Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Regionalni jaz i prosecne plate u Srbiji (statistika, analize)  (Pročitano 23038 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Johnny_kG
Gradjanin
*

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #45 poslato: 22.08.2007. 21:44 »

Molim zato forumaše koji imaju blogove da puste jednu kratku poruku o ovoj stvari i linkuju do te skandalozne poruke. Adresa je:

http://www.differentia-nis.org/forum/-t622.0.html;msg18257#msg18257

Dakle, samo taj link postavite i biće dovoljno. Ako imate mogućnosti otvarajte teme na drugim forumima i stavite opet isti ovaj link (ne kopirajte samo ovu vest, jer je bolje neprijatelja dovesti ovde i naučiti ga zašto je decentralizacija neophodna).

Ja cu na svoj blog - www.johnny_kg.mojblog.co.yu, kao i na neke forume postaviti ove podatke. Tachnije, stavicu i tekst i link ka forumu!?
OK?
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 22.08.2007. 21:47 »

Gerilska borba  zlobni

Nego, ja ne bih dirao forum "Krstarica". Mozda u pojedinacnim delovima za gradove, postaviti nekako stidljivo, da ne uoce moderatori, jer to se odmah brise.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #47 poslato: 23.08.2007. 00:40 »

Naravno, Johnny, šalji gde misliš da treba.

Inače, u ove podatke nisu uračunati nezaposleni (da se svako od nezaposlenih tretira kao građanin koji zarađuje 0 dinara). Ali i sa te strane, ne treba ispustiti iz vida da je nezaposlenih opet najviše (prema procentima, dakle u odnosu na broj stanovnika) na jugu zemlje, odnosno u centralnoj Srbiji, a najmanje - pogađate - u Beogradu. Nezaposlenost je, inače, gotovo sasvim pobeđena u glavnom gradu. Jedini problem sa kojim se taj grad (ili pokrajina, bolje reći) suočava jeste priliv novih građana iz centralne Srbije, u potrazi za poslom, pa je to faktor koji stalno iznova postavlja problem nezaposlenosti (koji je, tako, minimalan).
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #48 poslato: 23.08.2007. 00:49 »

Ma mozhdha je i greshka?
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 23.08.2007. 03:19 »

Centralna Srbija bez ovog foruma je beznadezni mrak. Ni novinari, ni politicke partije, ni mediji se ne bave ovim problemom, a nas nekoliko ovoliko teskih istina stavljamo na videlo. Samo da imamo jaci medij, televiziju ili radio, sve bi bilo mnogo drugacije. Ova gore statistika bila bi presudna za svakog ko se kolebao po pitanju uticaja centralizma na "slepo crevo", odnosno na centralnu Srbiju.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 24.08.2007. 12:19 »

jos upecatljivije bi bilo na godisnjem nivou, ali dobro, sta je tu je, i ovo bi trebalo da je dovoljno za normalnog coveka.
Sačuvana
Johnny_kG
Gradjanin
*

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 27.08.2007. 15:37 »

Postavio sam ove podatke na svoj blog i na SerbianCafe diskusije - Kragujevac.

Ovo su komentari sa bloga:

Ovi podaci su sigurno napakovani. Znam ja te iz Differencije
Posetilac (Neregistrovan), u 23.8.2007 01:07 

Vojvodini bi dahnulo bez Sumadije i BGa
Posetilac (Neregistrovan), u 23.8.2007 18:03 

Pa Šumadiji bi odahnulo bez Beograda i Vojvodine! Nemoj da se brinete za nas. Samo vi idite
Miroslav (Neregistrovan), u 23.8.2007 18:35 

Mi se ne brinemo druze Miroslave, ne beremo mi tudju brigu.
Posetilac (Neregistrovan), u 24.8.2007 00:38 

A ovo sa foruma:

Toronto - Mala Vaga - 24. avgust 2007. u 18.28 (*.cable.roger)
Zdravo momci!

Dobra tema.
Neko moje vidjenje stvari po ovoj temi.
Pre četiri - pet godina na nekim sastancima (na visem nivou)kada sam kolegama iz beograda rekao, da rezultati poslovanja privrede u Beogradu (zarada- profit koji se ostvaruje) nije dovoljan da pokrije troskove ulicnog osvetljenja prema El.Bogradu a kamoli za druge stvari i da žive na racun Srbije i Vojvodine. Smeskali su se ali im nije bilo pravo.
Posle ratova koji su se desili postao sam svestan (u razgovoru sa kolegama i prijateljima) da u okviru Jugoslavije, nisu trebale republike da se odvajaju, ved da se stavi granica oko Beograda (Batajnica i Bubanj Potok). Da beogradjani imaju svoju državu a mi bismo smo se nekako dogovorili sa ostalima. Posebno uzimajuci u obzir nivo privredne proizvodnje
To se najbolje pokazalo na delu. U skidanju Milosevica ucestvovali su gradjani Srbije i Vojvodine, Beogradjani ne. Zašto bi ucetvovali kada njima nije bilo loše za vreme njegove vlasti. A i ovima „našima” nismo „propevali”.
2003-2004 sam, na inicijativu nekih akademika i ministarstva inostranih poslova formirao strucni tim za privrednu saradnju sa jednom zemljom (koja će za par godina biti ekonomska vele sila, ne na nivou koji sada imamo sa njom već u delu sirovina - repro materijala za razvoj naših privrednih kapaciteta * objašnjenje za one koji znaju o kom se partneru radi). Sasvim slučajno u timu su bili Ljudi iz Valjeva (za snabdevanje repro materijalom vezano za el. privredu i elektroniku), Novi Pazar (oblast koze i tekstila),
Zemun (zrnasta roba), Nis (kiki riki), Kragujevac (natron papir i druge vrste papira koje ne uvozu Miskovic - Delta iz Miloseviceve fabrike papira na Uraku) i Novi Sad (suseno voce i povrce). Pregovori su trajali godinu dana i napravljen je plan i program saradnje. Otome je upoznat jedan nas - Kragujevacki advokat, koji nije direktno ucestvovao u pregovorima ali mi je dosta pomogao savetima(on je bio tada njihov pravni zastupnik).
Neposredno pred prijem na rucak ambasadi, povodom neke svecanosti visoki funkcioner ministarstva, sa kojim sam se poznavao, prisao mi je i rekao da od svega nema ništa i da ne dolazim u Beograd po „mišljenje”.„Radite sami direktno sa svojim firmama.”
Naše firme i Udruzenje privrednika Sandzaka, su bile slabe za direktnu saradnju sa njima ministarstvo nije htelo da verifikuje postignuti dogovor tako da je sve propalo.
Dosta sam ispisao.
Da se nasalim malo.
Najveci krivci nama u Srbiji su Kragujevcani (Milos Obrenovic i Karadjordje) sto su oslobodili - Osvojili Beograd. Do tada Beograd defacto nije bio srpski (procitajte istoriju Beograda)

--------------------------------------------------------------------------------

Zalosno je - 24. avgust 2007. u 20.27 (*.shawcable.net)
i istinito sve to.Ali,ipak ljudi pogledajmo realno koliko je skupli zivot u Beogradu.Da ne nabrajam sve ,evo nekoliko stvari-stanovi(iznajmljivanje ili kupovina),hrana,garderoba,izlazci...Beograd je preskup za zivot i ta razlika koju oni prave i nije im bas dovoljna.Preracunajte i onda dajte zakljucak.Lično i ja sam za decentralizaciju,ali nema leba od toga.Dobro je covek rekao,Beograd je uvek bio posebna država za sebe...

--------------------------------------------------------------------------------

Nordisk (Budžim) - 25. avgust 2007. u 07.37 (registrovani član)
Šta očekujete od Beograda kad je tamo najmanje 50% „ djetića ” a to su sve prevaranti lopovi i neradnici što je najgore još uvek su na položajima u Srbiji . Što bi djetići rekli „ mi krademo dok glupi ” SRBIJANCI „ rade .

offspring (pusti me bogati) - 26. avgust 2007. u 12.42 (registrovani član)
Ma Beograd je pojam za sve vas i imacete uvek komplekse od njega

Johnny_kG - 26. avgust 2007. u 19.02 (*.co.yu)
@offspring - 'Ajde ja prvi da ovo prokomentarishem... Mislim da nisi shvatio o chemu je ovde rech. Mi ne kažemo da Beograd nije pojam za nas. Svi gradovi u Srbiji su obichne selendre u odnosu na Bg. To kažem 100% iskreno... mislim to je istina i svako ko kaže suprotno, zavarava sebe.
Beograd spada u red Evropskih gradova. On stvarno jeste metropola.
Ali ovde nije rech o tome. Ova tema želi da pokaze da se Bg razvio na ushtrb Srbije. Želi da pokaze da Bg uzima od sirotinje i gradi Arene, obilaznice, oblakodere, stadione...
Da sumiram... ovom temom ne želim da spustim Bg, koji je u tri lepe pi*de materine daleko, po standardu, od Srbije... ovom temom želim da ukazem na centralistichku nepravdu!!!
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 27.08.2007. 16:09 »

Ovi podaci su sigurno napakovani. Znam ja te iz Differencije
Posetilac (Neregistrovan), u 23.8.2007 01:07

Pitao bih ga po cemu nas zna i sta je Diferencija do sada slagala. Medjutim, ako je to neko ko nas zna, to je neko ili banovan sa ovog foruma, ili neki posteniji nacista, koji se nije ni prijavio, nego krisom gleda i ne moze da veruje da je Srbija stvarno ovoliko na dnu kako podaci govore. A daj mu na kraju i podatke da skine sa sajta Ministarstva.

Citat
Vojvodini bi dahnulo bez Sumadije i BGa
Posetilac (Neregistrovan), u 23.8.2007 18:03

To je tacno, ali bi i Sumadiji svanulo, kao i svakoj regiji, bez beogradske hegemonije.

Citat
Pa Šumadiji bi odahnulo bez Beograda i Vojvodine! Nemoj da se brinete za nas. Samo vi idite
Miroslav (Neregistrovan), u 23.8.2007 18:35

Jedan od pametnijih komentara. I tacnih.

Citat
Toronto - Mala Vaga - 24. avgust 2007. u 18.28 (*.cable.roger)
Zdravo momci!

Ti likovi iz inostranstva su obicno uz Beograd i ne zanima ih onaj ostatak Srbije, jer vole da se kurce kako su iz zemlje koja ima nebodere, a ti su neboderi po Beogradu, normalno. Ne zanima njih ravnopravnost u drzavi koju su napustili i boli ih kurac za nju.

Citat
U skidanju Milosevica ucestvovali su gradjani Srbije i Vojvodine, Beogradjani ne. Zašto bi ucetvovali kada njima nije bilo loše za vreme njegove vlasti.

Beograd je jedini bio i dalje grad, i dalje gradjen i u usponu, bez obzira sto je Milosevic vladao Srbijom. Jedino je Beograd bio i ostao mocan i pre i posle rusenja Jugoslavije.

Citat
Najveci krivci nama u Srbiji su Kragujevcani (Milos Obrenovic i Karadjordje) sto su oslobodili - Osvojili Beograd. Do tada Beograd defacto nije bio srpski (procitajte istoriju Beograda)

:smejanje:  Jedan od retkih, ako ne i jedini dijasporas koji nije protiv Centralne Srbije  poklanjanje  pa jos toliko jasno vidi u Beogradu neprijatelja razvoja Srbije. Svaka cast, i samo se nadam da ce podrzati one partije i organizacije, ukoliko je u mogucnosti, koje se zalazu za jacanje Srbije juzno od Beograda.

Citat
Zalosno je - 24. avgust 2007. u 20.27 (*.shawcable.net)
i istinito sve to.Ali,ipak ljudi pogledajmo realno koliko je skupli zivot u Beogradu.Da ne nabrajam sve ,evo nekoliko stvari-stanovi(iznajmljivanje ili kupovina),hrana,garderoba,izlazci...Beograd je preskup za zivot i ta razlika koju oni prave i nije im bas dovoljna.

Dakle, daj samo onaj link, sa tekstom Siromasniji jug - skuplji, posto ne shvata kako se odredjuje cena proizvoda. Posto sve uvozi ili domace preradjuju preduzeca iz Beograda, onda je cena proizvoda koji se transportuje u Nis veca od one koja se distribuira na lokalu. To znaju deca u srednjoj ekonomskoj skoli.

Znaci, laz je da je Beograd skuplji. A sto se cena stanova tice, oni su uvek bili definitivan i najveci pokazatelj razlike u standardu - cak pokazatelj toga gde su cene osnovnih namirnica JEFTINIJE. Jer cena stanovanja bi morala da bude visa onamo gde ljudi PRISTIZU i to masovno, a dolaze jer je tamo BOLJE ziveti. Pokazali smo i da je JEFTINIJE. Sve to kosta i obracunava se JEDINO kroz cenu stana.

A kad kaze da je izlazak skuplji. Evo jos jedne racunice koliko je "skuplji". Beogradski koncert za decaka ili devojcicu iz Beograda kosta prema ceni karte i autobuskog ili taksi prevoza od stana do mesta odrzavanja koncerta. Koliko, medjutim, isti koncert kosta decaka ili devojcicu iz Nisa, Kragujevca ili Jagodine? Ako je cena karte od Nisa do Beograda 600 dinara u jednom pravcu, cena karte za koncert 500 dinara, onda ce cena tog izlaska i koncerta kostati decaka iz Nisa ukupno 1700 dinara. A koliko ce kostati decaka iz Beograda? Cena karte /500/ plus cena autobuske karte, koja je uzgred jeftinija nego ova u Nisu. Zakljucak: izlazak je za Nisliju skuplji od Beogradjanina ponekad i vise od 3 puta.

A cena pica u kaficima zavisi od toga koliko je elitni. U Nisu postoje elitna mesta pa ako hoces da potrosis kao da si u New Yorku, izvoli i potrosi.

Samo me zanima ko siri te dezinformacije o razlici u ceni izmedju Beograda i ostatka Srbije, i to u korist Beograda.

Citat
Lično i ja sam za decentralizaciju,ali nema leba od toga. Dobro je covek rekao,Beograd je uvek bio posebna država za sebe...

Takvi ljudi bi trebalo pod hitno da izvuku sve svoje drage osobe iz ostatka Srbije i presele ih u glavni grad ili inostranstvo, jer "nema leba od borbe za bolji zivot".

Citat
Nordisk (Budžim) - 25. avgust 2007. u 07.37 (registrovani član)
Šta očekujete od Beograda kad je tamo najmanje 50% „ djetića ” a to su sve prevaranti lopovi i neradnici što je najgore još uvek su na položajima u Srbiji . Što bi djetići rekli „ mi krademo dok glupi ” SRBIJANCI „ rade .

Budala. I totalno van teme.

Citat
offspring (pusti me bogati) - 26. avgust 2007. u 12.42 (registrovani član)
Ma Beograd je pojam za sve vas i imacete uvek komplekse od njega

Kompleks? A kad trazis od sudije na sudu da kazni onoga ko te pokrao, jel i to kompleks? Jebi ga, zavidis onome sto ima vise od tebe. Debil. Retard u stvari.

Citat
Johnny_kG - 26. avgust 2007. u 19.02 (*.co.yu)
Ova tema želi da pokaze da se Bg razvio na ushtrb Srbije. Želi da pokaze da Bg uzima od sirotinje i gradi Arene, obilaznice, oblakodere, stadione...

Ne pokazuju ti podaci da se Beograd razvio naustrb Srbije, ima drugih podataka koji pokazuju na koji nacin se Beograd svakim danom sve vise bogati na racun Srbije. Ovi podaci bi trebalo da pokazu koliko je pojedinacni gradjanin ostecen s obzirom na posledice centralizma. Znaci, on je zahvaljujuci dugogodisnjoj favorizaciji Beograda dosao u situaciju da zaradjuje i do 2000 evra manje za sedam meseci nego gradjanin iste drzave, a koji zivi u glavnom gradu.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 10.09.2007. 02:57 »

obratite paznju na ovo!

Što bliže metropoli, to bolje

Lista sto najuspešnijih preduzeća u Srbiji po ostvarenoj dobiti u prošloj godini i njena detaljnija analiza, uz sve druge informacije, donosi i jedno upozorenje. Ili bolje reći još jedan od argumenata u prilog dijagnozi da je regionalna slika Srbije sve sumornija i da je raskorak između razvijenih i nerazvijenih krajeva, između metropole i provincije - sve veći.

Dok ih u glavnom gradu posluje i profit stvara gotovo polovina ili tačnije 44 - u nerazvijenim i nedovoljno razvijenim opštinama ne radi nijedno od stotinu  najuspešnijih  preduzeća.

Ova 44 velegradska dobitaša zapošljavaju 41,7 odsto radnika, ostvaruju 45,2 odsto neto dobiti i 44 odsto ukupnog prihoda sto najuspešnijih srpskih preduzeća. Međutim, najveća dobit se i u glavnom gradu sabrala u malom broju firmi. Više od trećine (38,7 odsto) dobiti ostvarene u beogradskim firmama sa top-liste donosi samo pet preduzeća: „Delta M”, „Delta Maksi”, „Invej”, „Telenor” i „Tetra pak prodakšn”, koja, sem po iznosu neto dobiti, dominiraju i u ostalim pokazateljima. 

Po sistemu što bliže metropoli, to bolji izgledi za uspeh, posle Beograda, po broju firmi - 15 sa liste najuspešnijih nalazi se Južnobački okrug. U Šumadijskom okrugu, recimo, posluje pet firmi iz društva sto najboljih, u Mačvanskom četiri, a u Srednjobanatskom tri. Borski, Zaječarski i Raški okrug upisuju po jedno preduzeće sa top-liste. Kako sada među stotinu prvih nema ni „Telekomunikacija” iz Blaca, Toplički okrug, pa i celo nerazvijeno područje, bez ijedne je sa spiska stotinu najuspešnijih firmi.

Vesna Jeličić, Politika
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 10.09.2007. 15:47 »

Pošto su podaci jezivi, i pošto je meni zabranjeno da pišem na većini beogradskih, ali i provincijskih foruma (jer im se ne dopada ideja decentralizacije), bilo bi dobro da onaj ko je u mogućnosti prosledi link do ovih podataka.

Statistici ne treba slepo verovati. Puno govori a nista ne kaze, tako i u ovom slucaju.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #55 poslato: 10.09.2007. 16:27 »

Što bliže metropoli, to bolje

Mogu li ljudi da pretpostave koliki je to indikator centralizma u Srbiji kad se jedan grad ne samo nalazi na vrhu prema svim kriterijumima koji se zbrajaju i daju standard, nego se pokazuje da veće izglede na uspeh ima čak i neko selo pored Beograda samo zato što se nalazi u blizini tog vrtloga kapitala i investicija.

Statistici ne treba slepo verovati. Puno govori a nista ne kaze, tako i u ovom slucaju.

Puno govori - to je istina. Da ništa ne kaže, i to je je istina, ali istom onom čoveku koji će na Krasićevu izjavu o ustaškom pedigreu Dulićeve reći da je to tako i da time ništa nedozvoljeno nije rekao. Tako i ovo sa statistikom. Ja sam siguran da će 99,9999% Nišlija, Kragujevčana, Čačana, a posebno Leskovčana na ove statističke podatke da reaguju kao na letnje sunce i 30 stepeni u avgustu, mnogi će čak odmahnuti i reći kako to tako mora, pa shvatam da mnogima od njih ništa ne govori. Međutim, nekome ko razmišlja o onome što vidi i čuje, nekome ko se još može zvati razumnim čovekom, informacija koju sam izložio i do koje sam došao na osnovu analize podataka publikacije Zavoda za statistiku Srbije morala bi da izazove revolt ili makar očajanje time u kakvoj državi i pod kakvim sistemom žive ljudi van Beograda, posebno oni južno od njega.

Nažalost, vidim da ni na ovom forumu, koji je trebalo da bude baza decentralističkih ideja i inicijativa, nema mnogo komentara na ovakve stvari. To nikako ne može da bude dobar znak.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 26.09.2007. 14:32 »

dnevnik 'danas', razlike u posedovanju racunara i koriscenju interneta prema oblastima.

Internet priključak u Srbiji poseduje svako četvrto domaćinstvo, pokazalo je navedeno istraživanje. Sa 26,3 odsto domaćinstava sa internetom, ove godine Srbija je povećala njihov broj za 7,8 odsto više nego prethodne godine. Najviše internet priključaka ima u Beogradu 39,1 odsto, zatim u Vojvodini 29,2 odsto, a najmanje u centralnoj Srbiji - 16,5 odsto.

Računar u Srbiji poseduje 34 odsto domaćinstava, 7,5 odsto više nego prethodne godine. Zastupljenost računara u domovima varira u zavisnosti od dela Srbije: u Beogradu ga ima 45,4 odsto domaćinstava, u Vojvodini 34,4 odsto, a najmanje ih je u centralnoj Srbiji - 26,3 odsto.
Sačuvana
Trajkovic
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 07.10.2007. 13:29 »

dobio sam vas bilten u kojem pise da je razlika u platama 140 000 dinara na sedam meseci kada uporedimo beograd i ivanjicu, sto znaci da je u proseku svakog meseca razlika 20 000 dinara.
to su zastrasujuci podaci i cestitam na istrazivanju

nadam se da ce to pojasniti mnogim ljudima kako se zivi u unutrasnjosti i koliko je unutrasnjost zapostavljena
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 11.10.2007. 10:32 »

Upravo sam procitao da se...
Na evidenciji Tržišta rada nalazi se preko 22.000 nezaposlenih Leskovčana. (*Blic)

Ako to uporedimo sa Beogradom u kojem je siromastvo gotovo iskorenjeno, videcemo veliku disproporciju u odnosu broja stanovnika i broja nezaposlenih. Stoga je evidentno da nikoga u Srbiji ne zanima problem siromastva na jugu i istoku zemlje.

pise da je razlika u platama 140 000 dinara na sedam meseci kada uporedimo beograd i ivanjicu, sto znaci da je u proseku svakog meseca razlika 20 000 dinara. nadam se da ce to pojasniti mnogim ljudima kako se zivi u unutrasnjosti i koliko je unutrasnjost zapostavljena

Nadas se? Ja se ne nadam, posto znam. Znam da to nikoga ne pogadja. Pa cak ni ove iz Loznice, Ivanjice, Svrljiga, Nisa, Leskovca, Vranja, Knjazevca, itd.
Sačuvana
Trajkovic
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 11.10.2007. 22:53 »

Na evidenciji Tržišta rada nalazi se preko 22.000 nezaposlenih Leskovčana. (*Blic)

koliko stanovnika ima leskovac?
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: