|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #330 poslato: 08.12.2007. 17:13 » |
|
Odvratne su mi generalizacije pa iako se radi o nacionalnosti kojoj pripadam, ali svaki narod na primitivnom stupnju razvitka jedino ima sport kao nekakav ponos, za sta moze primitivni srpski seljak da se uhvati dok se znoji pod sajkacom. Ako bi mu neko oduzeo vrhunski sport, ukinuo drzavnu pomoc sportistima i sportskim kolektivima kojima ne dozvoljava da se privatizuju, vodilo bi u direktan i siguran krah te vlasti koja bi to uradila. U Nisu je danas protiv Smiljka Kostica veliki broj mladih zatucanih ljudi ne zbog toga sto je covek idiot koji ne zna nista drugo do da primi platu, nego zato sto ne daje novac rukometnom klubu Zeleznicar koji je nekad bio u vrhu drzavnog sampionata, i zato sto ne daje novac FK Radnickom, zatim vaterpolo klubu Nis koji je takodje postizao odlicne rezultate. Da je debilni smiljko ulozio novac u sport, vratilo bi mu se stostruko, mogao bi dozivotno da vlada gradom koji propada i odgaja neonaciste. A da komentarisem ovo sto pise ovaj nacionalista, necu. Zato sto mislim da je dobro da se malo raspisu i takvi. Pustio sam onoga sveca da lupeta, da vidimo, mozda ce tako forum da dobije neke nove clanove posto je na mrezi mnogo vise nacosa i nacionalista nego politicki svesnih i odgovornih ljudi. [A to malo cudi, jer sam mislio da nacosi tesko da znaju da koriste tastaturu i mis na proper vej.]
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #331 poslato: 08.12.2007. 18:11 » |
|
Meraklije  jesu oni pretili Kekenju da tje da ga ubiju ako ga vide na ulici? Zbog decentralizacije  Ne znam ko je gori od tih huligana. Svi oni imaju neshto divljachko u sebi, nije ni chudo shto ne idu na utakmice ne da bi ljudski navijali nego da bi se tukli.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shkavel
Banovani korisnik
Teatralni mislilac

Duh bunta: +5/-4
Van mreže
|
 |
« Odgovor #332 poslato: 09.12.2007. 11:40 » |
|
A da komentarisem ovo sto pise ovaj nacionalista, necu.
Pa bolje i to nego da prosipaš gluposti tipa "to je čista laž", a da onda menjaš temu ili ćutiš kao zaliven kada ti dokažem da sam u pravu....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #333 poslato: 09.12.2007. 14:25 » |
|
U Nišu podnete četiri prijave protiv navijača iz Novog Pazara Ako bi ova vest trebalo da ima veze sa onim o čemu smo Stojan i ja razgovarali, molio bih te da kažeš kakva je ta veza. Niška policija podnela je četiri prekršajne prijave protiv navijača Novog Pazara zbog remećenja javnog reda i mira na fudbalskoj utakmici sa Radničkim iz Niša. Incident se dogodio pre utakmice kada su navijači Novog Pazara preskočili zaštitnu ogradu na zapadnoj tribini i krenuli prema navijačima Radničkog, ali ih je policija vratila na tribine. Samo neko ko ništa ne zna o lokalnim navijačima, huliganima koji navijaju za Radnički, može da govori da je do incidenta moglo da dođe tako što bi dva navijača Novog Pazara krenula na navijače Radničkog. Jer navijači Radničkog neprilike ne doživljavaju ni kad se utakmica igra u Novom Pazaru, niko na njih ne nasrće, ali bi se ipak usudio da nasrne na gomilu retardiranih bildera u centru Niša? Da li si svestan koliko je naivno tvoje viđenje te situacije? Navijači iz Novog Pazara prema izveštajima lokalnih medija pre utakmice skandirali su "Ovo je Turska, nikad Srbija", dok su im navijači iz Niša odgovorili skandiranjem "Ubij Turčina, ovo je Srbija". Lokalni mediji? Koji lokalni mediji? O njima se govorilo na nekim temama ovog foruma. Četiri od pet lokalnih medija su strogo nacionalistički i klerofašistički nastrojena, kako očekivati od takvih objektivnost? I da li ti imaš ikakvog pojma šta su i ko su navijači Radničkog? Kad ti neko preti da će te zaklati samo zato što se boriš za decentralizaciju, ili kada na utakmici sa Islandom u hali čair isti ti ljudi (huligani koji prate Radnički) uzvikuju iz čista mira (ni krivim, ni dužnim navijačima i igračima Islanda) "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji", da li ti to zvuči civilizovano i u redu? Zašto za to nije uhapšen nijedan huligan?Znači ni novopazarski navijači nisu baš nevina jagnjad..... Niko ih nije spominjao kao nevinu jagnjad. Većina (više od 90%) ljudi koji se bavi (životno zanimanje im je) navijanjem i pratnjom nacionalnih ili kupskih - svejedno, nema ništa u životu drugo do taj identitet navijača i pripadnika jedne nacije ili kluba. Bez tog huliganstva on je obična propalica (što u stvari za sve druge ljude i jeste, bez obzira što je uz to i huligan). Da se nekim slučajem u NP zabranilo isticanje bošnjačke zastave, danas bi ovi isti koji se protive srpskoj zastavi ovde rapravljali o "ugnjetavanju nacionalnih manjina".... Bošnjačka zastava u Novom Pazaru bila bi izraz provokacije prema srpskim fudbalerima i navijačima, i trebalo bi to sankcionisati, što znači isto tako principijelno sankcionisati i pojavu bilo kojih zastava na utakmicama koje igraju klubovi iste države. U utakmicama koje igraju timovi iz različitih država - pojava nacionalnih simbola trebalo bi da bude dozvoljena jer se tada za klub navija prema tome iz koje države dolazi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva." Dr Zoran Đinđić
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #334 poslato: 10.12.2007. 13:28 » |
|
srpski navijachi na svakoj utakmici zasluzhe da kolektivno budu pohvatani i strpani u marice, da im se sudi za rasni, verski i nacionalni fanatizam i vredjanje druge strane; radi se o navijachima klubova. nishki radnichki je tu medju predvodnicima, u rangu sa beogradskim fk radom. a ako su navijachi rada doneli zastavu na tu utakmicu, pa mene chudi ako na njoj nije pisalo nozh, zhica, srebrenica. nazhalost u srbiji niko ne poshtuje zakone, pogotovo se ne poshtuju ovi koji se tichu diskriminacije prema polu, rasi, veri, naciji.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #335 poslato: 10.12.2007. 13:47 » |
|
E, sad opet ne mora se ogranichavati samo na Srbe, isto je i u Novom Pazaru, u Bujanovcu... Letos su ovde gostovali Pazarci i sa njim je doshla i grupa od oko 200 navijacha, i naravno i oni su vredjali i nosili one fashistichke transparente... Sad je meni krivo sto se ova nasha stoka napalila na to pa je ponela zastavu Rajha, nisu morali da reaguju.
Inache tad sam stojao(nie imalo mesta) pored jednog lika od 40 godina, zlatni sat vuneni dzemper, koji je non stop psovao ove, Pazarce, i tako kad je primetio da ja i moji drugovi ne psujemo prishao je i kao shto ne psujete vi jeli? Mi smo onako slegli ramenima i izashli sa utakmice...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #336 poslato: 10.12.2007. 13:55 » |
|
Sad je meni krivo sto se ova nasha stoka napalila na to pa je ponela zastavu Rajha, nisu morali da reaguju. bez srpstva, shto reche neko, ti ljudi nemaju nishta. golo meso i kosti, glava prazna. zato moraju da brane i napadaju tudje meso i kosti. isto kao i fashisti u nemachkoj. Inache tad sam stojao(nie imalo mesta) pored jednog lika od 40 godina, zlatni sat vuneni dzemper, koji je non stop psovao ove, Pazarce, i tako kad je primetio da ja i moji drugovi ne psujemo prishao je i kao shto ne psujete vi jeli? Mi smo onako slegli ramenima i izashli sa utakmice... ovo je pricha za antologiju srpskog fashizma. zvuchi jako dobro. sva iskvarenost matorih fashistichkih perverznjaka se vidi u tom pozivu na mrzhnju prema drugome.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #337 poslato: 10.12.2007. 19:10 » |
|
Inache tad sam stojao(nie imalo mesta) pored jednog lika od 40 godina, zlatni sat vuneni dzemper, koji je non stop psovao ove, Pazarce, i tako kad je primetio da ja i moji drugovi ne psujemo prishao je i kao shto ne psujete vi jeli? Mi smo onako slegli ramenima i izashli sa utakmice... Stvarno, ovo je prica za novine. Trebalo je i ranije da spomenes. Inace evo kako izgledaju domaci huligani.  Kultura, lepo ponasanje, i sta devojke i deca mogu da vide na tribinama sportskih terena.  A ovo je tek da se zna ko je sta radio, ali i da zapreti da ce ponovo uciniti, pruzi li mu se prilika. Treba li jos nesto da se kaze o navijacima?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shkavel
Banovani korisnik
Teatralni mislilac

Duh bunta: +5/-4
Van mreže
|
 |
« Odgovor #338 poslato: 15.12.2007. 22:34 » |
|
Ako bi ova vest trebalo da ima veze sa onim o čemu smo Stojan i ja razgovarali, molio bih te da kažeš kakva je ta veza.
Vest koju sam prosledio kao i ostala dva podatka namenjeni su samo potvrđivanju Stojanove teze iz jendog od njegovih postova, koja glasi "Dobro, ali imaj na umu i da bi ti nevini "ljudi bošnjačke nacionalnosti" u Novom Pazaru istovetno postupili." Jer navijači Radničkog neprilike ne doživljavaju ni kad se utakmica igra u Novom Pazaru, niko na njih ne nasrće...
Imaš li neki konkretan dokaz za ovakvu tvrdnju? Oni kojima ja raspolažem sasvim su suprotni...i napominjem: ne radi se o "lokalnim medijima" koje ti tako osuđuješ već o samim izjavama pripadnika Torcide Sandžak. Ali pismen si, brauzuj malo internetom i videćeš sam... Bošnjačka zastava u Novom Pazaru bila bi izraz provokacije prema srpskim fudbalerima i navijačima, i trebalo bi to sankcionisati, što znači isto tako principijelno sankcionisati i pojavu bilo kojih zastava na utakmicama koje igraju klubovi iste države. U utakmicama koje igraju timovi iz različitih država - pojava nacionalnih simbola trebalo bi da bude dozvoljena jer se tada za klub navija prema tome iz koje države dolazi.
Konačno jedno konsistentno izlaganje i izraz principijelnosti u svakom kontekstu. E vidiš, to je nešto što meni lično nedostaje kada slušam Kandićku ili Biserko ili pak neke druge sa ovog foruma. Na ovome ti svaka čast - znači pravila treba da važe za sve, kako za Srbe u Srbiji tako i za Bošnjake, Crnogorce, Makedonce, Hrvate i Uzbekistance u Srbiji...Respect :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #339 poslato: 07.04.2008. 02:08 » |
|
Večeras u Utisku nedelje (B92) Šutanovac (DS) prepričava neki događaj s početka devedesetih, i kaže otprilike ovako nešto: Neki akademik orijentisan tako da govori u korist vlasti (koja bi se mogla zvati "Nacionalna spas", odnosno koalicija Milošević-Šešelj i kasnije Milošević-Mira Marković-Šešelj-Vuk Drašković) govoreći o tome kako bi trebalo štititi ideju srptva u vreme kada se ovde tek pojavljuje internet, veli: "Ja ne znam šta je to internet, ali znam da je to napravljeno da bi se razrušilo naše nacionalno jedinstvo i naša srpska država." Mislim da je to biser veka. A biser veka pre tog (dakle, XIX), isto tako u Srbiji, jeste rasprava dve najveće partije u Srbiji u to vreme (opet su to reči Šutanovca), radikalne partije i naprednjaka, kada je reč bila o tome (pazite sad) - da li treba da Srbija dozvoli izgradnju železničke pruge kroz svoju teritoriju, pošto će preko nje stići sigurno i boleštine sa Zapada. Eto, ovo dođe kao smeh za laku noć. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva." Dr Zoran Đinđić
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #340 poslato: 12.04.2008. 14:23 » |
|
Na novinarsko pitanje upućeno hrvatskom piscu Borisu Dežuloviću: S obzirom na to da ste već pola godine u Beogradu, kakvi su vam utisci?, on odgovara: - Kao na prašnjavom tavanu ili, još bolje, u antikvarnici. Dolazim iz zemlje takođe duboko ukopane u prošlost, možda tek malo pliće, pa nisam šokiran, ali ipak je to neverovatno iskustvo, poput vremenske kapsule. Kupujem na trafici novine i listam ih kao stare žurnale u antikvarijatu, ili požutele inkunabule u arhivu Narodne biblioteke: ozbiljni njuz magazini objavljuju velike feljtone o godišnjici cara Dušana, na kioscima se prodaju DVD-jevi o Cerskoj bici, Tijanićeva televizija izgleda kao da je šef programskog veća Rastko Nemanjić, sve je u nekom manastirskom polumraku, prašnjavo i staro, srednjovekovnog dizajna, stranačke konvencije počinju „Maršom na Drinu“, a logotipi kafića ispisani su ćirilicom Miroslavljevog jevanđelja. Čak i šarena bulevarska štampa, koja svuda u svetu piše o pijanim fudbalerima i sisatim manekenkama, ovde uredno objavljuje žitije svetaca i feljtone o srpskim kneževima, pa ja samo čekam kad će na naslovnoj stranici nekog tabloida osvanuti veliki, masni naslov „Kneginja Ljubica ubila služavku Petriju kad ju je uhvatila u krevetu s knezom Milošem Obrenovićem!“. Došljaka ta duboka uronjenost u prošlost može fascinirati, čak i zabaviti, onako kako Evropu fascinira i zabavlja Kusturičin barbarogenijski barok, ali ja, nažalost, ne dolazim iz Evrope, pa se ovde osećam kao kod kuće. Možda na tavanu, ali kod kuće. (Blic)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|