Ti dete ni te stihove nisi dobro razumela. Kad neki seljak iz Nisa u pesmi protiv Beograda (sto je sasvim na mestu) izjavi "da vidite kako mi postimo" on kaze kako on nema ni za hleb. To je dobra strana pesme, nista ne laze, nikog ne vredja, opisuje situaciju. Kad kaze "debela beogradska dupeta" opet ne lazhe nista i nikoga ne vredja jer opisuje aktuelno stanje - beogradsko debelo dupe je aludiranje na bogatstvo koje ima prosecan gradjanin Beograda u poredjenju sa gradjaninom Nisa. Ako je to uvreda, kolika je tek uvreda od strane Beogradjana, vlastodrzaca, koji stvaraju tu situaciju da do takvih pesama dolazi. Jedni pevaju, drugi uzimaju pare, samo sto ovde vazi obrnuto: koliko malo para, toliko vise muzike.
Kad kaze da Beogradjani ne znaju da ugoste tebi pripadne muka, jer silni jadnici iz unutrasnjosti dolaze ti tamo u Beograd ("ama sto ovi dolaze?"), a sad odjednom se zale na negostoljubivost Beogradjana. Opet pokazujes nesposobnost da se shvati stih. Ali priznajem da je moglo i bez toga, jer tu nista narocito ne napada Beograd.
Vi u stvari pokusavate da objasnite da nije vazno to sto vi ne zivite u Beogradu da biste postigli uspeh u Beogradu i sebi obezbedili zivot kakav zelite.
Jebi ga, ako ovo nije idiotska recenica... Pazi "pokusavate da objasnite da nije vazno to sto vi ne zivite u Beogradu" - sledi: Vazno je biti rodjen u Beogradu ako hoces da postignes uspeh, drugacije se uspeh postize samo na muljanje, prevaru.
"Sebi obezbedili zivot kakav zelite". Postoji jedna koja vazi kod Beogradjana slabe pameti: Covek u centralnoj Srbiji kad se preseli u Beograd - uspeo je u zivotu. E, kad se taj Beogradjanin bude pitao zasto je to tako, upalice se ona lampica koja oznacava da je covek poceo da misli o najvaznijem problemu u Srbiji.
Aludiram opet na rep grupu iz Nisa za koju mi niste rekli kako se zove, a zamolila sam vas, ali nije ni vazno, koja pljuje Beograd i niko od vas nije rekao da to nije OK, nego bas naprotiv, a onda vi pricate o diskriminaciji. Mislim da bi najbolje bilo da se svima po rodjenju upise da su se u stvari rodili u Beogradu, jer ce neminovno zavrsiti u njemu, kako ne bi bili diskriminisani. Kazem samo da je vrlo licemerno uopste pomisliti sastaviti jednu takvu pesmu u kojoj se Beogradjani cak pozivaju da dodju u Nis ili generalno unutrasnjost, da vide kako se to ugosti neko na pravi nacin, posto mi Beogradjani to ne znamo
Ne znam kako se zove grupa. Diskriminacija, cedo moje, nije u tome kad neko opisuje diskriminaciju, to je demistifikacija diskriminacije, nego je diskriminacija kad neko insistira na centralizovanom sistemu, odnosno na tome da ja uplacujem na tvoj racun, a da za to postoji argument koji si i sama navela: "Beograd je glavni grad". Iza toga stoji: "Ja kao Beogradjanka imam vise prava, zato sto sam Beogradjanka." Ako ti tu ne vidis kvalitet stava, jebi ga, ne mogu da pomognem.
Je li a sta je lose u tome da Beogradjani koji su za to da Beograd ima vise a unutrasnjost nuzno mnogo manje od Beograda (nizi standard), da dodju u Nis da vide kako se zivi? Jel to toliko bolno?
Prema tome, prestanite, molim vas da se krijete iza decentralizacije, jer stihovi ove, za mene vrlo cinicne i plitke pesme sa apostrofiranjem neke dobrote i kvaliteta na koji se ne moze naici u Beogradu jasno pokazuju raspolozenje prema BEOGRADJANIMA od strane nekih gradjana unutrasnjosti, cim je jedna takva grupa uopste opstala i snimila cak i spot.
Slusaj, dete. Prvo, ta pesma nema za cilj da 'apostrofira neku dobrotu i kvalitet koji se ne moze naci u Beogradu', nego se njome osvetljava situacija kojom je Beograd u povlascenom polozaju, ukazuje se na to sto dok se u Beogradu hrane bogata dupeta, u Nisu nemaju ljudi za hleb. I dok ti razmisljas ko je koga uvredio, ovde se svakog dana po nekoliko ljudi prikljuci poslu kopanja po kontejnerima.
A to sto je jedna grupa uspela da snimi takav spot stvarno treba covek da se cudi. Jer zamisli da neko nije morao da ode u Beograd da bi snimio nesto, nego je snimio u Nisu!! Zamisli, ajde to lepo da referises tamo Beogradjanima, da vide sta je to zapelo pa su neki ljudi u unutrasnjosti uspeli da naprave nesto sto se pravi jedino u tvom gradu/drzavi. Kako je to moguce?? Ispitaj pa javi.
S druge strane prave se serije i filmovi koji vredjaju jug. Gledaj malo na TV-u sta se nudi kao komedija. Juznjacki govor, promovisanje juznjaka kao zatucanih seljaka.
Bolje da ne pricam sta bih ja uradio da sam na vlasti, i kako biste ispastali za sve ovo sto radite. Mada ne vi pojedinacno, nego oni koji drze vlast, a vama u korist.
Nije valjda da ocekuje neko da razumem takve stihove?
Steta je sto ti nisi razumela. Pesma nije narocito ostra kako bi trebalo da bude, niti mnogo otkriva o situaciji u Srbiji, ali je za pocetak dobra. Kad bismo mi pravili pesmu, tek bi tada bilo ostro. Ti klinci koji su radili pesmu su zatucani seljaci koji ne znaju mnogo o tome sta se desava. Znaju samo iz nasih prica i nekih serviranja preko lokalne TV5. Da su se nama obratili drugacije bi to ispalo.
Jel bi kupio moj CD i gledao moj spot i pozdravio sto sam planirala da dodjem da studiram u Nisu?
Kao sto rekoh, tvoj CD ne bi nikoga uvredio jer je ovaj ovde ovciji narod naucio da ga ismevaju i od njega prave domacu zivotinju. A ako bi odlucila da studiras ovde uprkos tome, ovde bi te posmatrali kao boga, kako i posmatraju ljude iz Beograda. To je kao da ti dodje Francuz u posetu, a i to je posledica toga sto drzava cini jug siromasnim u svakom smislu, za racun Beograda.
Vrlo je ruzno sedeti na dve stolice, a pri tome biti drzak...
Jel si se ti pitala nekad zbog cega Nislija ili Kragujevcanin nekad mora da sedi na dve stolice? Pazi, pitaj se zbog cega neko iz grada kakvi su Nis i Kragujevac, koji imaju fakultete, deca moraju otici u tvoj grad rad studiranja? Jel to normalno? E, sad se pitaj zbog cega je to tako. Jesu li oni krivi za to sto je Beograd druga drzava u odnosu na Kragujevac ili Nis? Jesi li ti zasluzna sto zivis u mnogo bogatijem gradu? I da li drzava (Beograd) nesto preduzima da se to vise ne dogadja? Kad to proucis, kad malo razmislis o tome, pocece da se pali ona lampica.