Stranice: 1 [2] 3 4 ... 26   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Neonacizam u Srbiji (hronika)  (Pročitano 23147 puta)
Dekadent
Teatralni mislilac

Duh bunta: +6/-0
Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« Odgovor #15 poslato: 12.04.2007. 16:48 »

jeste videli ove nove novine,"pravdu"? otvoreno fashistichke novine,tu se moze videti svashta,od intervjua sa zenom ubice premijera djindjica,zvezdana jovanovica chiji je naslov "Sve dao za Srbiju",preko velichanja Ulemeka Legije,pa do intervjua sa goranom davidovicem-firerom u kome se on predstavlja kao zrtva progona NVO i izdajnika srpstva...danas im je gost redakcije bio nekakav paramilitarac iz RSK koji javno govori o tome kako ce u slucaju nezavisnosti kosova mobilisati svoje vikend ratnike i napasti NATO trupe...srbija je duboko potonula u nacizam i uskoro ce,plasim se,doci do politichki pogroma neistomisljenika...
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +120/-93
Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #16 poslato: 12.04.2007. 23:46 »

Čuo sam za Pravdu, čitaju taj dnevni list na nekoj lokalnoj TV stanici (Kopernikus) svakog jutra. Nisam nikad imao taj list u rukama, ali videh da postoji od skora. Dakle, još jedan, pored Press-a, Kurira, Svedoka i (k)NIN-a, fašistički list.

Ima šanse sprečiti državu od potpunog potonuća u fašizam dok god mediji i novinari to kritikuju. Onda kad ovi obole, leka nema.

Upad te bagre sa likom Mladića, pod šajkačama, jasno govori kakvu Srbiju prosečan Srbin želi.
Sačuvana

provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #17 poslato: 19.04.2007. 22:07 »

Sad tek vidim koliko su primitivne institucije u Nisu, nesposobne da pronadju pocinioce ovakvih dela josh od pre godinu dana:

Citat
Na spomen logoru Crveni krst u Nišu ovih dana su osvanuli rasistički, antisemitski i šovinistički grafiti, saopšteno je juče u Jevrejskoj opštini u Nišu.

- Ovo su neprimereni izlivi ekstremnih pojedinaca koje bi trebalo otkriti i sankcionisati. Grafiti mržnje i netrpeljivosti koji su se pojavili na zidinama ovog stratišta iz Drugog svetskog rata naišli su na najžešću osudu gradonačelnika, svih gradskih struktura i gradjana Niša - rekao je Bukvić za Danas. On je dodao da očekuje da će i niška policija, sa kojom grad ima "izuzetnu saradnju", i ovoga puta reagovati "na pravi način" i brzo i efikasno otkriti pisce grafita sa porukama mržnje.

Znaci Nislije ne mogu da ukljuce racunar i istraze ko je ovo pisao. Na sajtu Blood & Honour pise lepo da su to oni pocinili, a onda nije tesko uci njima u trag:

-12. februara 2006. godine u Nišu oglasili su se srpski Nacional Socijalisti ispisivanjem grafita na spomen logoru Crveni Krst. Grafiti sadžine: "Holokaust - jevrejska laž kojom vladaju svetom", "Smrt Sorošu, Kandićki i Lihtovoj", "Smrt slugama cionizma, slava žrtvama komunizma i judeo masonerije", "Srbin u Srbiji mora biti prvi" i "Srbija Srbima, Srbin za Srbina" dočekali su grupu senilnih komunista koji su došli da odaju počast komunistima, Jevrejima i Romima, navodno streljanim u logoru! Posle Drugog svetskog rata ovaj logor je korišćen kao stratište za veliki broj srpskih patriota-boraca protiv komunizma. Više hiljada ih je divljački ubijeno.
Blood & Honour

Nije da ne znaju ko je, nego ne zele da reaguju. Vlast je nacionalisticka. Neka okache kukaste krstove pored svojih imena.
Sačuvana
Terrorsathan
Teatralni mislilac

Duh bunta: +6/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 20.04.2007. 02:45 »

smuci mi se od takvih retardiranih majmuncina. ispisham im se u krv i cast, #$%$$$%$#@. a vlast ne reaguje jer zna od cijih glasova zavisi.
Sačuvana

provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 27.04.2007. 12:43 »

Nedeljnik Vreme, pise: Teofil Pancic
U-tripovani ne-pismeni ne-firer

Knjiga Slučaj... bila je jedan od "tamnih bisera". Sajma knjiga: kupio sam je od momka koji mi je usput održao predavanje kako ću unutra naći Istinu, onu koje nema u prodanim medijima. E, te sa Istinom, koja sva stane u jednu jedinu knjigu, takve najviše volim... Mada, bio je onaj momak ipak u pravu: sve što unutra piše gola je i mučna istina – o autoru, o njegovim uzorima i izvorima, o jednoj ozbiljnoj sociopatologiji koja nikako nije samo lični problem. Jedna od osnovnih autorovih intencija je da ismeje i obesmisli optužbe za "nacizam" i "fašizam" i predstavi sebe (i drugare mu) kao "običnog srpskog patriotu". I tu Davidović ima ogroman problem: u jednom će pasusu odreći bilo kakvu svoju vezu s istorijskim demonima, a već u sledećem iskazati vrlo lako uočljivo – povremeno i sasvim neskriveno – divljenje za razne aspekte nacističkog i fašističkog društvenog ustrojstva. Kao i svaki nadobudni mediokritet, Davidović će Držati Predavanje kako "nacizam i fašizam nisu isto", a još su obaška nešto drugo od poštenog srpskog nacionalizma. Ovo besmisleno dociranje promašuje poentu, jer je konfuzni eklekticizam upravo njegov problem: u "weltanschauungu" Gorana D. ima od svega pomalo: i klasičnog "srbovanja", i klerikalnih propovedi, i rasističkog buncanja, i divljenja svakom zamislivom tiranskom režimu, samo ako je "desne" provenijencije. Što njega, viđu čuda, tog deklarisanog neprijatelja demokratije, ipak ne sprečava da se poziva na svoja Ljudska Prava čim ga neko popreko pogleda... Sve u svemu: smućkani Nikolaj plus Ljotić plus slaboumne i opake kenjarije iz uobičajenog repertoara autentično debilne potkulture naci-skinheda, plus jezik i misao koji su, u osnovi, kombinacija ONO i DSZ diskursa i retorike "odjeka i reagovanja": "neprijatelj naroda", "dekadentna kultura Zapada", "neprijatelji i njihove sluge", prošarane ljupkim naci-ispadima ("degenerisana umetnost"). Osim što je dozlaboga ispodprosečno u svakom mogućem smislu, kao iskaz radikalne "utripovanosti" jednog evidentno nedostatno sabranog uma, Davidovićevo je pisanije i urnebesno, upravo uvredljivo nepismeno. Iz nekog razloga, gle, gotovo sve "velike patriote" očajno stoje s maternjim jezikom, kao suštinskim ospoljenjem "narodne kulture". Pa tako kod nesrećnog Davidovića ima na izvoz i bezbedonosnog, i provincijencije, i bi ste, i inteziteta, i orjentisanih i "izlepili ceo grad SA fotomontažom" ili pak "nutkali su me SA hranom" i koječega još. A tek zarezi, bogo moj, za Davidovića je njihov smisao nedokučiva tajna, pa ih neretko – radi se doslovno o STOTINAMA primera: mojne da ih navodim! – proizvoljno seje po izmaltretiranoj rečenici kako mu ruka odleti, nadajući da će nešto od toga već i da nikne. Ovako sadističko mučenje srpskog jezika ne bi priredili ni najgori srpski dušmani... Mislim – šta reći? Na jednom mestu, Nefirer veli "trkom smo utrčali u Okružni sud". Kako su utrčali?! Trkom. A ne hodom, ili puzeći? Ma jok, trkom. Su. Oni. Šta? Pa, utrčali, bre! A blagorodne vojvođanske njive, prikane, vapiju li, vapiju za perspektivnim kadrovima. Može trkom, kasom ili polagacke, ne prave pitanje.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 01.05.2007. 17:18 »

"Firer" dobija sve više sledbenika
Forum za Jugoistočnu Evropu

Uljudnim ponašanjem i pseudodemokratskim propagandnim sadržajima neonacisti vrbuju nove pristalice. Ali danas ih je sve teže prepoznati. Umesto ošišanih glava biraju kratke, uredne frizure, umesto cokula i čizama, šetaju u sportskim patikama... Nose odeću koja podseća na hiphopere, autonomiste ili na sportski elegantne sinove iz dobrih kuća. Nova nacistička agitacija strateški je osmišljena u svakom detalju.

Za završetkom ratova, nije nestao i nacizam kao nekadašnja ideologija arijevaca, šta više, zabeležen je porast nasilja izazvan delima neonacista. Karakteristična pojava za Nemačku ipak nije prostorno ograničena iako ona za sada ima najveći problem sa desnim ekstremistima.

Prošle godine je zabeleženo povećanje zločina i incidenata neonacista, 18.000 registrovanih izgreda i raznih vrsta nasilja. Od toga, 1.100 su bila dela nasilja, osam odsto više nego 2005, po podacima iz policije. Nemačka vlada planira da ove godine izdvoji nekoliko miliona evra za projekte promocije tolerancije u zemlji i za borbu protiv rasizma.

Pored skinhedsa, tu su i Nacionalni stroj, rasonalisti (rasisti-nacionalisti), obrazovci, justinovci i drugi. Oni manje ili više otvoreno propovedaju suprematiju bele rase.

Neonacizam nije nova pojava ni kod nas. Pojavljuje se od pre desetak godina i stalno jača, pri čemu je slaba uteha činjenica da ga ima i u drugim evropskim, pa i vanevropskim zemljama, često u još većoj meri i drastičnijim oblicima, kakvi su kod nas ređi, ali ih ima (ubistvo romskog dečaka u Beogradu, delo skinhedsa).
Sačuvana
Plodni bizon
Urednik

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 12.05.2007. 17:01 »

Skinhedsi napali Mirovni karavan
12. maj 2007. | 14:43 -> 16:28 | Izvor: B92

Niš -- Grupa skinhedsa sinoć napala članove Mirovnog karavana iz Sarajeva. Jedan teško povređen, a desetak lakše.

Jutros oko 00:30 časova na žurku koja je organizovana na Pravnom fakultetu u Nišu su upala četiri skinhedsa koji su počeli verbalno da vređaju goste i gađaju ih staklenim flašama, tako da je jedan gost zadobio teške povrede glave i ukazana mu je lekarska pomoć u Kliničkom centru u Nišu.

Načelnik SUP-a Niš Zoran Stojanović kaže za B92 da žurka nije bila prijavljena i da oni nisu mogli da je obezbeđuju.

"Incident je počeo tako što je Dusan Đorđevic, od ranije poznat policiji kao pripadnik neformalne grupe skinhedsi, pokušao da uđe na žurku, ali da su ga redari pretukli. Posle se vratio sa još nekoliko skinhedsa. Jedan od njih je tražio lekarsku pomoć kasnije. Niko od njih nije priveden i policija traga za njima", kaže Stojanović.

Stojanović objašnjava da će na večerašnjem skupu koji organizuje Mirovni karavan biti prisutna policija.

U saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava i Prigovora za mir iz Sarajeva od policije se traži da hitno reaguje i zaštiti učesnike drugog dana manifestacije Mirovni karavan, kao i da identifikuje i krivično goni sve napadače.

Neverovatno! Policija opet brani fasiste u Nisu!!
Sačuvana
dexa pantelejski
Teatralni mislilac

Duh bunta: +8/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 12.05.2007. 17:30 »

Ajde bre ne lupaj gluposti. Prvo - nisu fasisti nego NACISTI.
Jel umesh ti da razlikujes ova dva pojma?

Drugo, skinhed je dobio batine, tako da mi nije jasno ko kog ovde stiti.
Sačuvana

Prasetina nas je održala, njojzi fala!
dexa pantelejski
Teatralni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 12.05.2007. 21:02 »

Ej, kad vidim koliko vi "gradjani" poštujete demokratiju, ljudska prava, slobodu misli i slobodu govora, uopšte me ne iznenađuje što ove opskurne ideologije imaju sve više pristalica.

Mislim, kad čovek na TV-u vidi sve one neonacističke baljezgarije druga Čede ili Nataše Kandić odma mu dođe da se učlani u Ravnogorski pokret.
« Poslednja izmena: 14.05.2007. 17:08 Domaći izdajnik » Sačuvana

Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #24 poslato: 13.05.2007. 00:30 »

Fašizam i nacizam imaju isti vrednosni sistem, samo što je danas malo kasno govoriti o fašizmu, i to baš kao i o nacizmu. Reč je o neonacizmu. No, kako god to nazvali, nije toliko bitno koliko da ti ljudi završe tamo gde im je mesto: u zatvoru (čak i ovaj nakazni Ustav to predviđa, mada ne obavezuje, kako vidimo, baš nikoga da to realizuje).

Policija je u Nišu mogla u nekoliko navrata da se suoči sa skinhedima i Nacionalnim strojem, ali to nije htela. U Nišu se ne kažnjavaju neonacistički ispadi, ne uklanjaju se fašistički simboli (kao i neonacistički, kakav je znak Obraza, i to ispred Filozofskog fakulteta već godinama).

Pošto u gradu ne postoji niko ko bi se suočio sa neonacistima, i pošto se na taj način hrabri "ideologija" mržnje (što se u nekim mestima zove bolešću), lek za ovakve pojave je direktna akcija anarhističkih snaga (snaga razuma). Nažalost, takvih u Nišu nema. Ne znam da li bi oni iz Beograda hteli da se angažuju oko ovih niških mangupa, ali ću ih kontaktirati da ispitam.
Sačuvana

dexa pantelejski
Teatralni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 13.05.2007. 12:06 »

Komesaru, nemaš pojma. Ti ko da provodiš život pod staklenim zvonom.

Policija u Nišu se suočava sa skinhedima i to može lako da se argumentuje brojem hapšenja i privođenja, prijava i presuda. Svojevremeno sam bio na praksi u SUP-u a ujak mi je donedavno bio komandir odeljenja za teške krađe a potom i za krvne i seksualne delikte, pa sam imao direktan uvid. To što tih hapšejna i presuda nema mnogo je zbog činjenice da nema mnogo neonacista.

Sad, problem je u tome što vi ljudi očigledno nemate blagog pojma o situaciji na terenu. Jerbo, ma koliko se vama to ne sviđalo, skinheda u Nišu ima daleko manje nego što vi to vidite iz vaših štreberskih sobičaka iz kojih izlazite samo kad idete na šišanje i da kupite mleko i plazma keks.

Koliko ti komesaru nemaš nikakve informacije vidi se i po tvojim ranijim lupetanjima vezanim za to kako "navijači radničkog vladaju niškim ulicama   cudjenje :jezik: cudjenje :jezik:niškim ulicama" i sličnim biserima koje si postovao ovde.

Još nešto:

NACIONALNI STROJ ne postoji u Nišu.

ZNAK OBRAZA je HRISTOV MONOGRAM, a to nije, niti može biti nacistički simbol. Nacisti su mrzeli hrišćanstvo i hrišćane.
SKINHEDA u Nišu ima kolko za dve marice pa su kao takvi daleko manja pretnja od one koju ti ovde "vidiš".

Time što NADUVAVAŠ njihov značaj i broj - RADIŠ U NJIHOVU KORIST.

Dakle, komesaru, prestani da iznosiš IZMIŠLJOTINE i DEZINFORMACIJE o stvarima u koje si očigledno neupućen.
Tako na jedan indirektan način POMAŽEŠ NEONACISTIMA I SLIČNIM BUDALAMA.

Sledeći put kad tvrdiš nešto ovako sumanuto IZNESI ARGUMENTE.

Citat
anarhističkih snaga (snaga razuma)

Ovo je biser nad biserima. Ljudi koji se zalažu za bezvlašće, haos i kriminal su za tebe "snage razuma"? Strašno.
Sačuvana

Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #26 poslato: 13.05.2007. 14:16 »

Razočarao si me, Deksa, jer si pokazao kolikim znanjem ne samo o tom šta je argumentacija raspolažeš, nego posebno onaj momenat (inače naročitog samopouzdanja) kad anarhiste nazivaš onima koji priželjkuju haos i kriminal. Ali doći ćemo do toga... Polako.

Policija u Nišu se suočava sa skinhedima i to može lako da se argumentuje brojem hapšenja i privođenja, prijava i presuda. Svojevremeno sam bio na praksi u SUP-u a ujak mi je donedavno bio komandir odeljenja za teške krađe a potom i za krvne i seksualne delikte, pa sam imao direktan uvid. To što tih hapšejna i presuda nema mnogo je zbog činjenice da nema mnogo neonacista.

Da nema mnogo neonacista je netačno, jer u Nišu čak postoje otvorene grupacije mladih koji sebe nazivaju neonacistima, čak fašistima, jer se bave i organizacijom žurki u čast Hitlera, salutiraju mu. Čak postoji ogroman broj i devojaka koje su se navukle na fašizam preko tih drugara, dečaka i čega još. Ja ih ne znam, istina, sem preko web-a, a da sam ih upoznao verovatno mi danas ne bi bilo druge nego da im se sam osvetim, pošto policija na njihove ispade ne reaguje.

Mnogo više susreta sa njima imale su moje kolege iz Inicijative mladih za ljudska prava (koji su i napadnuti na Pravnom), svako od njih će ovo moći da argumentuje i video-materijalom, ali su mi isto tako kazali da to pred niškom policijom nema baš nikakvu težinu. Pogotovo je indikativno o tom kakav je stav niške policije prema neonacizmu privođenje članova te organizacije prošle godine, kad je tim omladincima koji se bave ljudskim pravima nekoliko policajaca držalo predavanje o tome da ne treba da se bave izdajstvom sopstvene države, i ispitivali ih zašto mrze Srbiju.

Sad, problem je u tome što vi ljudi očigledno nemate blagog pojma o situaciji na terenu. Jerbo, ma koliko se vama to ne sviđalo, skinheda u Nišu ima daleko manje nego što vi to vidite iz vaših štreberskih sobičaka iz kojih izlazite samo kad idete na šišanje i da kupite mleko i plazma keks.

To što se ti nisi sretao sa njima (ni na web-u, a ima ih ovde uh-u-hu!) jer zastupaš ideje su im u nekoj meri bliske ne znači da ne postoje. U ovom što si do sada izneo nema nikakvih argumenata u korist teze da neonacista nema (ili su u malom broju) u Nišu. I koliki je to mali broj? Čak je i NIN objavio (što je, moram priznati, pomalo čudno) da je Niš u vrhu po broju skinheda u Srbiji, odmah posle Beograda i Novog Sada (za koje je logično: Beograd ima najveći broj stanovnika od gradova, a Novi Sad je pun traumatizovanih izbeglica kojima je nasilje kao dobar dan).

Koliko ti komesaru nemaš nikakve informacije vidi se i po tvojim ranijim lupetanjima vezanim za to kako "navijači radničkog vladaju niškim ulicama niškim ulicama" i sličnim biserima koje si postovao ovde.

Vidiš, kao što ti rekoh već, ti svoje stavove zasnivaš na osobnom iskustvu, i to je u redu, dok ne pokušaš da tvrdiš nešto tako glasno da se ljudima učini kao da si u pravu. Nema potrebe za tim, pre svega iz razloga što u ovom gradu postoje ljudi koji bi nešto dobro uradili, i koji se bore za to da ulicama ne šetaju više siledžije i zveri u ljudskoj koži, nego normalni ljudi koji problem rešavaju umnim dijalogom. O agresivnosti (i neonacističkim stavovima jednako) niških navijača možeš pročitati na njihovom forumu na web-u (nekad su napadali ovaj forum, a i kontaktirali su me preko programa za komunikaciju i pretili), a možeš i u literaturi (sociološkoj) da pronađeš šta najčešće karakteriše i spaja navijačke grupe, te ustanoviti da je takvo ponašanje navijačkih grupa (od kojih su neke agresivnije i intenzivnije praktikuju nacizam, kao što su npr. navijači FK Rad) nešto sasvim "prirodno". Pritom, valja shvatiti i to da se takvo ponašanje (dakle, praksa, a ne samo mišljenje neonacizma) u nekim zemljama sankcioniše, i to rigorozno. Ne znam koliko je policija u Nišu stroga prema navijačima Radničkog.

NACIONALNI STROJ ne postoji u Nišu.

Na ovoj temi ti je prikazano da je na sajtu Nacionalnog stroja postavljena vest da su članovi Nacionalnog stroja u Nišu odradili akciju na lokaciji Logor (prošle godine u ovo vreme). Ako to znači da ne postoji, oukej.

ZNAK OBRAZA je HRISTOV MONOGRAM, a to nije, niti može biti nacistički simbol. Nacisti su mrzeli hrišćanstvo i hrišćane.

I svastika je nekad imala značenje gotovo suprotno vašizmu, a danas se uzima kao simbol zla. Drugim rečima, bitno je za šta se zalaže organizacija OBRAZ (po mom mišljenju u zemlji koja želi da postane otvoreno društvo ovakve organizacije ne bi mogle biti niti registrovane; valjalo bi pokušati sa registracijom i Naci-stroja, verovatno bi i njima stiglo rešenje o registraciji).

Time što NADUVAVAŠ njihov značaj i broj - RADIŠ U NJIHOVU KORIST.

Radim u korist akciji da se stane njima na put. Akciji koju policija ne želi da sprovede (to će ti reći svako ko je sa njima imao bilo kakve susrete: na ulici, kao Inicijativa mladih, ili na netu i fakultetu, kao ja).

Dakle, komesaru, prestani da iznosiš IZMIŠLJOTINE i DEZINFORMACIJE o stvarima u koje si očigledno neupućen. Tako na jedan indirektan način POMAŽEŠ NEONACISTIMA I SLIČNIM BUDALAMA.

Ne. Ovde izgleda kao da ti pokušavaš zaštititi neke od njih. Kladio bih se da imaš nekog frenda međ njima.

Sledeći put kad tvrdiš nešto ovako sumanuto IZNESI ARGUMENTE.

Moji argumenti su pretnje koje dobijam i ljudi koje poznajem a od kojih su mnogi ili u vezi sa nekim/om neonacistom/kinjom ili imaju prijatelja/prijateljicu koja je u toj grupi. Isto tako, po pričama ljudi iz Inicijative, koji već godinama imaju probleme sa njima, shvatam da je situacija teška. A ti ovde nisi izneo nikakve argumente sem ličnog nedostatka sukoba sa skinhedima.

Ovo je biser nad biserima. Ljudi koji se zalažu za bezvlašće, haos i kriminal su za tebe "snage razuma"? Strašno.

Postoji literatura o anarhizmu, i o njemu se i danas razgovara. Čomski, npr. savremeni je predstavnik anarhizma. Ali ja ću te uputiti na tekstove o kojima se na forumu raspravljalo do sada, tako da ne ode ova tema na tu stranu:

- Petar Kropotkin, O redu
- Mihail Bakunjin, Sta je autoritet
- Anarhizam i levica

Pročitaj ipak bar nešto od ovoga, da ti se ne smeje neko ako opet progovoriš "o anarhizmu".

Inače, u onom slučaju gore, policija mladića naziva skinhedom, i ipak ga ne smatra krivim. On je morao otvoreno priznati da pripada skinhedima ako su ga mediji tako prozvali. Po Ustavu Srbije, kako rekoh već, važi da je zabranjeno propagirati rasnu, nacionalnu ili bilo koju drugu vrstu mržnje (to je premisa 2; prva je da je onaj lik okarakterisan i od strane policije kao skinhed). Sledi dalje da je policija svesna toga da je čovek skinhed, a da ga zbog samog pripadanja toj grupi ne kažnjava. To znači da je sasvim legitimno biti skinhed, dok god ne napraviš problem. Po toj logici bilo bi dozvoljeno i objavljivati neonacističko glasilo, farbati grad (ako bi postojalo neko mesto za tu stvar, dakle, gde se ne kažnjava samo grafitiranje zidova) i crtanje fašističkih simbola (što je isto tako, barem po zakonu, kažnjivo). Imamo, dakle, situaciju u kojoj se skinhed po zakonu mora privesti i osuditi jer zagovara mržnju po raznim (ne)osnovama, da policajac proziva mladića/čoveka skinhedom i zatim ga pušta da odšeta kao gospodin. Možda se policajac zbunio? Ili je i sam neonacist?

Da ne bude zabune i prigovora vrste da skinhedi mogu biti i drugačijih ideologija... Zaista, postoje i anarho-skinhedi, ali to je sasvim novi pojam. Kad se kaže skinhed, postoji jasna ideologija, koja policiji mora biti poznata. Pitanje je samo hoće li to da osudi, da reaguje, ili će tu "ideologiju" afirmisati.
Sačuvana

VladimirGero-Nikovski
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 13.05.2007. 15:58 »

Citat

O chemu ti prichash? Anarhizam je borba protiv sistemskog haosa, a sistemski haos je chist kriminal nad radnichkom klasom.

U svetu postoji 88% radnichke klase, 10% ljudi sa invaliditetom i 2% vladajuce klase.
U 2% vladajuce klase spadaju: politichka elita, vojna elita, religijska elita i ekonomska elita.Oni su stvorili sistemski haos, gledajuci na novac kao sistem vrednosti a na radnika kao na potroshnu i jeftinu robu.
Najvece dostignuce vladajuce klase je DEMOKRATIJA!!!!! Demokratija je samo privid da se narod pita!!!! Politichka elita prikrivena iza ovog imena stvara chist haos u svetu izbijanjem ratova koje vodi vojna i religijska elita a sve u sluzbi ekonomske elite.
Ovim sistemom su samo oni na dobitku a mi smo samo robovi njihovog sistema, jeftina i potroshna roba!!!
Protiv toga se moramo BORITI!!!!!
« Poslednja izmena: 13.05.2007. 23:28 VladimirGero-Nikovski » Sačuvana
dexa pantelejski
Teatralni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 13.05.2007. 20:49 »

O chemu ti prichash? Anarhizam je borba protiv sistemskog haosa, a sistemski haos je chist kriminal nad radnichkom klasom.

U svetu postoji 88% radnichke klase, 10% ljudi sa invaliditetom i 2% vladajuce klase.
U 2% vladajuce klase spadaju: politichka elita, vojna elita, religijska elita i ekonomska elita.Oni su stvorili sistemski haos, gledajuci na novac kao sistem vrednosti a na radnika kao na potrushnu i jeftinu robu.
Najvece dostignuce vladajuce klase je DEMOKRATIJA!!!!! Demokratija je samo privid da se narod pita!!!! Politichka elita prikrivena iza ovog imena stvara chist haos u svetu izbijanjem ratova koje vodi vojna i religijska elita a sve u sluzbi ekonomske elite.
Ovim sistemom su samo oni na dobitku, a mi smo samo robovi njihovog sistema, jeftina i potroshna roba!!!
Protiv toga se moramo BORITI!!!!!

ovo je toliko nedotupavo i nepismeno da ne zavredjuje odgovor.

sledeci put se obuzdaj u uzvicnicima.
Sačuvana

VladimirGero-Nikovski
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 13.05.2007. 23:23 »

osmeh osmeh osmeh osmeh osmeh osmeh osmeh osmeh
 :jezik: :jezik: :jezik: :jezik: :jezik: :jezik: :jezik: :jezik: :jezik: :jezik:
 zlobni zlobni zlobni zlobni zlobni zlobni zlobni zlobni zlobni
 :spava: :spava: :spava: :spava: :spava: :spava: :spava: :spava: :spava:
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 26   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: