Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Migracija stanovnistva ka Beogradu  (Pročitano 11425 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #15 poslato: 09.05.2007. 14:46 »

Beograd svojom netrpeljivošću prema došljacima zapravo deluje integrativno, kao neki melting pot, jer će uljeze primorati da se koriste mimikrijom te nauče beogradski dijalekt ne bi li bili prihvaćeni. Zamisli Izdajniče šetaš ulicama Niša kad ono uši ti zapara taj nakazni govor vranjanskog imigranta? Nečuveno!  cudjenje
Sačuvana

peMzije mladima!
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #16 poslato: 09.05.2007. 16:37 »

Ja uopste nisam za to da dosljaci u Beogradu skrivaju svoju govor ( ako je makar delimicno gramaticki pravilan ), tj. akcenat. Po cuvanju govora na mom fakultetu posebno se isticu kolege i koleginice iz Crne Gore, pa to moze da zvuci i simpaticno. U svakom slucaju ne smeta mi...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 09.05.2007. 17:19 »

Slutim uzbudjuju te mlade Montenegrinke...
Sačuvana

peMzije mladima!
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #18 poslato: 09.05.2007. 18:53 »

Molila bih plodnog bizona da mi ne servira na vrlo pokvaren nacin nesto sto nisam rekla. Sve vreme zelim da izbegnem ovo sto cu sada reci, ali posto si svaku meru preterao, moracu da primetim da mi tvoja asocijacija sa beogradskim gospodarima i ostalima koji bi trebalo da su potcinjeni ortaci iz unutrasnjosti je krajnje pateticna i zlobna, posto ti nekako ne verujem da sam te ja navela na takav zakljucak, vec sam samo inicijalna kapisla da to konacno izjavis, ne bi li se to ZNALO!!! Vidis, za razliku od tebe i Izdajnika, ja ne pokusavam da komplikujem temu, niti smatram da nemam dovoljno svesti... Ja sam samo iskrena, jer sam upoznala dosta ljudi iz unutrasnjosti i o mnogima imam lepo misljenje, ali prosto ne moze, a da mi se ne otme utisak da vecina, bas tih kako ti kazes izuzetnih ima neke probleme sa prihvatanjem, samih Beogradjana. Uostalom, zasto ljudi iz unutrasnjosti imaju tendenciju stalno da pitaju odakle je ko, kada to nije vazno? Na mom fakultetu, samo ljudi koji su dosli u Beograd, neprestano ispituju ko je odakle... Cak i kada cujem da neko ima drugaciji akcenat, potrudim se sama da ga provalim ili jednostavno o tome i ne razmisljam, a redovno dobijam pitanje- a, ti si iz Beograda? OK, ako to nije vazno, zasto vecina ovih ljudi uopste daje znacaj takvoj radoznalosti? Zasto jednostavno ne prihvati da je u melting-potu, pa kako se snadje, snadje se... Takodje, uvek sam dobre volje da nekoga ko je dosao posavetujem ukoliko mu je potrebna pomoc, da mu ukazem gde bi mogao mozda da nadje jeftinu, a kvalitetnu garderobu ili koje mesto je najbolje za izlazak, potpuno je normalno da sam vise upucena, jer zivim u Beogradu, ali ne, to je NEKIMA, ne SVIMA, naglasavam, ali nekim ljudima iz provincije ispod casti. Znamo koja vrsta coveka je posebno osetljiva na SVOJU CAST i UGLED. E, u tome je problem. Dobronamerno savetujem svim ljudima koji dodju iz unutrasnjosti da nema potrebe za takvim stavom. Mozda ce biti u situaciji da studiraju sa Beogradjanima koji nece bas svi biti tako izuzetni u gimnaziji ili srednjoj skoli, ali ce biti sasvim dostupni za normalnu komunikaciju, bez kompleksa vise vrednosti, koji u nekim slucajevima mogu proizici bas iz prethodnog osecaja inferiornosti. Opustenost, to je kljuc... Ja sticem utisak o nekome, ne po tome odakle je, vec kakav je kao covek... Ukoliko nekome ne znaci gde se rodio i proveo dobar deo zivota, pa dolaskom u drugi grad voli da nekako ne pridaje znacaja ovom prethodnom i smeta mu sto se primecuje da nije starosedelac,a sto uopste nije nista negativno, prosto je to cinjenica, nekome manje, a nekome vise bitna, takva osoba je o sebi vec dovoljno rekla. Vi u stvari pokusavate da objasnite da nije vazno to sto vi ne zivite u Beogradu da biste postigli uspeh u Beogradu i sebi obezbedili zivot kakav zelite. Nije, naravno da nije vazno odakle ste dosli, Beograd vam sve mogucnosti otvara, dragi moji... Ipak, sve sto je pravom dozvoljeno, nije i obavezno dobro i lepo... Aludiram opet na rep grupu iz Nisa za koju mi niste rekli kako se zove, a zamolila sam vas, ali nije ni vazno, koja pljuje Beograd i niko od vas nije rekao da to nije OK, nego bas naprotiv, a onda vi pricate o diskriminaciji. Mislim da bi najbolje bilo da se svima po rodjenju upise da su se u stvari rodili u Beogradu, jer ce neminovno zavrsiti u njemu, kako ne bi bili diskriminisani. Kazem samo da je vrlo licemerno uopste pomisliti sastaviti jednu takvu pesmu u kojoj se Beogradjani cak pozivaju da dodju u Nis ili generalno unutrasnjost, da vide kako se to ugosti neko na pravi nacin, posto mi Beogradjani to ne znamo  :zaboga: Prema tome, prestanite, molim vas da se krijete iza decentralizacije, jer stihovi ove, za mene vrlo cinicne i plitke pesme sa apostrofiranjem neke dobrote i kvaliteta na koji se ne moze naici u Beogradu jasno pokazuju raspolozenje prema BEOGRADJANIMA od strane nekih gradjana unutrasnjosti, cim je jedna takva grupa uopste opstala i snimila cak i spot. Sramota prava, a onda svi fino u Beograd na studije uz obaveznu netrpeljivost prema Beogradjanima. Da je samo neko od vas rekao kako to nije u redu i kako vi imate zelju da studirate i zivite u Beogradu i da takvi stihovi nisu na mestu, ja bih to pozdravila. Napominjem da reperi u pesmi vredjaju Beogradjane. Oko toga je sve pocelo, a vidim da vama to uopste ne predstavlja problem, prema tome, malo je to ruzno i licemerno. Ja sam ostala pri svome, da nisam imala nameru bilo koga da vredjam, ocekivala sam samo da mi kazete naziv famozne grupe, a ne da lupetate o centralizaciji.Malo se sve vec granici sa pristojnoscu, onom elementarnom.Nije valjda da ocekuje neko da razumem takve stihove? Kako bi se ti osecao da ja sastavim pesmu o Nisu u kojoj pljujem Nislije i ismevam sto vecina ne ume bas uvek da potrefi pravi padez? Jel bi kupio moj CD i gledao moj spot i pozdravio sto sam planirala da dodjem da studiram u Nisu? Kako bi se osecao da prokomentarises nekom Beogradjaninu kako to nije OK i da ga pitas ko sam ja, a da ti on na to odrzi vekelu o centralizaciji i kaze ti da tako treba, na taj nacin ce neke Nislije nauciti bolje gramatiku?Smehoholicno, zaista... Vrlo je ruzno sedeti na dve stolice, a pri tome biti drzak... Ovo se granici sa vaspitanjem, pristojnoscu i stilom pre svega, a ni u jednom momentu nema veze sa politikom i stanjem u zemlji. Bravo, samo nastavite tako, makijavelisticki!
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 09.05.2007. 19:33 »

Ti dete ni te stihove nisi dobro razumela. Kad neki seljak iz Nisa u pesmi protiv Beograda (sto je sasvim na mestu) izjavi "da vidite kako mi postimo" on kaze kako on nema ni za hleb. To je dobra strana pesme, nista ne laze, nikog ne vredja, opisuje situaciju. Kad kaze "debela beogradska dupeta" opet ne lazhe nista i nikoga ne vredja jer opisuje aktuelno stanje - beogradsko debelo dupe je aludiranje na bogatstvo koje ima prosecan gradjanin Beograda u poredjenju sa gradjaninom Nisa. Ako je to uvreda, kolika je tek uvreda od strane Beogradjana, vlastodrzaca, koji stvaraju tu situaciju da do takvih pesama dolazi. Jedni pevaju, drugi uzimaju pare, samo sto ovde vazi obrnuto: koliko malo para, toliko vise muzike.

Kad kaze da Beogradjani ne znaju da ugoste tebi pripadne muka, jer silni jadnici iz unutrasnjosti dolaze ti tamo u Beograd ("ama sto ovi dolaze?"), a sad odjednom se zale na negostoljubivost Beogradjana. Opet pokazujes nesposobnost da se shvati stih. Ali priznajem da je moglo i bez toga, jer tu nista narocito ne napada Beograd.

Citat
Vi u stvari pokusavate da objasnite da nije vazno to sto vi ne zivite u Beogradu da biste postigli uspeh u Beogradu i sebi obezbedili zivot kakav zelite.

Jebi ga, ako ovo nije idiotska recenica... Pazi "pokusavate da objasnite da nije vazno to sto vi ne zivite u Beogradu" - sledi: Vazno je biti rodjen u Beogradu ako hoces da postignes uspeh, drugacije se uspeh postize samo na muljanje, prevaru.

"Sebi obezbedili zivot kakav zelite". Postoji jedna koja vazi kod Beogradjana slabe pameti: Covek u centralnoj Srbiji kad se preseli u Beograd - uspeo je u zivotu. E, kad se taj Beogradjanin bude pitao zasto je to tako, upalice se ona lampica koja oznacava da je covek poceo da misli o najvaznijem problemu u Srbiji.

Citat
Aludiram opet na rep grupu iz Nisa za koju mi niste rekli kako se zove, a zamolila sam vas, ali nije ni vazno, koja pljuje Beograd i niko od vas nije rekao da to nije OK, nego bas naprotiv, a onda vi pricate o diskriminaciji. Mislim da bi najbolje bilo da se svima po rodjenju upise da su se u stvari rodili u Beogradu, jer ce neminovno zavrsiti u njemu, kako ne bi bili diskriminisani. Kazem samo da je vrlo licemerno uopste pomisliti sastaviti jednu takvu pesmu u kojoj se Beogradjani cak pozivaju da dodju u Nis ili generalno unutrasnjost, da vide kako se to ugosti neko na pravi nacin, posto mi Beogradjani to ne znamo

Ne znam kako se zove grupa. Diskriminacija, cedo moje, nije u tome kad neko opisuje diskriminaciju, to je demistifikacija diskriminacije, nego je diskriminacija kad neko insistira na centralizovanom sistemu, odnosno na tome da ja uplacujem na tvoj racun, a da za to postoji argument koji si i sama navela: "Beograd je glavni grad". Iza toga stoji: "Ja kao Beogradjanka imam vise prava, zato sto sam Beogradjanka." Ako ti tu ne vidis kvalitet stava, jebi ga, ne mogu da pomognem.

Je li a sta je lose u tome da Beogradjani koji su za to da Beograd ima vise a unutrasnjost nuzno mnogo manje od Beograda (nizi standard), da dodju u Nis da vide kako se zivi? Jel to toliko bolno?

Citat
Prema tome, prestanite, molim vas da se krijete iza decentralizacije, jer stihovi ove, za mene vrlo cinicne i plitke pesme sa apostrofiranjem neke dobrote i kvaliteta na koji se ne moze naici u Beogradu jasno pokazuju raspolozenje prema BEOGRADJANIMA od strane nekih gradjana unutrasnjosti, cim je jedna takva grupa uopste opstala i snimila cak i spot.

Slusaj, dete. Prvo, ta pesma nema za cilj da 'apostrofira neku dobrotu i kvalitet koji se ne moze naci u Beogradu', nego se njome osvetljava situacija kojom je Beograd u povlascenom polozaju, ukazuje se na to sto dok se u Beogradu hrane bogata dupeta, u Nisu nemaju ljudi za hleb. I dok ti razmisljas ko je koga uvredio, ovde se svakog dana po nekoliko ljudi prikljuci poslu kopanja po kontejnerima.

A to sto je jedna grupa uspela da snimi takav spot stvarno treba covek da se cudi. Jer zamisli da neko nije morao da ode u Beograd da bi snimio nesto, nego je snimio u Nisu!! Zamisli, ajde to lepo da referises tamo Beogradjanima, da vide sta je to zapelo pa su neki ljudi u unutrasnjosti uspeli da naprave nesto sto se pravi jedino u tvom gradu/drzavi. Kako je to moguce?? Ispitaj pa javi.

S druge strane prave se serije i filmovi koji vredjaju jug. Gledaj malo na TV-u sta se nudi kao komedija. Juznjacki govor, promovisanje juznjaka kao zatucanih seljaka.

Bolje da ne pricam sta bih ja uradio da sam na vlasti, i kako biste ispastali za sve ovo sto radite. Mada ne vi pojedinacno, nego oni koji drze vlast, a vama u korist.

Citat
Nije valjda da ocekuje neko da razumem takve stihove?

Steta je sto ti nisi razumela. Pesma nije narocito ostra kako bi trebalo da bude, niti mnogo otkriva o situaciji u Srbiji, ali je za pocetak dobra. Kad bismo mi pravili pesmu, tek bi tada bilo ostro. Ti klinci koji su radili pesmu su zatucani seljaci koji ne znaju mnogo o tome sta se desava. Znaju samo iz nasih prica i nekih serviranja preko lokalne TV5. Da su se nama obratili drugacije bi to ispalo.

Citat
Jel bi kupio moj CD i gledao moj spot i pozdravio sto sam planirala da dodjem da studiram u Nisu?

Kao sto rekoh, tvoj CD ne bi nikoga uvredio jer je ovaj ovde ovciji narod naucio da ga ismevaju i od njega prave domacu zivotinju. A ako bi odlucila da studiras ovde uprkos tome, ovde bi te posmatrali kao boga, kako i posmatraju ljude iz Beograda. To je kao da ti dodje Francuz u posetu, a i to je posledica toga sto drzava cini jug siromasnim u svakom smislu, za racun Beograda.

Citat
Vrlo je ruzno sedeti na dve stolice, a pri tome biti drzak...

Jel si se ti pitala nekad zbog cega Nislija ili Kragujevcanin nekad mora da sedi na dve stolice? Pazi, pitaj se zbog cega neko iz grada kakvi su Nis i Kragujevac, koji imaju fakultete, deca moraju otici u tvoj grad rad studiranja? Jel to normalno? E, sad se pitaj zbog cega je to tako. Jesu li oni krivi za to sto je Beograd druga drzava u odnosu na Kragujevac ili Nis? Jesi li ti zasluzna sto zivis u mnogo bogatijem gradu? I da li drzava (Beograd) nesto preduzima da se to vise ne dogadja? Kad to proucis, kad malo razmislis o tome, pocece da se pali ona lampica.
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 09.05.2007. 22:34 »

Uvazeni gospodine Plodni Bizone, hvala Vam na Vasoj interpretaciji meni nesimpaticne pesme, a to da je Beograd druga drzava ste rekli Vi, naravno ironicno i inspirisani mojim izjavama, iako ste promasili poentu. U Vasim izjavama takodje osecam atak, kao da sam ja neka ameba koja i ne zna sta znaci zivot u Srbiji. Ne ulazim uopste u tu temu, vec govorim da je jako degutantan nacin na koji su stihovi spevani. Vi emitujete i apsolutnu samouverenost sto je posebno iritirajuce za mene. Sta biste Vi zapravo voleli da promenite u svom i u zivotu Vasih prijatelja? Zar ne smatrate da za to postoji i bolji i kvalitetniji nacin? Znate, tacno je mozda da su uslovi povoljniji, ali zasto imate tu predstavu da je ovde Eldorado i da niko ne radi nista. Mozda u poredjenju sa nekim drugim gradom ima vise materijalnih sredstava, ali je i konkurencija znatno ostrija. Razumem Vase stavove, ali ipak nije u redu da se sa takvim prezirom obracate i govorite o ljudima koji takodje vredno rade i trude se. Pri tom, mi delimo istu drzavu, a pricate sa mnom kao da sam Vam ne znam sta uradila. Posetila sam Valjevo proslog leta i stvarno sam se odusevila kako je Valjevo sladak i prijatan gradic. Ljudi su fini, ciste ulice, slatki kafici, lepa arhitektura. Ponavljam da svojoj zemlji zelim sve najbolje, svakom gradu, bilo da je na jugu, zapadu, severu ili istoku... Za pocetak bismo mogli da komuniciramo normalno i civilizovano, to bi bio znacajan pomak, nije tesko biti fin  osmeh
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 09.05.2007. 23:40 »

Htela bih samo jos nesto da dodam, a to je da je nebitno da li neko posecuje Nis iz Pariza ili Beograda, zato sto svuda ima kretena, kao sto svuda ima i kvalitetnih ljudi. Drugo, serije koje prave parodiju na jug ne pratim, ali mi se cini da su projekat pokrenuli dvojica glumaca sa juga, a ne neko iz Beogradskog Dramskog, Narodnog ili Jugoslovenskog Dramskog pozorista. Glumci su, cini mi se Djosa i ... jos jedan, ne znam kako se zove. Pesma nije imala efekat, pogodila je grupu koja nije ciljna, ali se spontano nasla uvredjenom, jer je grupa Beogradjana koji se pljuju. Treba smisliti adekvatan nacin za poboljsanje situacije na jugu, sto ja iskreno zelim. Sa svojim drugovima sa fakulteta pravim paketice za Kosovo i Crveni Krst, sto bi sa nase strane bilo adekvatno i u skladu sa nasim godinama. Grupa studenata je cak isla na Kosovo u obilazak sa profesorima. Nisam ravnodusna kada vidim nekoga da pretura po kontejneru, ali sigurna sam da Nis nije jedini gde se ovako nesto desava...Razumem vase osecanje, ali pokusajte i vi da razumete moje...
Sačuvana

Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #22 poslato: 09.05.2007. 23:44 »

Slutim uzbudjuju te mlade Montenegrinke...

Stojane, upravo si. Mogao bih da otvorim zasebnu temu o ovome i njihovim specificnostima i privlacnostima... No, pustimo "zaljubljene golupcice" da se prepucavaju.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 10.05.2007. 00:12 »

Da, jos jedna stvar- Zar vi mislite da bih se ja ovoliko trudila da nesto pojasnimo, da imam idiotski stav, kako me fino cascava Izdajnik, a sad i Vi Bizone? Mozda jos neko, ne mogu ni da pohvatam vise izlive epiteta... Samo jos da me oterate u ... necu da budem nepristojna, ne prilici mi i to bi bila kulminacija. Ljudi, pa mi treba da pricamo otvoreno i normalno  o temama ovakve vrste, a ne  na svaku moju izjavu da otvarate frontove, paktove anti-beogradske, anti-fashisticke, decentralisticke, anti-globalisticke,anti-plutokratske, beogradizacija-topic, sta je sa vama? Polako, ali sigurno postajete paranoicni. Niko vama ne zeli zlo... Odakle taj revolt? Izdajnik tamo nesto vadi iz konteksta, pa koristi kao zapisnik za motivisanje meni nepoznatih, njegovih kolega u velikom protesu protiv Beograda.Cemu to? Gradovi treba da saradjuju, ako je sada politicka situacija takva da neko dominira u necemu, promenice se  osmeh Ali ne na ovakav nacin... upravo je dobra komunikacija izmedju ljudi iz svih gradova i zajednicka kultura to sto nas povezuje, treba samo da razmenjujemo iskustva i da jedni druge upoznajemo sto vise, evo i ovaj forum je jedan od nacina razmene ideja, a ne onakve pesme... Sastavite nekakvu agendu i osmislite koji su prioriteti vezani za razvijanje pojedinih kapaciteta vaseg grada, regije, razmislite o tome, pokusajte da razgovarate sa ljudima koji bi za vas kao mlade intelektualce mogli imati sluha i koji su kompatibilni. Ja vas u tome podrzavam i to je OK, nece ici lako, zbog sredstava, naravno, sli treba biti uporan i istrajan. Mozete i meni povremeno reci nesto o sopstvenim idejama, pa cu ja videti da li mogu ovde da ostvarim neke kontakte vezane za nesto sto bi vam koristilo, ukoliko biste recimo resili da dodjete u BG ili da ostvarite neku saradnju. Ceni se ideja, a ne bacanje hate-a i revoltiranost. Moramo kontrolisati emocije. Mogla sam i ja da odem da izbusim decku gume posle raskida, ali bila sam mudrica, pa smo ostali prijatelji.  osmeh Eto, vidite da mozemo da radimo nesto konstruktivno i produktivno,a cini mi se da je cak neko u mojoj familiji u proslosti imao veze sa jugom, zato sam brineta, ha ha ha  osmeh Evo, sramota me je sto sam bila u SAD-u, a nisam proputovala Srbiju celu, tako da moj cilj je da ovog leta proputujem Srbijom... Sta je vas cilj?
Sačuvana

provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 04.06.2007. 21:23 »

U Majdanpeku za petinu manje osnovaca nego onih koji zavrsavaju osnovnu. Novine pisu ali im nije jasno zasto je tako. Secam se jedno ispitivanje je bilo u Majdanpeku, pitali mlade kako zamisljaju buducnost. Svako je rekao da ceka da sakupi pare pa da se preseli u Beograd.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 05.06.2007. 09:38 »

Po popisu stanovništva iz 1948. godne, na teritoriji opštine Dimitrovgrad (Caribrod) živelo je oko 26.000 stanovnika. Danas u toj opštini ima oko 11.000 žitelja (ok kojih je svaki četvrti stariji od 65 godina). Procenjuje se da će do 2021. godine broj stanovnika u ovoj opštini iznositi oko 7.000 (od kojih više od polovine sa preko 65 godina)....
Sačuvana

peMzije mladima!
Leki
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 07.06.2007. 18:49 »

Manja mesta nestaju i to je prirodan proces !! Od cetiri stanovnika SAD, samo jedan zivi na selu. U Nemackoj i Britanija cak 90 % stanovnistva zivi u gradovima. Nas problem je sto smo zbog etnicke regionalizacije (Kraljevina Ju, SFRJ) zaboravili na ekonomsko-drustveno uredjenje Srbije. Sad imamo samo jedan gravitacioni centar umesto 5 ili 15 gradova koji privlace mlade. I ima krv da "izuriniramo" i mnogo para da potrosimo da ljude odvratimo iz Beograda i da odu da rade po gradovima u Srbiji.
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 07.06.2007. 18:54 »

Demetropolizacija puno kosta. Madjarska ima taj problem i resava ga visokim subvencioniranjem mladih pod uslovom da se vrate u rodne gradove i tamo organizuju posao ili obrazovanje. Srbija zasad ne vidi taj problem, da bi resavanje tog problema koji je sama stvorila htela sad da plati. U Beogradu od strane ljudi koji su se tamo dovukli i skrasili vlada onaj drugi metod resavanja problema: Oteraj seljaka tamo odakle je dosao.
Sačuvana
Leki
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 07.06.2007. 19:56 »

Da seljak tera seljaka iz beograda. To mi malo smeta :))) Inicijalna kapisla da se pozbavim regio...om je sto mi smeta priliv ljudi u bg. Ne secam se kada sam upoznao u bg-u nekoga ko je rodjen u beogradu.

Citao sam u onom tekstu da neko iz leskovca radi za 500evra 16 sati u firmi u bg. Mogla bi za dve firme da radi u leskovcu i da dobija po pola iznosa od svakog. :) 

salu na stranu, mislim da je bolje da se mladima oteza da studiraju u bg, nego da se gradovi muce da svoje diplomce vrate kuci. Smanji se broj mesta u domovima, povecaju troskovi... i tako da se nove generacije odluce za fakultete koji su im blizi i finansijski dostupniji (NS, Nis, Kg..).
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 08.06.2007. 11:02 »

Primerice, daju se razne poreske i komunalne olakšice za otvaranje biznisa i investicije u provinciji.... za početak....
Sačuvana

peMzije mladima!
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: