I u Srbiji se potvrđuje pravilo – na jugu se najteže živi
A oko Niša – siromaštvo
Zahvaljujući činjenici da jedva učestvuje u nacionalnom dohotku zbog toga što gotovo i da nema proizvodnju i da je prosečna oktobarska zarada 13.200 dinara, najnepoželjniji grad za život u Srbiji je Vlasotince. Doduše, obiluje zdravom životnom sredinom – poljoprivrednim zemljištem I šumama, vedrim duhom žitelja…, ali mu zato nedostaju upošljene fabrike I radna mesta, lekari, kulturna zbivanja, adekvatna socijalna zaštita.
....nema proizvodnju, dap...jedino shto radi ovde je "Sharic" (to je prezime na nekog choveka shto ima 90% prodavnice u Vl) i ja stvarno ne znam gde ovi ljudi shto zive ovde rade...stvarno ne znam...banka, opshtina, shkole, shtamparija (mislim da samo ona od preduzeca ovde radi (pa kad moj tata direktor xaxaxaxa), ne znam, mislim da i onaj benzin bata radi...al shta radi, ne znam...i shta, vishe nishta. Shta smo imali, besko, tu neko drvo se radelo, to ne radi, sinteks, reteks, to neshto za tekstil, ma mislim da ljudi idu na poso, al shta rade OO niti primaju plate,a da...
tako je i moja mama ishla svaki dan u Milosha Dimanica, nemam pojima neki stechaji neke gluposti, nikako da ga prodaju, cigani pokrali sve zivo, neki nesposobni prodavali mashine za nikakve pare, ne znam shta je sve bilo, samo znam da se ona josh zlopati sa tu firmu, to za stechaj, shta vec, neki put ode u nedelju da sredjuje papiri. Poznat je Markov komentar za to "Tvoja mama radi u firmu koja nikad ne radi, NEDELJOM" xaxaxa i troshi si zena vreme za nishta, pa shta cesh, mora nekako da si potroshi vreme.
Kad je to bilo, zbog nju nisu mogli da zatvore firmu, tolko se potresala za nju da je to nenormalno. I tako moja mama i sestra odu na more (ja nisam htela) i xaxaxaxa chim je otishla, zatvorishe firmu ti njeni kolege, katanac na bravu, neki transparenti xaxaxa a moja mama ce dozivi nervni slom...neg, proshlost. Tolko voli tu firmu da...ne znam...
Dalje, zakljuchili smo shta radi u Vl. prodavnice, shtamparija, benzin bata, shkole, banke i opstina (i biblioteka) (i autobuska stanica) (znachi vishe za troshenje pare, nego shto ljudi mogu da zarade)
dalje, shta josh...
zdravom zivotnom sredinom xm...pa da...ok...a dvorishte nashe shkole je bilo proglasheno za prvo po lepoti u SFRJ ne znam koje godine aaaaaaaaaaaaaaa xP
Lekari...da ne pricham od lekari. Ima dovoljno lekari, nego su lenjavi. (uh ona cica kad mi prepisala injekciju ,a ja nikad nisam primila injekciju, ona ce meni da prepisuje injekciju (ona uvek - injekcija) a ja samo izadjem iz ambulatnu i bacim onaj uput.
Neg, dalje,
Kulturna zbivanja...............(sad se kotrlja ono u pustinje shto ima.....) kao ovde postoji "KUD" dap....ne otishla vishe nikad tamo. Prave deca palachinke, jure se sa metle. A ja htela da izrazim svoju kreativnost, da izrazim glumachke sposobnosti,a oni me sabotirali. Dobro, tam me teta Tanja malo naterala da se malo poshtujem,ali sasvim malo. Tako da sam tamo samo gubila vreme. Znachi, imamo jedan bioskop, a to je rupchaga, doslovno, stolica su utonula u rupe, pocheo da tone pod, sve pokrsheno, uzas zivi...I ne samo da ne daju filmovi (2-3 puta sam ishla, i to kad sam bila mala), nego nema ni predstave, a kad ima to su one sa dechju postavu, izmotavaju se, bezveze totalno......ja imam ideju.....mada niko to nece...uh....mislila sam da neshto uradim sad za raspust, poshto ce ovo da bude najduzi raspust ikad... x/ vidicemo
Ima ponekad se desi neshto, shta sad...ne mogu da se setim, ima kao neki bendovi, al tamo ne idem, organizovali su neke koncerte, tako su puno grupe dolazile pre neku godinu, shta ima, vinski bal (xaxaxa) vashar, pijac...
x/ svidjaju mi se brda,; secam se kad smo chekali pomfrit, onaj shto przi prichao na neki ljudi, koji nisu odavde, kako kad dodju penzioneri iz vojvodinu, paa vide brda, uvate se za srce pa ne znaju shta da kazu, odushevljeni, a kao dolaze leti, tad bar se ima neki utisak da je neshto zivo ovde, al zimi sve opusti, nema ziva dusha na ulicu. A ja samo onako gledam OO xaxaxaxaxok znamo to K.
A,da, pa zaboravila sam, i kafici, kafane i kladionice rade...i one novine, "vlasina" i ono ekoloshko drushtvo, mada mislim da to sad ne radi.
Ima mnogo narkomani i idioti, al ih ima i likovi xaxaxaxaxa e boshke boshke
A upropastishe sve zivo, uh, shta je ruzno, bash je lepo drvece imalo u centar, a sve su ga isekli da bi stavili neku ciglu, ma skroz bezveze, i shimshiri iz park isekli, pusto, sad su neshto internat pocheli da diraju, ako ga srushe dddddd...dddddddd.d.ddddddd
a da, Hotel, zatvoren vec 7-8-9 godine,al ne znam kako su se tek proshle godine setili da razbiju staklo i kradu stvari
Mnogi su se obogatili.
Necu da duzim, poshto ono shto ja imam da kazem o Vlasoticnu prevazilazi okvire vasheg uma uuuu al sam si opasna,, a da, i grade neku haaaaluuuu.....boooozeeee........neku halu,....ma ne znam shta da kazem
a lepe su ljuljashkeok necuvishe