|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #315 poslato: 14.02.2008. 03:27 » |
|
Obećao sam nastavak i nastavak dobijate. Uskoro ću sve to objediniti u jednu kolekciju... i objaviti na sajtu organizacije. Neki su, međutim, prefarbani... danas sam se u to uverio. Izgleda da je to učinjeno za vreme one akcije i inicijative NVO Protekta iz Niša, pošto su neki nacoši nacrtali kukasti krst prečnika jednog metra. Ipak, još mnogo toga moguće je naći po ovom gradu. A i svakog dana niču neke nove fašističke znake po gradu, samo je potrebno imati njuh za to i primetiti za vreme šetnje.  Ulica 7. juli. "Nacionalni stroj", "Srbija Srbima", četiri S. Zanimljivo, ali onaj ko je ovom zelenom bojom to hteo da precrta, "zaboravio" je da precrta i ono "Srbija Srbima". Kao da mu to ne smeta. Ne vidi u tome nikakav problem. Valjalo bi pitati ga: a šta sa Srbima u USA, Nemačkoj ili ne daj bože - Hrvatskoj?  Nišavski kej, amfiteatar pored hotela "Niški cvet". Piše: Skinhead, uz kukasti krst. Pored toga - Waffen, uz SS. U blizini ovog mesta iscrtan je pomenuti kukasti krst od jednog metra u prečniku. Upravo odatle krenuli su oni iz Protekte da prefarbavaju nacističke grafite, tako da je mnoge nemoguće više videti. No, ovaj im je promakao.  Tvrđava. Turska džamija, danas galerija. Na prvoj slici piše "Srbija Srbima", a pored toga četiri slova S. Na drugoj - "Nož, žica, Srebrenica". Ova dva grafita (ogromnim slovima) stoje na tom mestu već gotovo godinu i po dana. Niko se nije setio da to prefarba ili skine, iako je čak i objekat pod zaštitom i ingerencijom i države i grada.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva." Dr Zoran Đinđić
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #316 poslato: 14.02.2008. 12:10 » |
|
Ulica 7. juli. "Nacionalni stroj", "Srbija Srbima", četiri S. Zanimljivo, ali onaj ko je ovom zelenom bojom to hteo da precrta, "zaboravio" je da precrta i ono "Srbija Srbima". Kao da mu to ne smeta. Ne vidi u tome nikakav problem. Valjalo bi pitati ga: a šta sa Srbima u USA, Nemačkoj ili ne daj bože - Hrvatskoj? Ne razumem sta si ovim hteo da kazes. Kakve veze Srbija Srbima ima sa Srbima u Americi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #317 poslato: 17.02.2008. 18:23 » |
|
Kakve veze ima "Srbija Srbima" sa Srbima u Americi? Jednostavno, pokušaj da zamisliš šta bi se desilo kad bi sve te razvijenije zemlje u koje su Srbi pohrlili, budući da im matična država nije obezbedila uslove za dobar život, dakle, zamisli kako bi bilo kad bi Britanci ili Amerikanci kazali: Amerika Amerikancima, odnosno Britanija Britancima. Da li bi se to dopalo Srbima u Americi koji zarađuju i uživaju zahvaljujući upravo Americi, Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Grčkoj, Francuskoj? Šta bi bilo kad bi svi oni naprosto napušili te Srbe koji žive u tim zemljama i spakovali ih za povratak kući (u Srbiju)? Jer, eto baš to znači Srbija Srbima. Upravo poziva na odgovor: Nemačka Nemačkoj, EU građanima Evropske unije. Smeta ili ne? Ne smeta?
Inače, još malo neonacističkog divljanja u Srbiji:
Protest omladinaca ispred ambasade SAD i Vlade Srbije Učesnici protesta nose zastave Srbije i parole "Kosovo je Srbija", "Ne damo Kosovo", "Spasi Srbiju i ubi se, Koštunice", "Ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji", skandiraju ime bivšeg lidera bosanskih Srba i haškog optuženika Ratka Mladića i pevaju patriotske i pesme posvećene Kosovu. (Izvor: TANJUG)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +31/-5
Van mreže
Pol: 
emotivni pervert
|
 |
« Odgovor #318 poslato: 17.02.2008. 18:43 » |
|
Bilo ih je danas i u centru, nakon proglasenja nezavisnosti Kosova..al samo su paradirali malko sa zastavama...nisu divljali jos uvek
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #319 poslato: 17.02.2008. 23:27 » |
|
Upravo poziva na odgovor: Nemačka Nemačkoj, EU građanima Evropske unije. Smeta ili ne? Ne smeta? Valjda "Nemacka Nemcima"?  Meni ne smeta, ja ne zivim u Nemackoj  A ovamo sam Srbin, pa opet me ne doticu te fasisticke izjave. Salu na stranu, slazem se. Samo fasisti, ovi savremeni fasisti, mogu da uzvikuju da drzave pripadaju vecinskom narodu. Drzave pripadaju gradjanima koji u njima zive, koje god oni bili nacionalnosti, vere, seksualne orijentacije, boje koze, rase, itd. Učesnici protesta nose zastave Srbije i parole "Kosovo je Srbija", "Ne damo Kosovo", "Spasi Srbiju i ubi se, Koštunice", "Ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji", skandiraju ime bivšeg lidera bosanskih Srba i haškog optuženika Ratka Mladića i pevaju patriotske i pesme posvećene Kosovu. (Izvor: TANJUG) Navikao sam da gledam ljude koji podrzavaju Kostunicu pa mi ovo bas nije jasno i iznenadjuje malo. A jos mi je cudnije sto neko mrzi Kostunicu, ali mrzi i Albance, pa im zeli smrt i klanje. Vise bi odgovaralo da su uzvikivali ime Tadica. Ovako ispada da su im posle bale da se ratuje. Sto se mene tice ja bih toj deci, tim studentima, podelio puske i pustio da odu na Kosovo. Ali kovcezi ne treba da budu o trosku drzave, nego na licnoj reziji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Slobodni mislilac

Duh bunta: +13/-8
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #320 poslato: 17.02.2008. 23:44 » |
|
 "Pederi slomiću vam pičku", "Skins", četiri ocila i kukasti krst. Pored osnovne škole "Vožd Karađorđe" (centar grada). ... ovde malo manpulišeš. Četiri ocila, nemaju veze sa ostatkom poruke, niti su postavljeni u isto vreme niti ih je ista osoba postavila. Ocila ne mogu da predstavljaju govor mržnje, pogotovo ne u Nišu, a sigurno nemaju nacističko obležje
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 18.02.2008. 00:34 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #321 poslato: 23.02.2008. 04:48 » |
|
Ne znam šta da postavim ovde od video materijala koji bi u dovoljnoj meri dokumentovao sunovrat političke, ljudske i bilo kakve svesti kod srpskog naroda ovih dana. Naročito se ovo izražava u provinciji gde ljudi naprosto i nemaju šta drugo da budu do nacionalisti, sa tendencijom da i se to zakržljavanje produbi do neonacizma. Da je taj stadijum započeo demonstriraju dva video zapisa od kojih sam jedan i ja sam napravio:
http://www.youtube.com/v/g3OmzS6coOk&rel=1Ovo gore je moj zapis i u njemu se pokazuju studenti u Nišu na dan 20. februar 2007. godine. Zanimljiva je reakcija devojke koja nakon jednog upozorenja da studenti prestanu da viču "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji!" kaže "Šta? zašto da prestanem? Ne priliči? Šta?" Drugo je zapis nekakvog "Srbofila" koji je u svom profilu na YouTube-u napisao uz sledeći video zapis i sledeću poruku: Dobar siptar je mrtav siptar.....sta me vise raduje od jednog mrtvog siptara ??? -dva !!!......ubi, zakolji da siptar ne postoji !!!
http://www.youtube.com/v/emiCGjEm6Fc&rel=1Kvalitet zapisa je loš, ali se dobro primećuje sledeće: - uzvikivanje "Ubij, ubij, ubij Šiptara, Šiptara...", zatim paljenje zastave SAD-a uz oduševljenje prisutnih, i na kraju uzvikivanje "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji!". Postoji li nešto gore od ovoga, i postoji li nesrećnije društvo od onoga koje i studente odgaja da postanu mladi hitlerovci? PS: Ovu sam poruku već postavio na raspravi "Huligani uništavaju Srbiju", pa ako ko želi da komentariše, neka to uradi tamo. Ovde je dobro da bude samo hronika ovakvih događaja, dok se na drugim mestima daju komentari i aktivno diskutuje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #322 poslato: 11.03.2008. 00:59 » |
|
CACAK U STILU VELJE ILICA !!!Posle utakmice Borac – Bežanija, igrane u subotu u Čačku, nepoznati napadači naneli su, kako piše beogradski dnevni list 'Sport', lakše povrede afričkom fudbaleru Solomonu Opakuu. Dvadesetogodišnjak iz Gane bio je na probi u Borcu, ali nije uspeo da potpiše ugovor. U Čačku je čekao termin povratka u svoju zemlju. Internacionalac iz Gane napadnut je u blizini OŠ 'Vuk Karadžić', a na urgentnom odeljenju čačanske bolnice konstatovane su lakše povrede i ugruvanost. Šestorica napadača su istog popodneva privedena, ali su dvojica odmah puštena. Četvorica su zadržana u policijskom pritvoru pod sumnjom da su počinili krivično delo izazivanja nacionalne, verske, rasne mržnje i netrpeljivosti. Policija još nije izdala zvanično saopštenje. “Sa dvojicom prijatelja pošao sam u hotel 'Morava', gde sam stanovao,“ ispričao je Opaku za 'Sport'. “Odjednom sam ostetio udarac u potiljak, mislio sam da se neko šali. Međutim, kad sam se okrenuo, video sam da su to navijači Borca. Bilo ih je desetak, vikali su kako mrze crnce, tukli me, šutirali... Podigli su me prijatelji, tu se stvorio i policajac, koji me je zaštitio, stavio u kola i odvezao u bolnicu. Veoma sam frustiran ovim što mi se dogodilo. Viza mi je istekla, želim što pre da se vratim kući.“ Pre godinu i po dana u Čačku se na fudbalskoj utakmici već dogodio rasistički incident. Majk Tamvanjera, fudbaler Borca iz Zimbabvea, vređan je sa tribina, a grupa čačanskih navijača imala je obeležja Kju kluks klana i transparent 'Odlazi odavde jer te niko ne voli'. Meč je bio u prekidu dok 30 navijača nije udaljeno sa tribina. Tamvanjera je napustio Čačak, a protiv izgrednika se još uvek vodi postupak. B92 Sport
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #323 poslato: 11.03.2008. 01:28 » |
|
 "Smrt Ciganima" i kukasti krst. Ulica Generala Bože Jankovića. Odmah pored ovog natpisa koji je slikan eto pre tačno mesec dana danas sam primetio (slučajno prolazio tuda) nove kukaste krstove. Zapravo, ne dugo nakon slikanja onih kukastih krstova, te natpisa "Skinheads" i "SS", Muzička škola je obaveštena o tome da na svojim fasadama imaju te simbole i da oni propagiraju mržnju, pa bi ih trebalo ukloniti, i oni su ih uklonili. Čitav ulaz u školu bio je prekriven kukastim krstovima, i u potpunosti je prefarban. No, danas su na istoj zgradi osvanula najmanje tri ogromna kukasta krsta, gledano iz Prvomajske ulice. Ako budem imao volje i vremena uslikaću ovih dana. CACAK U STILU VELJE ILICA !!! Čačani imaju svoj uzor u liku i delu Velje Ilića. No, ne vredi tako generalizovati. Među Čačanima, kao i među Nišlijama, postoji bar neki promil onih koji se služe pameću. No, ja do sada nisam imao prilike da čujem ovakvo objašnjenje napada na nekog čoveka. Zapravo, ovo danas što sam čuo na TV-u je za mene bio šok, ma koliko taj događaj predstavljao jedan klasičan primer napada na rasnoj osnovi. Ja i dalje prevrćem po glavi kako je moguće da neko dođe i kaže: Mrzim te jer ti je koža crne boje! I sada, ne samo što mrzi, već preduzima još nešto, pa i fizički nasrće na osobu koja, eto, nema boju kakav ima napadač. "Ja te mrzim jer nemaš boju kože kakvu imam ja! I ima da platiš za to!!" Ne, meni ne ulazi u glavu. Ništa od ovoga mi nikako ne dospeva do racija. Inače, čuo sam da su napadači dobili po mesec dana kazne. To me je podstaklo na razmišljanje o onom ranijem predlogu da se donese poseban zakon o diskriminaciji i rasnoj mržnji, pošto su aktuelne odredbe dosta uopštene te ostaje veliki prostor za spekulacije kod onih koji preuzimaju i rešavaju slučaj. Pri stavu sam da je kazna od mesec dana smešna i uvredljiva za svakog borca za ljudska prava, pa čak i prosvetara, jer takva nikoga ničemu neće naučiti. Napadači neće osećati kao da su zaista prekršili neko pravilo jer je mesec dana u zatvoru - uglavnom pod dosta liberalnim tretmanom - ništa! Realno i logično bi bilo da su svakog od napadača poslali na izdržavanje kazne zatvorom od jedne do pet godina. Jer ovo delo je delo onoga ko razmišlja iz sistema vrednosti jednog psihopate (opasnog po društvo). Takvome je mesto ili u bolnici ili u zatvoru (ali na duže vreme).
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11.03.2008. 01:36 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
razorblade
Banovani korisnik
Teatralni mislilac

Duh bunta: +7/-6
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #324 poslato: 11.03.2008. 04:19 » |
|
Da li bi se to dopalo Srbima u Americi koji zarađuju i uživaju zahvaljujući upravo Americi, Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Grčkoj, Francuskoj? Šta bi bilo kad bi svi oni naprosto napušili te Srbe koji žive u tim zemljama i spakovali ih za povratak kući (u Srbiju)? Jer, eto baš to znači Srbija Srbima. Upravo poziva na odgovor: Nemačka Nemačkoj, EU građanima Evropske unije. Smeta ili ne? Ne smeta? Srbi tamo rade upravo one poslove koji su razmazenim domacinima ispod casti. Napisati da zarađuju i uživaju zahvaljujući upravo Americi, Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Grčkoj, Francuskoj.., neposteno je prema tim ljudima, jer "zarađuju i uživaju" zahvaljujući svom znoju i trudu. Dokaz koliko uzivaju je u tome sto se po penzionisanju, a nekad i pre, cesto kao istroseni invalidi, vracaju u domovinu. Ali, sta ti znas o zaradjivanju, studosu. Kladim se da ni dinara jos nisi zaradio svojim radom, i da ti mamica i tatica placaju ove internet sate da siris gluposti na mrezi...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11.03.2008. 04:44 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
...and they calll this a mine,...,a mine,...This is bloody tomb!!!
|
|
|
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +31/-5
Van mreže
Pol: 
emotivni pervert
|
 |
« Odgovor #325 poslato: 11.03.2008. 19:51 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
|
|
|
razorblade
Banovani korisnik
Teatralni mislilac

Duh bunta: +7/-6
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #326 poslato: 11.03.2008. 20:09 » |
|
Inače, čuo sam da su napadači dobili po mesec dana kazne. To me je podstaklo na razmišljanje o onom ranijem predlogu da se donese poseban zakon o diskriminaciji i rasnoj mržnji, pošto su aktuelne odredbe dosta uopštene te ostaje veliki prostor za spekulacije kod onih koji preuzimaju i rešavaju slučaj. Pri stavu sam da je kazna od mesec dana smešna i uvredljiva za svakog borca za ljudska prava, pa čak i prosvetara, jer takva nikoga ničemu neće naučiti. Napadači neće osećati kao da su zaista prekršili neko pravilo jer je mesec dana u zatvoru - uglavnom pod dosta liberalnim tretmanom - ništa! Realno i logično bi bilo da su svakog od napadača poslali na izdržavanje kazne zatvorom od jedne do pet godina. Jer ovo delo je delo onoga ko razmišlja iz sistema vrednosti jednog psihopate (opasnog po društvo). Takvome je mesto ili u bolnici ili u zatvoru (ali na duže vreme).
Ma trebalo ih je streljati, mamicu im nacisticku. A za grafite-odsecanje ruke. Smrt fasizmu-Sloboda narodu Misliti lose je krivicno delo!!! Ti bre kao da si pobegao iz Orrvelove 1984. Sta mislis koliko bi ti dobio za raspirivanje i sirenje medjunacionalne mrznje??? Tebi bi verovatno prijalo 30 dana debelocrevnog seksa??? Ti nisi Srbin, i ne seri po Srbima. Ili je Jozef-srpsko ime???
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 12.03.2008. 09:55 razorblade »
|
Sačuvana
|
...and they calll this a mine,...,a mine,...This is bloody tomb!!!
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #327 poslato: 24.03.2008. 01:08 » |
|
Sramota!
To je jedino što mogu da kažem nakon čitanja ovoga u dnevnom listu Danas (današnji broj):
Policija je zabranila održavanje javnog skupa pod nazivom 9 godina od početka NATO bombardovanja, sazivača Gorana Davidovića, poznatijeg kao Firer. U policijskom rešenju se navodi da su razlozi zabrane što je procenjeno da na skupu može doći do ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, bezbednosti ljudi i imovine. Povodom najave udruženja Sloboda, da će danas organizovati skup ispred ambasade SAD, u policiji za Danas kažu da o tome nisu obavešteni. Simpatizeri Nacionalnog stroja, neonacistički orijentisani skinhedsi i pristalice raznih struja takozvanog "nacionalističkog pokreta belih ljudi" već duže vreme o mitingu na Trgu Republike raspravljaju i na srpskom forumu rasističkog sajta Stormfront (čiji je vlasnik Amerikanac Don Blek, bivši Veliki mag Kju kluks klana i nekadašnji aktivista Američke nacističke partije). Sudeći po poslednjim informacijama koje se mogu pronaći na tom forumu zabrana policije neće sprečiti pojedine pripadnike i simpatizere te organizacije da obeleže godišnjicu NATO bombardovanja u Beogradu. U saopštenju koje je potpisao Davidović, navodi se da "kao što smo prošle godine obeležili osmogodišnjicu bombardovanja, tako ćemo i ove devete godine od NATO agresije prkosno pokazati da ne zaboravljamo". "Neka sluge režima stoje na Trgu Republike same, neka odstoje svoju sramotu i neka zarade svoje bedne plate bez tuče sa srpskim patriotama. Mi ćemo biti na drugom mestu u Beogradu", ističe se u saopštenju. Policija će, kako kažu za naš list, preduzeti sve neophodne mere bezbednosti, kako bi obezbedila red i mir i ujedno zaštitila građane. Protiv svih onih koji ne budu poštovali odluku o zabrani, policija će preduzeti zakonom predviđene mere.
Dakle, oni se ne obaziru na nacističke poruke koje dolaze od strane Firera i njegovih džukaca, nego ih zanima čuvanje javne imovine. Umesto da gamad potrpaju u zatvor, oni bi da čuvaju izloge. Nema ništa od ove zemlje ako se na fašizam gleda sa simpatijom i ako od nje zaziru samo izlozi, a ne i ljudi. Dovoljno govori o stavu vlasti i građana o samim fašističkim i neofašističkim pokretima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +7/-2
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #328 poslato: 24.03.2008. 12:14 » |
|
Sramota!
Dakle, oni se ne obaziru na nacističke poruke koje dolaze od strane Firera i njegovih džukaca, nego ih zanima čuvanje javne imovine. Umesto da gamad potrpaju u zatvor, oni bi da čuvaju izloge. Nema ništa od ove zemlje ako se na fašizam gleda sa simpatijom i ako od nje zaziru samo izlozi, a ne i ljudi. Dovoljno govori o stavu vlasti i građana o samim fašističkim i neofašističkim pokretima.
Na osnovu cega???Postoje zakoni koji regulisu kad se ide u zatvor!!!SMRT FASIZMU-SLOBODA NARODU...?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
Trajkovic
Teatralni mislilac

Duh bunta: +1/-1
Van mreže
|
 |
« Odgovor #329 poslato: 25.03.2008. 03:10 » |
|
mislim da je bio nekakav julovac, i nishta drugo ne znam o dotichnom stvorenju. prema ovoj biografiji iznenadjuje me da je josh uvek na slobodi. ako sheshelja osudjuju za propagiranje rata i medjunacionalne mrzhnje, zashto je ovaj koji je i od njega gori, slobodan da hoda kao chovek ulicama i gradovima srbije? seselja nece osuditi , on je vec odlezao sve sto je trebalo , cak ce mu platiti odstetu mada se sam prijavio haskom sudu , niko ga nije terao da tamo ide i da ceka pet godina da mu pocne sudjenje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|