Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Od sad pa na dalje nacija ne postoji.  (Pročitano 1198 puta)
Prljavi dečko
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« poslato: 04.01.2008. 21:46 »

Nacija je skup ljudi, koji su povezani kulturnim, jezičkim i ostalim vezama. Ali pre svega ona mora da podrazumeva ljubav prema ljudima svoje grupacije (nacije) i mogućnost da se drugi čoveke svoje grupacije doživi kao slobodno biće. U pravo to da se ljudi vole i da  mogu da dozvole, dožive drugoga kao slobodno biće je suština ne postojanja nacije. Ljudi su ograničeni u ljubavi, odnosno ljubav nije bezgranična, a još teže mogu da dožive drugog kao slobodno biće. Upravo ta ograničenosta u ljubavi, i to da je sloboda bez prakse, jeste znak da nacija ne postoji. Od sad pa na dalje nacija ne postoji. Svako može sebi da priušti i da kaže da ona postoji, isto važi i za boga, ali ona/on ne postoji.  Jer to što se prestavlja kao nacija nije nacija. Nacija ne postoji jer ne vidim da se ljudi poštuju međusobno i vole.   Ne volim ni one koje poznajem, ne vole me ni oni koji me poznaju, a nikako ne mogu da volim one koje ne znam. Upravo te što ne znam čini nacija. Razlika između grupe ljudi koje ne znam u nazovi mojoj naciji i grupe ljudi koje ne znam u drugoj naciji je „ništa“.
    Nacija ne postoji ali postoji ideja nacije (kao moć reči). Ideja nacije zahteva rat, zahteva ljude koji moraju da ubijaju druge ljude, ljude koje dovode u poziciju da ubijaju druge ljude. Sve ovo je dokaz ne mogućnosti doživljavanja pripadnika svoje nacije kao slobodnog biće (bića koje ne mora). Tako da je ideja nacija dokaz i uzrok ne postojanja nacije.
Sačuvana
Odradek
Slobodni mislilac

Duh bunta: +20/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #1 poslato: 04.01.2008. 22:27 »

Ne seeeri!  postovanje
To bi funkcionisalo kada bi mogao svoju glavu da stavis umesto glava nekih 5-6 milijardi ljudi.
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Prljavi dečko
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 05.01.2008. 15:53 »

To što veliki broj ljudi veruje u postojanje nacije, to ne znači da nacija i postoji, to u šta oni veruju je ideja nacije.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +97/-14
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #3 poslato: 08.01.2008. 10:36 »

Mojne... Nacija je državljanstvo, odnosno papirološko-administrativni atribut pojedinaca koji imaju status građana, odnosno državljana. Ako ste imali prilike da popunjavate neke formulare na engleskom pa vas tamo pitaju NATIONALITY, ne misle na vaša osećanja ili ideju nego na konkretno posedovanje statusa državljanstva u nekoj međunarodno priznatoj državi. Nacija je dakle skup lica koje poseduju uverenja o državljanstvu (za šta su uredno platili administrativnu taksu organu koji izdaje ta uverenja)..... Ta uverenja se obično prilažu uz drugu dokumentaciju i služe kao potvrda statusa kojim se dokazuju tvrdnje iznete u formularu. Tako ja mogu biti Srbin kineskog porekla jer ću uskoro i dobiti pasoš na kome piše REPUBLIKA SRBIJA. Mogu biti i Srbin crnac. Mogu da formiram i Black Serbs Communitty i to opet ništa ne menja u mojoj glavi glede ideje o naciji. Dakle, nacije postoje jer porez se mora plaćati.
Sačuvana

Fetišista se vraća na mesto fetiša
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-8
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 09.01.2008. 17:12 »

Citat
.........u stvari ništa ne postoji. Sve je ideja virtuelne stvarnosti  :oprost:

Čovek je živo biće, koje je sa drugim ljudima povezan kulturnim, jezičkim i ostalim vezama. Ali pre svega, biti čovek (svesno biće) mora da podrazumeva ljubav prema  svim, živim bićima i mogućnost da se drugi čoveke i drugo živo biće doživi kao slobodno biće. U pravo to da se ljudi vole i da  mogu da dožive drugoga kao slobodno biće je suština ne postojanja čoveka. Ljudi su ograničeni u ljubavi, odnosno ljubav nije bezgranična, a još teže mogu da dožive drugog kao slobodno biće. Upravo ta ograničenosta u ljubavi, i to da je sloboda bez prakse, jeste znak da čovek ne postoji. Od sad pa na dalje čovek ne postoji. Svako može sebi da priušti i da kaže da on postoji, ali on ne postoji.  Jer to što se prestavlja kao čovek nije čovek. Čovek ne postoji jer ne vidim da se ljudi poštuju međusobno i vole. Ne volim ni one koje poznajem, ne vole me ni oni koji me poznaju, a nikako ne mogu da volim one koje ne znam. Upravo te što ne znam čini čovek. Razlika između ljudi i ostalih živih bića je „ništa“.
    Čovek ne postoji ali postoji ideja čoveka(kao moć reči). Ideja čoveka, zahteva rat, rat protiv drugih živih bića, zahteva ljude koji moraju da ubijaju druge ljude, ljude koje dovode u poziciju da ubijaju druge ljude. Sve ovo je dokaz ne mogućnosti doživljavanja čoveka kao slobodnog biće (bića koje ne mora). Tako da je ideja čovek dokaz i uzrok ne postojanja čoveka. :(

Citat
.....

.....a onda se probudimo.... :zaboga:
« Poslednja izmena: 10.01.2008. 18:13 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Otrovni Starac
Genij

Duh bunta: +47/-9
Van mreže Van mreže

Palios kai Dilitiriodis

« Odgovor #5 poslato: 10.01.2008. 14:46 »

Ako ste imali prilike da popunjavate neke formulare na engleskom pa vas tamo pitaju NATIONALITY, ne misle na vaša osećanja ili ideju nego na konkretno posedovanje statusa državljanstva u nekoj međunarodno priznatoj državi.

E vala nije tako. Kada misle na konkretno posjedovanje statusa drzavljanstva u nekoj medjunarodnoj priznatoj drzavi onda vas pitaju za sitiznsip. Kad vas pitaju za vasa osjecanja, onda vas pitaju za nesneliti. Bagra je to, ne znate vi, premudri Popivodo. Zamislite vi molim vas, kad su oni mene na vakultetu klazifikovali u kroejsn nesneliti (pre godinu dana je bilo jugoslevijn), iako se ja  tendenciozno   n i k a d a   nisam izjasnio kojoj naciji pripadam (kad sam se upisivo na vakultet, ostavijo sam prazno tamo gde su pitali nesnaliti... u stvari ne.. tu sam stavio X, sjecam se). Bogu hvala, uskracen sam tako primitivnih osjecanja.
A ovi sto su me stavili medj ove, i one, to samo govori dovoljno o njima, kakva je to bagra, dakle, kad oni posto poto moraju da klasifikuju ljude, u ove i one, u bele i crne, zute i crvene, a ovamo u ustavu iz iljadu sedamsto i neke svi ljudi jednaki. Jes ******.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #6 poslato: 10.01.2008. 14:56 »

Piše lepo u viznim formularima: NATIONALITY. Ja ne videh sitiznšip....
Sačuvana

paprika
Banovani korisnik

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #7 poslato: 10.01.2008. 15:15 »

Pogledaj malo nash pravopis i definisane pojmove drzhavljanstva i nacionalnosti, ili pak potrazhi na netu, ako ti je lakshe. Ne mogu da vjerujem koliko ljudi to mijesha.
Sačuvana

Don't you think dreams and the Internet are similar? They are both areas where the repressed conscious mind vents.
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #8 poslato: 10.01.2008. 16:17 »

Nije u tome stvar već u otrovu....
Sačuvana

direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 28.03.2008. 11:53 »

Nacija ne postoji ali postoji ideja nacije (kao moć reči). Ideja nacije zahteva rat, zahteva ljude koji moraju da ubijaju druge ljude, ljude koje dovode u poziciju da ubijaju druge ljude. Sve ovo je dokaz ne mogućnosti doživljavanja pripadnika svoje nacije kao slobodnog biće (bića koje ne mora). Tako da je ideja nacija dokaz i uzrok ne postojanja nacije.

Shta je pisac hteo da kazhe ? Ako postoji tezhnja ka naciji onda je to dokaz da nacija ne postoji ?
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: