novi sad uspeva da parira beogradu i pored tih 82% koje nema...
Novi Sad je druga priča. Već jako dugo je zaštićen (povlašćen) jer se nalazi u okviru autonomne pokrajine. Da se Niš nalazio toliko godina u takvim okolnostima, verujem da bi bio bar pet puta bogatiji grad nego što je danas (a danas je siromašan, to svi znamo).
Na Evroviziji tje da bude promovisan samo Beograd a ne Srbija , izbor za evroviziju u Srbiji zove se Beovizija , pre neki dan igraju Novak Djokovitj i Nadal a komentator kazhe za Djokovitja : beogradjanin. Da sad ne nabrajam sve ali zar nije tuzhno shto se u Srbiji samo za Beograd chuje i zna ?
Ranije (pre dve godine recimo) sam se baš bavio time šta se gde organizuje, ko šta od javnih ličnosti ili većih medija govori... A onda sam prestao jer sam ukapirao da to nikoga nije briga: niti ove ovde, niti one tamo. Ili na primer to u vezi sa Beovizijom. Ovde su Reformisti (Reformistička stranka) organizovali onu bunu protiv tog imena, i onda su građani Niša rekli: "Gle, stvarno, to se zove Beo-vizija, a zašto, pa kako to, pa daj da se pobunimo...", itd. Čak i tada se osećam neprijatno i glupo jer ispada da se ti beslovesni građani bune zbog naziva jednog kič festivala, a ovamo ogroman novac i investicije zaobilaze njihov grad i čitav ovaj deo Srbije.
Ne može tako... I opet apelujem: moramo prvo sami da shvatimo šta se događa, i da razumemo šta bi moglo da okrene situaciju da jednom bude i u našu korist (da zadržimo makar naš novac).