Ovi podaci su sigurno napakovani. Znam ja te iz Differencije
Posetilac (Neregistrovan), u 23.8.2007 01:07
Pitao bih ga po cemu nas zna i sta je Diferencija do sada slagala. Medjutim, ako je to neko ko nas zna, to je neko ili banovan sa ovog foruma, ili neki posteniji nacista, koji se nije ni prijavio, nego krisom gleda i ne moze da veruje da je Srbija stvarno ovoliko na dnu kako podaci govore. A daj mu na kraju i podatke da skine sa sajta Ministarstva.
Vojvodini bi dahnulo bez Sumadije i BGa
Posetilac (Neregistrovan), u 23.8.2007 18:03
To je tacno, ali bi i Sumadiji svanulo, kao i svakoj regiji, bez beogradske hegemonije.
Pa Šumadiji bi odahnulo bez Beograda i Vojvodine! Nemoj da se brinete za nas. Samo vi idite
Miroslav (Neregistrovan), u 23.8.2007 18:35
Jedan od pametnijih komentara. I tacnih.
Toronto - Mala Vaga - 24. avgust 2007. u 18.28 (*.cable.roger)
Zdravo momci!
Ti likovi iz inostranstva su obicno uz Beograd i ne zanima ih onaj ostatak Srbije, jer vole da se kurce kako su iz zemlje koja ima nebodere, a ti su neboderi po Beogradu, normalno. Ne zanima njih ravnopravnost u drzavi koju su napustili i boli ih kurac za nju.
U skidanju Milosevica ucestvovali su gradjani Srbije i Vojvodine, Beogradjani ne. Zašto bi ucetvovali kada njima nije bilo loše za vreme njegove vlasti.
Beograd je jedini bio i dalje grad, i dalje gradjen i u usponu, bez obzira sto je Milosevic vladao Srbijom. Jedino je Beograd bio i ostao mocan i pre i posle rusenja Jugoslavije.
Najveci krivci nama u Srbiji su Kragujevcani (Milos Obrenovic i Karadjordje) sto su oslobodili - Osvojili Beograd. Do tada Beograd defacto nije bio srpski (procitajte istoriju Beograda)
:smejanje: Jedan od retkih, ako ne i jedini dijasporas koji nije protiv Centralne Srbije

pa jos toliko jasno vidi u Beogradu neprijatelja razvoja Srbije. Svaka cast, i samo se nadam da ce podrzati one partije i organizacije, ukoliko je u mogucnosti, koje se zalazu za jacanje Srbije juzno od Beograda.
Zalosno je - 24. avgust 2007. u 20.27 (*.shawcable.net)
i istinito sve to.Ali,ipak ljudi pogledajmo realno koliko je skupli zivot u Beogradu.Da ne nabrajam sve ,evo nekoliko stvari-stanovi(iznajmljivanje ili kupovina),hrana,garderoba,izlazci...Beograd je preskup za zivot i ta razlika koju oni prave i nije im bas dovoljna.
Dakle, daj samo onaj link, sa tekstom
Siromasniji jug - skuplji, posto ne shvata kako se odredjuje cena proizvoda.
Posto sve uvozi ili domace preradjuju preduzeca iz Beograda, onda je cena proizvoda koji se transportuje u Nis veca od one koja se distribuira na lokalu. To znaju deca u srednjoj ekonomskoj skoli.
Znaci, laz je da je Beograd skuplji.
A sto se cena stanova tice, oni su uvek bili definitivan i najveci pokazatelj razlike u standardu - cak pokazatelj toga gde su cene osnovnih namirnica JEFTINIJE. Jer cena stanovanja bi morala da bude visa onamo gde ljudi PRISTIZU i to masovno, a dolaze jer je tamo BOLJE ziveti. Pokazali smo i da je JEFTINIJE. Sve to kosta i obracunava se JEDINO kroz cenu stana.A kad kaze da je izlazak skuplji. Evo jos jedne racunice koliko je "skuplji". Beogradski koncert za decaka ili devojcicu iz Beograda kosta prema ceni karte i autobuskog ili taksi prevoza od stana do mesta odrzavanja koncerta.
Koliko, medjutim, isti koncert kosta decaka ili devojcicu iz Nisa, Kragujevca ili Jagodine? Ako je cena karte od Nisa do Beograda 600 dinara u jednom pravcu, cena karte za koncert 500 dinara, onda ce cena tog izlaska i koncerta kostati decaka iz Nisa ukupno 1700 dinara. A koliko ce kostati decaka iz Beograda? Cena karte /500/ plus cena autobuske karte, koja je uzgred jeftinija nego ova u Nisu. Zakljucak: izlazak je za Nisliju skuplji od Beogradjanina ponekad i vise od 3 puta.
A cena pica u kaficima zavisi od toga koliko je elitni. U Nisu postoje elitna mesta pa ako hoces da potrosis kao da si u New Yorku, izvoli i potrosi.
Samo me zanima ko siri te dezinformacije o razlici u ceni izmedju Beograda i ostatka Srbije, i to u korist Beograda.
Lično i ja sam za decentralizaciju,ali nema leba od toga. Dobro je covek rekao,Beograd je uvek bio posebna država za sebe...
Takvi ljudi bi trebalo pod hitno da izvuku sve svoje drage osobe iz ostatka Srbije i presele ih u glavni grad ili inostranstvo, jer "nema leba od borbe za bolji zivot".
Nordisk (Budžim) - 25. avgust 2007. u 07.37 (registrovani član)
Šta očekujete od Beograda kad je tamo najmanje 50% „ djetića ” a to su sve prevaranti lopovi i neradnici što je najgore još uvek su na položajima u Srbiji . Što bi djetići rekli „ mi krademo dok glupi ” SRBIJANCI „ rade .
Budala. I totalno van teme.
offspring (pusti me bogati) - 26. avgust 2007. u 12.42 (registrovani član)
Ma Beograd je pojam za sve vas i imacete uvek komplekse od njega
Kompleks? A kad trazis od sudije na sudu da kazni onoga ko te pokrao, jel i to kompleks? Jebi ga, zavidis onome sto ima vise od tebe. Debil. Retard u stvari.
Johnny_kG - 26. avgust 2007. u 19.02 (*.co.yu)
Ova tema želi da pokaze da se Bg razvio na ushtrb Srbije. Želi da pokaze da Bg uzima od sirotinje i gradi Arene, obilaznice, oblakodere, stadione...
Ne pokazuju ti podaci da se Beograd razvio naustrb Srbije, ima drugih podataka koji pokazuju na koji nacin se Beograd svakim danom sve vise bogati na racun Srbije. Ovi podaci bi trebalo da pokazu koliko je pojedinacni gradjanin ostecen s obzirom na posledice centralizma. Znaci, on je zahvaljujuci dugogodisnjoj favorizaciji Beograda dosao u situaciju da zaradjuje i do 2000 evra manje za sedam meseci nego gradjanin iste drzave, a koji zivi u glavnom gradu.