумима су твој проблем, а не мој....
Latinica:
...a zašto me to ne čudi.....tvoje podele i etiketiranje po nekim čudnim kriterijumima su tvoj problem, a ne moj...
A šta smatraš da je potrebno da se uradi, i da to traži proces koji traje tri godine? Pokušaj logično da razmišljaš i smisliš zašto su potrebne tri godine za taj posao.
...е сад твоја потреба да на свакој теми, и о оној о којој немаш релевантна сазнања, даш закључак (некада давно секретари основних организација СК су имали ту обавезу) доводи ме у дилему да ли да ишта напишем ................ но ајд сад треба ти едукација....
1. причамо о Србији
2. нема доктрине одбране
3. нема Закона о Војсци Србије
4. да би се прешло са корпусне на бригадну организацију јединица потребно је рално време да се то обави а у склопу времена, потребне су и паре
5. потребна је промена система обуке
6. потебна је обука носиоца система обуке
7. потребно је ново наоружање и опрема
8. и опет да би се запослио професионални војник,( тешко занимање, са много рада и одрицања) потребно му је понудити и адекватну новчану надокнаду......
9. свака војска, по природи организације, је конзервативна и не трпи никакве нагле промене, међутим у реалном времену све одради на прави начин.........
Погледај само колико је времена потребно високом школству да се прилагоди Болоњској декларацији, и то је колико видим у твом окружењу...............
Мимо ове реплике, видим да ти је однос према занимању војника увредљив и понижавајући али као што рекох раније: ....имаш ти и својих проблема.......
Latinica:
..e sad tvoja potreba da na svakoj temi, i o onoj o kojoj nemaš relevantna saznanja, daš zaključak (nekada davno sekretari osnovnih organizacija SK su imali tu obavezu) dovodi me u dilemu da li da išta napišem ................ no ajd sad treba ti edukacija....
1. pričamo o Srbiji
2. nema doktrine odbrane
3. nema Zakona o Vojsci Srbije
4. da bi se prešlo sa korpusne na brigadnu organizaciju jedinica potrebno je ralno vreme da se to obavi a u sklopu vremena, potrebne su i pare
5. potrebna je promena sistema obuke
6. potebna je obuka nosioca sistema obuke
7. potrebno je novo naoružanje i oprema
8. i opet da bi se zaposlio profesionalni vojnik,( teško zanimanje, sa mnogo rada i odricanja) potrebno mu je ponuditi i adekvatnu novčanu nadoknadu......
9. svaka vojska, po prirodi organizacije, je konzervativna i ne trpi nikakve nagle promene, međutim u realnom vremenu sve odradi na pravi način.........
Pogledaj samo koliko je vremena potrebno visokom školstvu da se prilagodi Bolonjskoj deklaraciji, i to je koliko vidim u tvom okruženju...............
Mimo ove replike, vidim da ti je odnos prema zanimanju vojnika uvredljiv i ponižavajući ali kao što rekoh ranije: ....imaš ti i svojih problema.......