Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Centralizacija u sportu  (Pročitano 5830 puta)
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 12.07.2006. 12:33 »

12. 07. 2006. | 12:26

Dragulj Beograda nići će u Humskoj 1!

Naime, nije više tajna da će tokom 2007. godine početi radovi na izgradnji novog stadiona FK "Partizan", ali izgled celog projekta do nedavno je bio pod velom misterije.

Meðutim, fotografije novog crno-belog hrama su isplivale u javnost i to preko internet sajta švajcarskog arhitektonskog giganta "Mob-lab" i od njegovog izgleda - zastaje dah! Najkraće rečeno, budući stadion izgleda tako kao da će se svemirski brod spustiti na Topčidersko brdo.

Pomenuta firma iz Berna, koju su unajmili čelnici beogradsklog kluba, pripremila je "svemirski" izgled novog hrama "Partizana", koji će, kako je planirano, početi da se gradi 1. avgusta 2007. na temeljima sadašnjeg zdanja, koje će dotad biti srušeno. Vrednost celog projekta je oko 300 mil EUR, a izgradnja će trajati dve godine.

Novi stadion će "nići" na 12,5 ha prostora, sa kapacitetom od 36.000 gledalaca i u sklopu njega biće sagraðen i hotel od pet zvezdica, ogroman tržni centar ispod površine zemlje, parking na dva nivoa, multipleks bioskop, devet teniskih terena i oko 400 apartmana.

Dok planirani radovi u Humskoj 1 budu trajali, fudbaleri "Partizana" će trenirati i igrati utakmice domaćeg prvenstva na stadionu pored Vojne gimnazije u Beogradu, a kada je reč o meðunarodnim susretima još je neizvesno da li će "crno-beli" biti domaćini na stadionu OFK Beograda ili u Smederevu.

Izvor: E-Kapija
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 17.07.2006. 19:05 »

Beograd dobija prvi pravi atletski stadion
--------------------------------------------------------------------------------
Tokom 2007. godine u Srbiji bi trebalo da se sagradi prvi atletski stadion, inače jedini te vrste u okruženju.

Stadion će se graditi u naselju Doktor Ivan Ribar na Novom Beogradu.

Koštaće 3,5 mil EUR, a čast da ga prvi koriste imaće učesnici predstojeće Univerzijade.

EvroKapija

Bez komentara.

Citat: No Name
Dragulj Beograda nići će u Humskoj 1!
Sve će to pozlatiti narod (graðani unutrašnjosti). Samo ako navijaju za beogradski Partizan. Ja ne znam šta da mislim o onim situacijama kad se na čairu igra utakmica izmeðu Zvezde i niškog Želje ili kog god tima iz Niša u kojoj god sportskoj disciplini. To je tako čudna stvar: čitava hala navija za beogradski klub (C. Zvezdu ili Partizan), a to su naravno Nišlije. Ne znam kako je to moguće... Ne poznajem tu logiku... Neka mi neko objasni ako zna o čemu se radi i zašto ti ljudi uzvikuju Zvezda! Zvezda! (Partizan! Partizan!), a ne Željo! Željo! ili onu pesmu koju pevaju navijači Radničkog a čiji se refren završava sa "... mrzim ceo Beograd"...
« Poslednja izmena: 24.12.2007. 16:52 Plodni bizon » Sačuvana

najnislija
Gost
« Odgovor #2 poslato: 27.09.2006. 23:16 »

na sajtu Ministarstva prosvete i sporta (mps.sr.gov.yu) mozete procitati informaciju o finansiranju izgradnje "Nacionalnog teniskog centra" u Srbiji.
Inace, ova vest je ozvanicena 1. septembra 2006. godine.

Na sajtu opstine Zrenjanin nalazi se informacija da ce pomenuti "Nacionalni" centar biti gradjen - pogadjajte tri puta - u Beogradu.

Koliko znam, ovu informaciju jos niko nije potvrdio iako je na sajtu napisana kao vest (kao nesto sto je dogovoreno). Mada, mislim da cak i da nije zvanicno odluceno gde ce biti nacionalni centar bilo cega, unapred se zna da ce to biti u jednom i jedinom gradu u Srbiji.

A kad malo bolje razmislim, zbog cega i mi (Srbija), kao Portugal, ne uzmemo na primer naziv Beogradija (ko je rekao Stradija?) ?!

Ako se u Portugalu glavni grad zove Porto, zbog cega se Srbija, kada joj se glavni grad i sve ostalo "Nacionalno" ne bi zvala Beogradija ?

Ma u stvari samo cekam da vidim gde ce biti izgradjen "Nacionalni SKI centar"  smejanje
« Poslednja izmena: 12.12.2006. 16:57 Admini... » Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #3 poslato: 28.09.2006. 11:43 »

Procitah juce u novinama kako gensek ( ako bi mi neko objasnio znacenje te reci bio bih mu zahvalan ) Crvene Zvezde Nebojsa Lekovic tvrdi da ce na prostoru  sadasnje Marakane biti izgradjena nova u vrednosti od 550 miliona ( eej! ) evra, cime ce taj stadion postati najskuplji u Evropi. Navodno ce sve finansirati neki Austrijanci... Pa me interesuje kome je u interesu da daje tolike pare za stadion tima koji nije u stanju ni da udje u Kup Uefa, a kamoli Ligu sampiona, kako se to isplati? Pogotovu sto nece biti ni atletske staze, dakla imace samo funkciju za fudbal. Inace sam navijac Zvezde, ali mi ovo uopste nije jasno, pa ako neko zna...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
mj@d
Gost
« Odgovor #4 poslato: 28.09.2006. 11:49 »

generalni sekretar

edit> domaće profi fudbalere nazad na livadu, sa krpenjačom, da se sete zašto se igra  :evil:
a stadione narodu
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 28.09.2006. 11:53 »

Boze, Trumane, gde ti zivis? Pa eno ti tamo greskom Najnislija pustio poruku na Centralnoj Srbiji o izgradnji Nacionalnog teniskog centra (NTC!) u Beogradu, kao, Srbiji je potreban NTC! Jos samo da se svi preselimo u Beograd i sve ima da pucka!

Treba da predlozimo to Skupstini Srbije na razmatranje: da se Srbija prekrsti u Beogradiju!

A inace, nije to nista novo... Ne razumem zasto se ti i Truman cudite kad vidite takve informacije. SKI centar ce biti na Avali verovatno, ili na nekom od njihovih brda... kako se zove, Petlovo, Banovo ili kog vec...

Usput, ova tema treba da ide na Beograd.
« Poslednja izmena: 24.12.2007. 16:53 Plodni bizon » Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #6 poslato: 28.09.2006. 11:58 »

Citat: "No Name"
Boze, Trumane, gde ti zivis? Pa eno ti tamo greskom Najnislija pustio poruku na Centralnoj Srbiji o izgradnji Nacionalnog teniskog centra (NTC!) u Beogradu, kao, Srbiji je potreban NTC! Jos samo da se svi preselimo u Beograd i sve ima da pucka!

A zasto ne bi bio potreban, gde ce se razvijati novi Djokovici, nove Ane Ivanovic. Druga je stvar sto je sve skoncentrisano u Beogradu. A i nisi valjda ocekivao da ce Austrijanci uloziti 550 milijuna u stadion Radnickog?! Samo me i dalje interesuje kako im se i ovo isplati...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 28.09.2006. 12:03 »

Pa vidi, definitivno moraju deca Beograda da imaju gde da jure za teniskim lopticama i da postaju novi Djokovici, kao i to da talentovana decica koja jure za fudbalkom loptom imaju gde da trckaraju (po ravnom terenu, na vestackoj travi, pod ogromnim tribinama - stvaraju lepsi dojam i jace motivisu). Definitivno se slazem da sve treba da se skoncentrise, jer nece valjda neko da pomisli da bi mogao to isto da radi u bilo kojoj rupu u Srbiji. Zaboga, pa postoji jedan grad, kako ide ona pesmica? "Samo jedan tim, samo jedan grad, samo ... , samo Beograd!" To i ja kazem. Sutra se selim, valjda, nadam se, i dajem primer drugima. Vadite glave iz dzakova, moji neomiljeni sugradjani.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #8 poslato: 28.09.2006. 12:31 »

Glavni grad Portugala/ije je Lisabon.
Izostavili ste još par znamenitih beogradskih brda: Kanarevo, Lekino...

Inače, bez teniskih centara smo ko ludi...
Sačuvana

Banujmo sve žene!
najnislija
Gost
« Odgovor #9 poslato: 28.09.2006. 13:58 »

jezik uff... greska nije bila namerna a sinoc sam gledao fudbal (fudbalski klub Porto), pa sam se malkice zabunio. Nadam se da mi ovo necete uzeti za zlo, odnsno, mislim da je sustina mog "izlaganja" bila jasna.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 12.12.2006. 17:04 »

Sportsko društvo "Crvena zvezda" za samo jednu noć prikupilo 178 hiljada evra za izgradnju svoje nove hale.

Gala donatorsko veče "Zvezdino veče, zvezdino sutra" održano u Kristalnoj dvorani hotela Hajat bilo je izuzetno uspešno jer su prikupljena značajna sredstva.

Izvori: EvroKapija i SD Crvena zvezda

Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 19.12.2006. 16:08 »

Šta bi trebalo da se dogodi da bi neki klub u bilo kom sportu bio pobednik Prvenstva Srbije, a da nije iz Beograda, ili bolje, da je iz Centralne Srbije? Koliko dugo Beograd ima pobednike u svim sportskim nadmetanjima (muškim, pošto u fudbalu i rukometu Niš je imao prvakinje Srbije i SCG i Jugoslavije)?

Sport je još jedan (bolji) pokazatelj kako stvari stoje sa parama u Srbiji, gde se nalaze, oko koga se vrte, gde ih ima, a gde je beda. Ako neko nema para ni za godišnju narodnu kuhinju za 2000 duša, kako da uloži u sportske klubove?
Sačuvana

Johnny_kG
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 19.06.2007. 22:27 »

Sudijske nepravde
Centralizacija Beograda i u modernom plesu

Beogradski "Sava centar" bio je domaćin državnog prvenstva u modernim plesovima, u kategoriji formacija, na kome su nastupili i članovi dva kragujevačka kluba "Apel" i "Daca dens studio".

Formacija je nastup grupe koju mogu činiti od osam do 24 člana, pa je tako u kategoriji disko densa kod juniora "Apel" nastupio sa dve formacije i osvojio treće i šesto mesto u konkurenciji osam ekipa, dok je kod odraslih zauzeto peto mesto.
Učenici Danijele Sagić, iz "Daca dens studia", osvojili su zlatnu medalju u strit disko dens formaciji juniora, u disko densu su kod juniora bili četvrti, drugi u dečjem, dok je formacija odraslih u istoj kategoriji plesa bila treća.

Nisam zadovoljna uuspehom svojih igrača, jer garantujem da se u "Apelu" i "Daca dens studiu" neguje prava tehnika, i da su naši igrači tehnički mnogo bolji od drugih. Naše formacije imale su do 13 igrača, dok su svi ostali imali masovnost po maksimalnih 24 u formaciji. Smatram da su nas sudije oštetile, baš zbog toga što smo iz Kragujevca, rekla je Jelena Alempijević, trener u plesnom klubu "Apel".

Ono što posebno karakteriše ovo takmičenje, ali i mnoga prethodna je, što je većina sudija sudila svojim takmičarima, dok ni Jelena Alempijević, ni Danijela Sagić nisu dobile priliku da sude svojim, niti igračima iz druge kragujevačke grupe.
Tako je i moderan ples, spoj sporta, umetnosti i lepote ušao u masu sportova "centralizovanih" iz Beograda, u kome treneri, sudije i igrači iz glavnog grada, misle da su superiorniji od ostalih, i imaju svojevrstan lobi, kome je teško doskočiti i prići, pa se i pre takmičenja već zna da klubovi iz Beograda moraju biti na pobedničkim postoljima, mahom najvišim. 
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 20.06.2007. 11:50 »

Da, o tome još nije bilo reči, mada je svakodnevna praksa. Ne žale se samo sportisti (pogotovo tamo gde postoji bodovanje, gde se ne vidi kao lopta u mreži ili na liniji), nego sam čuo da se i srednjoškolci na raznim takmičenjima koje imaju žale da Beograđani dobijaju specijalne učionice u kojima rade te zadatke, dok ostatak Srbije biva smešten u nekoj drugoj, te da beogradske škole dobijaju obaveštenja i testove mnogo pre ovih iz unutrašnjosti. Postoji još nekoliko stvari, nepravilnosti koje se tu sprovode. Postoje stipendije koje dobijaju mladi sportaši i mladi uspešni učenici u Beogradu koje su po deset do petnaest puta veće nego one koje dobijaju najbolji mladi iz unutrašnjosti.

Šteta je što mladi iz Šumadije i niškog regiona ne govore o tim stvarima. Jedino sam jednog klinca iz Leskovca, razočaranog centralizmom, čuo da izražava nezadovoljstvo zbog toga, ali i dodaje da će zbog takvog trenda i nezainteresovanosti političkih partija u ovom delu Srbije da školovanje nastavi u Beogradu.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 20.06.2007. 13:05 »

Smatram da su nas sudije oštetile, baš zbog toga što smo iz Kragujevca, rekla je Jelena Alempijević, trener u plesnom klubu "Apel".

E sad kad bi jos apelovale na to da se dalja centralizacija u sportu spreci... Ali ne bih se bas kladio da ce da mrdne prstom za to. Nasi ljudi znaju jedino da se pozale kad nesto nije dobro, ali ne i da preuzmu inicijativu da se to resi.

Tako je i moderan ples, spoj sporta, umetnosti i lepote ušao u masu sportova "centralizovanih" iz Beograda, u kome treneri, sudije i igrači iz glavnog grada, misle da su superiorniji od ostalih, i imaju svojevrstan lobi, kome je teško doskočiti i prići, pa se i pre takmičenja već zna da klubovi iz Beograda moraju biti na pobedničkim postoljima, mahom najvišim.

Eh, pa nije to bas tako. Prvo, da li postoji centralizacija iz Babusnice? Pa zasto onda kaze "centralizovanih" prvo pod znakom navoda, kao da se sapuce, kao da to ne sme da se kaze naglas, pa onda jos centralizovanih iz Beograda (neka zamisli centralizaciju iz Babusnice ili iz Topole). Drugo, oni iz glavnog grada upravo zato sto ne misle da su superiorniji imaju zelju da namestaju. Jer da jesu superiorniji, i da tako misle, ne bi namestali nego bi pobedili bez namestanja.

Lose su te novine odakle si kopirao. Da nije Kurir, Glas ili Pravda?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: