Ma ajde da su stariji...decurlija.
Jos se ni ne briju ali vec nose bele pertle. Okupi se 10 njih i idu da se izivljavaju na pankerima i zidovima metal klubova ( i naravno kontejnerima).
Oni likovi okupljeni oko Davidovića, makar preko TV-a što sam video, nisu delovali baš toliko mlado. I sam Davidović sigurno ima bar 30 godina (koliko znam, bar 11 godina je studirao tu istoriju i nikako da je završi). Ajde da čujemo Maršalku, ona je bila u onom kontra-maršu (antifašističkom maršu) anarhista i liberala u Novom Sadu.
A sad, ima ih raznih, mislim da je vise domacih ( domaci su mladji, izbegli su seniori), uglavnom isfrustriranih, intelektualno i seksualno.
E, da. Uglavnom isfrustriranih ali izgledom ponajčešće. Ovo što znam u Nišu je takvo. Pogotovo ženski pol. A neko im je kazao da je avangardno biti skinhead, nazzi, ili tako nešto, pa onda hajde da i ja budem, tako rezonuju ovi mlađi. To sam obavešten gotovo iz njihovih redova, odnosno iz izvora jako bliskim njihovim članovima.
Što se seksualne frustracije tiče, evo i ja sam seksualno isfrustriran, pa opet zastupam suprotnu tezu, mada razumem da ima mnogo koji su otišli na njihovu stranu. I to može biti uzrok (kod onih devojaka koje znam i jeste to slučaj).
Znas sta mene fascinira, to sto vecina njih studira istoriju ( ova grupica iz Nacionalnog stroja). Reko bi covek da znaju bolje ...
U Nišu je grupa za istoriju, ali i za srpski jezik i književnost (i ona obrnuta: za književnost i srpski jezik), njihovo najveće uporište. Ko je na istoriji a nije nacoš, taj bi morao biti neko čudo. Imam komšinicu koja je sjajan potencijal, i eto pre dve godine upisala istoriju. Odgovarao sam je par puta kad bismo se sreli, ali nije pomoglo. Baš bih voleo da je sretnem uskoro i vidim šta je od nje postalo. Je li metamorfirala u zombija, tj. nacoša.
Inače, gledao i ja pre neki dan stormfront i primetio da znaju i pravopis, da se obimno piše, da nisu tek one brljotine od poruka. Baš sam se začudio. Ti mladići i devojke još i razmišljaju, ali im je mozak značajno oboleo. Zastrašujuće, ako ko mene pita. Baš kao da su neki ludaci, bolesnici.