Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Turbo-rodoljublje!  (Pročitano 5845 puta)
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 05.11.2007. 22:05 »

Gazimestan sam postavio na delu za kulturu a ne da bi se sa Rakicem sprdali. Osudjujem ovaj postupak administracije foruma. Necu pisati neko vreme jer ne zelim da se mojim porukama manipulise kako to odgovara nekolicini ljudi koji upravljaju ovom web lokacijom.
Sačuvana
Plodni bizon
Urednik

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #31 poslato: 25.11.2007. 14:10 »

Bacite pogled na ovo, cuveno je, a i srpcad to uci u skoli:

I knez Lazar sazva sabor u Kruševcu i uputi onu zavetnu poruku svekolikom srpstvu:
„Ko je Srbin i srpskoga roda, i od srpske krvi i kolena, a ne doš‘o na boj na Kosovo, ne imao od srca poroda, ni muškoga, ni devojačkoga...“

Hehehe, a taj Lazar je proglasen za sveca.  nesiguran
Sačuvana
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 24.01.2008. 23:30 »

evo neshto i od milosha kobilica prema filmu boj na kosovu, upravo ga daju na tv-u

neka od danas zna, ko nije znao da srbija nije cilim iz ushaka, da kosovo nije svileni jastuk iz brusa, da srbi znaju za neshto skuplje od glave....
Sačuvana
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 28.02.2008. 11:57 »

evo malo i njegosha srbina  kafa :

"Vrana vrani oči ne izvadi; brat je Turčin svud jedan drugome.
Nego udri dokle mahat možeš, a ne žali ništa na svijetu!
Sve je pošlo đavoljijem tragom, zaudara zemlja Muhamedom."

Sačuvana
shkavel
Nazionalist

Duh bunta: +7/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 10.03.2008. 06:11 »

Čitajući ove postove ne mogu a da se ne  pitam da li su na ovom forumu samo kasački konji čija perspektiva nije šira od ovih životinja...

Patriotska poezija je oduvek bila integralni deo kulturnog nasleđa svakog naroda i svake kulture na ovom svetu. Ako neko od vas zna neki strani jezik, pozabavite se malo poezijom drugih naroda, i videćete da se to nalazi ama baš svugde.
Ali čudi me, da u svoj svojoj inteligenciji niste uspeli da provalite da sve stvari treba gledati u njihovom istorijskom kontekstu - znači možda je Njegoš itekako imao razloga da piše kako je pisao, ili Rakić npr. A zašto to deca danas uče -  jer uče svoju istoriju, kulturu, baštinu, nasleđe (svog naroda ili zemlje u kojoj žive).
Isto tako se radi i u razvijenim zemljama (dao sam primer FRA), pa niko nije željan klanja i osvajanja.
Zato smanjite te komplekse, štete vam ozbiljno  :oprost:
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +123/-93
Na mreži Na mreži

« Odgovor #35 poslato: 28.03.2008. 18:24 »

Još jedan biser turbo-rodoljublja. Video sam ga na drugom, niškom takođe, ali fašističkom forumu, pa ću sada prebaciti ovde zajedno sa citiranjem devojke (fašistkinje) koja pravi sjajnu turborodoljubivu uvertiru za pesmu:

Citat: Primerak fasiste zenskog roda
Možda su ove pesme nacionalnog zanosa odavno zaključane u sanducima prošlosti...
Možda se nikada više ne vrati vreme strasnog patriotizma i pisanja o njemu na uzvišen, topao ili prkosan ili patnički način...

U ime tih vremena i svih pisaca i pesnika koje su svojim rečima hvalili ili žalili srpski narod, otvaram ovu temu...
Slava njima i svim koji su Srbiju voleli, stvarali, sanjali... želeli pravednije i istinskije...!!!

Evo pesme koju je napisao kralj Nikola I (nekima je poznata verovatno sa poslednjeg mitinga u Beogradu, održanog povodom Kosova; kazivao ju je Nenad Jezdić), a koja, po nekom mom subjektivno-objektivnom mišljenju spada u najlepše rodoljubive pesme... (pesma je bila predlagana za crnogorsku himnu, ali je odbačena kao ''neprikladna''... jasno, pošto je pesma - srpska... kao i sav ''crnogorski'' narod...)

Neću ni pokušati da opišem šta sve ova pesma izaziva u meni.
Znam da će biti bez uspeha.

A onda pesma:

Onamo, 'namo... za brda ona,
govore da je razoren dvor
mojega cara; onamo vele,
bio je negda junački zbor.

Onamo, 'namo... da viđu Prizren!
Ta to je moje - doma ću doć'!
Starina mila tamo me zove,
tu moram jedan oružan poć'.

Onamo, 'namo... sa razvalina
dvorova carskih vragu ću reć'!
„S ognjišta milog bježi mi, kugo,
zajam ti moram vraćati već'!“

Onamo, 'namo... za brda ona
kazuju da je zeleni gaj
pod kim se dižu Dečani sveti:
molitva u njih prisvaja raj.

đe nebo plavo savija svod;
na srpska polja, na polja bojna
onamo, braćo, spremajmo hod!

pogažen konj'ma klikuje Jug:
„U pomoć, đeco, u pomoć, sinci,
svetit' me starca, svet vam je dug!“

Onamo, 'namo... sablji za stara
njegova rebra da tupim rez
po turskim rebrim'; da b'jednoj raji
njom istom s ruku res'jecam bez!

Milošev, kažu, prebiva grob!
Onamo pokoj dobiću duši,
kad Srbin više ne bude rob.
Sačuvana

Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +21/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 30.03.2008. 17:19 »

Citat: shkavel
Patriotska poezija je oduvek bila integralni deo kulturnog nasleđa svakog naroda i svake kulture na ovom svetu. Ako neko od vas zna neki strani jezik, pozabavite se malo poezijom drugih naroda, i videćete da se to nalazi ama baš svugde

Jednostavno je: ne postoji dobra patriotska pesma. Patriotska poezija je vestacka tvorevina koja se javlja u doba ratova, kriza i slicnih dogadjaja; uvijek je u skladu s vladajucom ideologijom i nema nikakvog opipljivog smisla: narodni pevac, narodni pisac hvali atribute nekakve geografske i kulturne fluidne kategorije koju rastezu kao zvaku; Patriotska poezija jednako turbo folk! :srbenda:

<a href="http://www.youtube.com/v/boGBINN-RUM&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/boGBINN-RUM&rel=1</a>
« Poslednja izmena: 30.03.2008. 17:23 Domaci izdajnik » Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Dekadent
Teatralni mislilac

Duh bunta: +6/-0
Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« Odgovor #37 poslato: 31.05.2008. 12:32 »

Turbo-folk, jeste zapravo lokalni odgovor jednom globalnom trendu. da je Srbija toliko autistična ona nikada ne bi bila u stanju da stvori muzičko-scenski sinkretizam orijenta-zapada uz primesu vlastitog sadržaja. da je Srbija zaista nacistička težila bi da proizvede poseban i svojstven muzički i estetski izraz.
ne bih rekao da su i u tom muzickom pravcu srbi bilo sta stvorili, jedino je mozda ivan sa svojim legendarnim hitom "200 na sat" pomerio standarde  :jezik:, ostalo je manje vise preslikana grcko-tursko-iranska muzicka scena. to je jos jedan srpski mit, o "izumiteljima" nekakvog turbo folka..nisu srbi nista tu izumeli, jednostavno su pokrali tudji "melos"
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +105/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #38 poslato: 02.06.2008. 09:59 »

ne bih rekao da su i u tom muzickom pravcu srbi bilo sta stvorili, jedino je mozda ivan sa svojim legendarnim hitom "200 na sat" pomerio standarde  :jezik:, ostalo je manje vise preslikana grcko-tursko-iranska muzicka scena. to je jos jedan srpski mit, o "izumiteljima" nekakvog turbo folka..nisu srbi nista tu izumeli, jednostavno su pokrali tudji "melos"

Pa to sam i ja rekao ali me nisi razumeo. Nemoj sad da objašnjavam....

P.S. Uzgred, glupo je sad ovdi sa ove istorijske distance raspravljati o poeziji Njegoša ili kletvama kneza Lazara, kad je to bila percepcija jednog drugog vremena. To je njima imalo smisla, kao što je državni ritual actečkog kraljevstva nalazio smisao u ritualnom klanju ljudi i vađenju njihovih srca koji su nuđeni kao žrtve bogovima. Hoćemo li sada za Acteke reći da su fašisti? Ne, to su Acteci, baš kao što je knez Lazar srednjevekovni vladar u očajničkom pokušaju da spase kraljevstvo, dok je Njegoš bio nosilac nacionalne emancipacije od Turaka. Hoćemo li reći da su srpski ustanici 1804 bili fašisti? Da nisu bili "fašisti", danas bi ovo bila Turska a naše kite (ako bi ih bilo) ne bi imale jednu tako prirodnu aplikaciju na vrhu....
« Poslednja izmena: 02.06.2008. 10:05 Ljubo Gazivoda » Sačuvana

Rino hitno da ode na nošu!
Dekadent
Teatralni mislilac

Duh bunta: +6/-0
Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« Odgovor #39 poslato: 04.06.2008. 00:08 »

Da nisu bili "fašisti", danas bi ovo bila Turska a naše kite (ako bi ih bilo) ne bi imale jednu tako prirodnu aplikaciju na vrhu....
neki bi rekli nema veze,vazno je da funkcionise...
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +105/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #40 poslato: 04.06.2008. 09:57 »

neki bi rekli nema veze,vazno je da funkcionise...

Jeste, ali bi onda mi bili turski nacionalisti....
Sačuvana

Rino hitno da ode na nošu!
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: