Johnny_kG
Gradjanin
Duh bunta: +3/-0
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 23.06.2007. 02:45 » |
|
Evo shta shtampa shtampa o frekvencijama...
Nismo protiv privatizacije, o tome svedoče svi dokumenti koje smo uputili Agenciji za privatizaciju, a Nenad Cekić nas je, izgleda, kaznio samo zato što smo pokrenuli inicijativu o formiranju regionalnih javnih servisa. Smatrali smo da to zakonski treba da se uredi, onako kako je urađeno u drugim evropskim zemljama. Ništa više od toga – izjavio je Obradović, direktor RTK.
Zanimljivo je da je jedan od radikalnih protivnika prerastanja lokalnih televizija - niške, kragujevačke, preševske, novopazarske - bio Majkl Polt - kaže Obradović i dodaje da u "Kumanovskom sporazumu" nigde ne piše da li RTK treba ili ne da se privatizuje.
- Mi nismo u obavezi prema Majklu Poltu, a ako ima Cekić, to je njegov problem. Drugim rečima, mi smo kažnjeni za verbalni delikt, zato što imamo svoje mišljenje i zato što niko van Beograda ne sme da se suprotstavi onome što oni zamisle - tvrdi Obradović.
Milenić (zamenik gradonachelnika Kg) se osvrnuo na odluku RRA da Televizija Kragujevac ne dobije regionalnu frekvenciju rekavši da je to politička odluka beogradskih moćnika. - Naše viđenje je bilo da je jedna televizija za područje Šumadije favorit oko čega se RRA ne može oglušiti jer je jedan od nosilaca standarda informisanja po meri javnog servisa i jedan od nosilaca demokratskih procesa u sferi javnog informisanja pri čemu mislim na RTK-a, a smatrali smo da će jedino biti borbe za drugu frekvenciju između Kanala 9 i Palme plus iz Jagodine.
- Iznenadila nas je izjava gospodina Cekića da je RTK bila u konkurenciji sa Kanalom 9, a da Palma plus nije bila u toj konkurenciji, a posebno kada je on rekao da je frekvenciju izgubila prema njegovom mišljenju bolja televizija. Prema našim saznanjima odluka je doneta preglasavanjem sa pet prema četiri, tako da smatramo da je ovo apsolutno politička odluka - rekao je Milenić.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Johnny_kG
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 23.06.2007. 20:28 » |
|
Shumadijska stranka ce pocheti sa prikupljanjem potpisa protiv tv pretplate. Potpisi ce se skupljati kod kafane Balkan i na pochetku Peshachke zoe u Kragujevcu! Obrazlozenje za peticiju je to, shto na RTS-u postoji beogradska i novosadska hronika, ali ne i kragujevachka! Za ovu stranku nisam do sada chuo. Postoji "Koalicija za Shumadiju", "shumadijska narodna stranka"... ali samo "Shumadijska stranka"... nisam chuo! Nego... nije ni vazno! Vazno je da ljudi dobijaju svest o centralizaciji!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 24.06.2007. 02:57 » |
|
U Sumadiji izgleda ima dosta tih lokalnih partija. To je dobro. Samo me cudi zasto se ne udruze ako ne mogu pojedinacno do parlamenta od velikih beogradskih partija. Udruzeni bi mozda nesto napravili. Ova ideja sa skupljanjem potpisa je odlicna, samo ne verujem da ce naici da dobar odziv kod Kragujevcana i gradjana Sumadije uopste. Ipak je centralna Srbija, pa tako i taj deo, duboko zaljubljena u Beograd i ima taj podanicki odnos prema Beogradu, kao najsvetlijoj i jedinoj svetskoj tacki Srbije.
U svakom slucaju bravo za Kragujevac.
Voleo bih da se slicno uradi i u Nisu, ali ovde nema ko to da uradi posto su sve stranke beogradske, a medije vode neobrazovani primitivci.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 24.06.2007. 11:46 » |
|
Bilo bi dobro kad bi Diferencija mogla da pomogne tu akciju tako što bi u Nišu skupljala potpise. Nažalost, mi ovde imamo samo neprijatelje među Nišlijama (u pravu je Plodni), i suviše nas je malo (dvojica-trojica) koji uopšte želimo boljitak Nišu. Kragujevac ne može da ima ozbiljnu podršku Niša, ali vama u Kragujevcu želim da istrajete u borbi. Vaša borba je borba i za nas koji pobedu ne zaslužujemo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Johnny_kG
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 24.06.2007. 15:27 » |
|
Ljudi... hvala na komplimentima, ali nije sve tako super ovde! Ovo su samo sporadichni primeri svesnih ljudi! Ova inicijativa ce proci sa malim, ako ne i bez ikakvog medijskog publiciteta! Javicu vam.... Ali ne mozemo samo da kukamo... i ova akcija je ipak neki pomak ka boljitku! I naravno... ne moze Kragujevac bez Nisha i obrnuto! Prikljuchite se akciji!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 24.06.2007. 17:27 » |
|
Mi ćemo moći, a to je optimistička prognognoza, za godinu ili dve. Nema ovde ko da povuče napred. Nas je ovde par, toliko nas i stvarno ima, a to je nedovoljno da izađeš na ulicu i sakupljaš potpise nesvesnih ljudi. Gledaju belo. Prošle godine sam gledao te idiotske poglede, to čuđenje - "Šta se bunite, o čemu je reč?"
Tako bi i danas bilo. Počećemo sa časopisom, pa ćemo videti hoće li se pridružiti još ko. Ne može se ništa bez makar nekakve grupe ljudi. Bar da nas je desetak... Nadam se da će časopis okupiti bar nekoliko mladih intelektualaca iz ovog dela Srbije, sa kojima ćemo moći nešto da organizujemo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 24.06.2007. 18:03 » |
|
Lepo je to da se pravi saradnja izmedju dva najveca grada Centralne Srbije... Ali realno nema nista od svega toga. Beograd (i eventualno Vojvodina) sve kontrolise. A najvaznije je sto kontrolise inteligenciju tako sto svi mladi koji nesto vrede gledaju da se tamo odsele. U takvoj situaciji nema nista od reforme.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Johnny_kG
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 24.06.2007. 18:26 » |
|
Lepo je to da se pravi saradnja izmedju dva najveca grada Centralne Srbije... Ali realno nema nista od svega toga. Beograd (i eventualno Vojvodina) sve kontrolise. A najvaznije je sto kontrolise inteligenciju tako sto svi mladi koji nesto vrede gledaju da se tamo odsele. U takvoj situaciji nema nista od reforme.
Ja znam da je teshko... ali zashto pesimizam!? Chemu onda ovaj forum... samo radi ubijanja dokolice i radi demagogije!? Ja mislim da se moze mnogo toga uraditi! Ne, MOZE, nego MORA! Ja ne zelim da umrem u provinciji, ali ne planiram da se selim... ako me razumete...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 24.06.2007. 18:29 » |
|
Ne, ja te podrzavam skroz, ali kazem da ne ocekujes previse. I ovde smo ocekivali mnogo samo zato sto nas je bilo desetak (sad nas nema ni toliko) pa smo radili nesto po gradu, kao vijali ljude da nam se pridruze, da skupljamo neke potpise, da radimo na nekom mediju, nista od toga. Bilo je cak i velike medijske paznje, ali jednom sve to stane i sve se vrati na staro, i nikog nije briga sta je bilo i sta je moglo i zasto je bilo.
Znaci, mi imamo iste ciljeve, ali ne vredi izgubiti zivce zbog svega ovoga i ocekivati previse, to sam hteo da kazem. Jer azdaja protiv koje se borimo su najpre nasi sugradjani koji nas ne podrzavaju. Tako je to u manjim (intelektualno neznatnijim) mestima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 03.07.2007. 14:43 » |
|
Direktor Niške televizije (NTV) kritikovao je RRA zbog dodele regionalne frekvencije TV Belle Amie koja nema nikakvog kvalitetnog sadržaja, a u kasnim večernjim satima emituje čak i "nemoralne sadržaje". On čak kaže da su bili primorani da drže konferenciju za medije u Beogradu, a ne u Nišu, zajedno sa TV Kragujevac i TV Pančevo, jer jedino ono što se čuje iz Beograda se "stvarno čuje". Postoji neka barijera, kaže on, za informacije van Beograda. Prema njemu, izgleda da se izborom ovakvih TV stanica za regionalne pokušava i dalje konstruisati informisanje jedino iz Beograda, budući da izabrane TV stanice i ne emituju informativni program konkurentan beogradskim televizijama.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 03.07.2007. 15:12 » |
|
Općenito toćno! Čujte samo nakazni beogradski ulični akcenat koji voditelji beogradskih telEvizija sa nacionalnom frekvencijom besomučno, bahato, primitivno i neuko prosipaju etrom i te vulgarnosti etabliraju kao sintaksički ispravan način akcentovanja reči. Djubrad! I gde je tu lektura!? Gde je cenzura!? Zamislite kada bi neka niška TV kojim slučajem dobila nacionalnu frekvenciju i kada bi njeni voditelji akcentovali po niški? Bila bi to sramota. A kada se govna beogradska neuko prosEEEravaju onda je to urbano.... Misssssslmmmmmm..... kurafte!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 03.07.2007. 18:21 » |
|
U pravu si što pokušavaš da kažeš da ne postoji nikakva zavera, i da je smešno proglašavati nekakav fiktivni "Beograd" ili "Beograđane" za krivce što se u Nišu za regionalnu frekvenciju "izborio" TV Belle Amie. Međutim, da grad ima svoje institucije, da može da bira sam televizije koje će poneti tu titulu (ili da region, koji ne postoji, bira), možda bi bio izabran kvalitetniji medij, pa bi i informisanje bilo kvalitetnije, što je u interesu građana sa ovog područja. Beograd može da se optužuje zato što je ovo što smo dobili proizvod neupućenosti u to šta se na lokalu događa, a ipak se postavlja odande kao neki autoritet koji tobože zna šta je Nišlijama i fiktivnom niškom regionu potrebno. Upravo to vredi osuđivati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Johnny_kG
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #72 poslato: 16.07.2007. 15:09 » |
|
Peticija za ukidanje Tv pretplate
Kragujevačka Šumadijska stranka organizuje potpisivanje peticije za ukidanje Tv pretplate Na štandu kod restorana ''Balkan'' u centru grada kragujevačka Šumadijska stranka organizuje potpisivanje peticije za ukidanje Tv pretplate.
Pod sloganom ''Izborimo se sami'', aktivisti ove stranke prikupljaju potpise građana svakog radnog dana, a očekuje se da se predlog-peticija za ukidanje Tv pretplate RTS-au nađe i pred poslanicima Narodne skupštine.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #73 poslato: 19.07.2007. 01:05 » |
|
Bravo za Sumadiju! Samo napred! Sumadija ima potencijala da izgura decentralizaciju i ne da mogu, nego moraju, kad se Juznjaci vec ne zanimaju za to.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #74 poslato: 13.08.2007. 17:14 » |
|
Moram da priznam da sam se iskidao od smeha a bio usput razocaran, kad sam procitao nesto u jucerasnjem broju Vecernjih novosti. Ovi su totalna karikatura od dnevnog lista, katastrofa jedna sta sve objavljuju i koga intervjuisu! Koliko nekritickog novinarskog tona, to je strasno! Obratite paznju kakav im je stav povodom Nacionalnog investicionog plana i raspodele sredstava za Nis. NIP probudio NišMorao sam da ulepsam i uvecam, jasno je zasto. POSLE višegodišnjeg zastoja, Niš je počeo da menja lice.E, to neka prica Dinkicu, svom sefu. Biti tako bezobrazan u Nisu, pred ljudima koji imaju jos uvek dobar vid i buku u stomaku, treba hrabrosti i zla. Ali je i moguce, jer Nislije se nikad nece pobuniti. Graditeljski zamah u punoj je snazi. Gotovo da nema dela grada u kome nije rešen neki od vitalnih problema koji su godinama mučili građane.  Covece, kakva ludost!! Nis je takva rupetina, takva nakaza od grada, na svakom cosku kontejneri puni djubreta, na svakom cosku raskopani trotoari, na svakom cosku smrad, na svakom cosku neka divlja pijaca, na svakom cosku djubre! a on rekao ovom jadnom novinaru da su vitalni problemi reseni! I ovaj idiot prenosi u novine! Branislav Jovanović, prvi čovek Direkcije za izgradnju grada, kaže da su rezultati mogli da budu i bolji.
- Niš, zaista, ima katastrofalne rezultate u privredi, pa da nam nije pomoći republike, teško da bismo molgi da bilo šta značajnije izgradimo – kaže Jovanović. – Gradski budžet je izuzetno mali za potrebe ovako velikog grada. Više novca za uređenje sopstvene sredine izdvaja se čak i u Pazovi, Aleksincu i mnogim drugim mestima.
* Kako to, onda, uspevate da od Niša napravite veliko gradilište?
- Slamka spasa pronađena je u Nacionalnom investicionom planu, kao i u razumevanju republičkih ministarstava. Uprkos kritikama i sumnjama potvrdilo se da u NIP-u ima dovoljno novca. Niš je iz republike dobio oko dve milijarde dinara, a da tog novca nije bilo, teško da bismo bilo šta značajnije uradili.
* Mnogi smatraju da su Niš i jug Srbije iz NIP dobili premalo novca i da je najviše sredstava ostalo Beogradu?
- Da je bilo više novca mi ne bismo uspeli da ga realizujemo. Mora se priznati da ovaj deo Srbije ima premalo kadrova i firmi koje su spremne da se uhvate ukoštac sa realizacijom ozbiljnih projekata. Novac bi se prenosio iz godine u godinu.
* Kojim se to objektima posebno ponosite?
- Niš je ove godine realizovao izgradnju velikog kolektora vrednog oko 600 miliona dinara, što je investicija kakve nije bilo u poslednjih 20 godina u ovom gradu. Završavamo i rekonstrukciju i proširenje svih "ulaznih kapija" u grad, tako da će onima koji dolaze iz Beograda, Leskovca, Pirota, Svrljiga i ostalih okolnih mesta, biti veoma lako da stignu do centra grada. Tu su i dva mosta na Nišavi, nove ambulante, travnati tereni...Ali nista to nije, Nislije ce sve to pozlatiti... Idioti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|