Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Centralizacija medijskog prostora  (Pročitano 13953 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #30 poslato: 22.02.2007. 17:18 »

Mislim da mi je dosta više ove borbe koja nema nikakvog smisla.

Mogu ja milion puta da pokažem podatke o tome šta se događa i šta je građanin Centralne Srbije spram građanina Beograda, da dokažem hiljadu diskriminacionih faktora na delu... Sve to pada u vodu kad jedan retard u autobusu, na forumu ili na tv-u ili na radiju kaže: Pa, to je tako, to je Srbija.

Nema jačeg manipulativnog efekta od toliko iskvarene floskule: OVO JE SRBIJA.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #31 poslato: 22.02.2007. 19:55 »

Pogledajte nekoliko stvari:

- Postoji jedan forum na netu koji je skoro otvoren i koji okuplja 1000 članova trenutno, od kojih je oko 800 iz Niša. 99% ljudi sa tog foruma mrzi i mene i organizaciju koja se jedina u gradu bori za Centralnu Srbiju i Niš.
- Svakog dana provodim od 5 do 10 sati uz forum ili na neki drugi način promovišući ideju decentralizacije i regionalizacije.
- Niko u gradu se nije ozbiljno zainteresovao da se pridruži.
- Zdravlje mi propada, zapustio sam studij filozofije.
- Razočaran sam kao nikad do sada.
- Učinak (efekat) sve propagande je nikakav.

Šta ostaje drugo nego se povući? Ja sam idiot što sam uopšte pokušavao nešto ovako neverovatno. Trebalo bi živeti kao ova marva koja me okružuje.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 22.02.2007. 20:47 »

Pocela kuknjava  Zvrko Nema nista od vas momci.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #33 poslato: 23.02.2007. 02:32 »

Znam da nema ništa, i to iz razloga što je sredina totalno nesposobna. Ne da bi se borila, nego da bi spoznala u čemu je problem.

A ja ću se boriti dok god sam ovde. Samo mi je povremeno žao što to uvek moram sam, što nikoga nije briga. Čudno je to što ja ipak imam standard skoro kao prosečan Beograđanin. Živim u porodici od tri člana; prosečni mesečni income je oko 40 hiljada dinara. To je daleko iznad proseka Niša. Pa ipak, borim se za nešto više, za bolje. Sa druge strane gledam komšije i poznanike koji nemaju šta da jedu, a ipak njihovi roditelji, a i oni sami, često slušaju Pink, pevaju, smeju se, uzvikuju "Srbija! Srbija!", vole Beograd i prete mi.

Kako da se ne požalim kad živim u takvoj retard-kakofoniji?
Sačuvana

provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #34 poslato: 26.02.2007. 02:15 »

Pa ipak, borim se za nešto više, za bolje. Sa druge strane gledam komšije i poznanike koji nemaju šta da jedu, a ipak njihovi roditelji, a i oni sami, često slušaju Pink, pevaju, smeju se, uzvikuju "Srbija! Srbija!", vole Beograd i prete mi.

Samo polako, bice bolje.
Mnogi jos nisu culi za ovo.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #35 poslato: 17.03.2007. 20:37 »

RTS nije dovoljan
S. BABOVIĆ, 16. mart 2007

NIŠ - Komisija za informisanje grada Niša u petak je jednoglasno podržala inicijativu da se preko Skupštine grada, stopira u Narodnoj skupštini započet proces privatizacije više gradskih televizija iz unutrašnjosti, kako bi veći gradovi dobili svoje regionalne, javne servise. Kao razlog ovoj inicijativi lokalni mediji navode činjenicu da RTS, kao "nacionalni servis ne zadovoljava potrebe građana u Srbiji, jer se o dešavanjima van Beograda govori jedino ako dođe do nekog incidenta". Inicijativu trenutno podržavaju televizijske stanice iz Kragujevca, Subotice, Novog Pazara, Preševa i Niša.
- Naš zahtev ima uporište u Ustavu Republike Srbije, gde stoji da lokalna samouprava može da bude vlasnik medija - navodi Slaviša Popović, direktor Niške televizije, napominjući da je "NTV jedino javno glasilo regiona". - To neće biti jednostavan zadatak, jer su neophodne izmene seta zakona i zakonskih akata, pre svega zakona o privatizaciji, zakona o informisanju i zakona o lokalnoj samoupravi, koji tretiraju ova pitanja.

Skupština Subotice već je podržala ovu inicijativu, a to će uraditi i Skupština Kragujevca na prvoj narednoj sednici (Gradsko veće je već dalo podršku, zajedno sa gradonačelnikom). Skupština Niša će se o ovom pitanju izjasniti u ponedeljak, ali je već sada izvesno, da će se jednodušno podržati ideja da Niška televizija mora da se transformiše u regionalni javni servis.

Večernje novosti, 17. 3. 2007.

Ideja nije loša, svakako. No, nema mnogo vajde od toga ako imamo regionalnu TV stanicu koja o regionu ne obaveštava na način koji je regionu potreban. Šta znači Nišu NTV? Još jedna u moru televizija (ni po čemu se ne razlikuje od ostalih prosečnih TV stanica) koje sve probleme tretiraju slično kao što ih tretira RTS i Pink, samo uz slabiji kadar. Meni ne znači mnogo da čujem ko je umro ili poginuo u mom komšiluku, niti da čujem lokalni folk bend na TV-u, ili koliko se ljudi okotilo u niškom porodilištu.

Ono drugo što medij čini kvalitetnim u fiktivnim regijama van Beograda ne postoji.
Sačuvana

branko krsmanovic
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 19.03.2007. 08:40 »

Mislim da je jagodinska TV Palma paradigma ponašanja lokalnih medija u Srbiji. Oni uglavnom služe da veličaju lik i delo lokalnih feudalaca. Iako na drugoj strani imamo svetli primer Pančevca i TV Pančevo, oni su tek beznačajan izuzetak.
A što se tiče celokupne medijske slike, mislim da je sistem kolonizovao skoro sve. Netaknuti su ostali još jedino "Republika" i radio emisija "Peščanik".
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #37 poslato: 19.03.2007. 12:39 »

Ne znam za tu pančevačku TV, pošto se ne vidi ovde. Ali jagodinska TV Palma mi je poznata, i ne vidim po čemu se razlikuje od lokalnih niških TV stanica. Doduše, možda ovi ovde imaju bolje novinare, spikere i slično, no kvalitet je svakako približan. Problem nije kod veličanja lokalnih "feudalaca", već u tom što se lokalni novinar ne uspeva snaći u tolikim informacijama koje dobija i koje nekako mora provući do mnenja, samo je pitanje na koji način će to uraditi. U tom momentu prepoznajemo kritičkog novinara, novinara koji radi na svom poslu, i plagijatora, kopir-aparat koji pročita gotovu informaciju onako kako ju je juče preneo javni servis, sklopi ruke i zadovoljno ode po platu. Na taj način podstiče se centralizacija medija, pošto na lokalu ne postoji proces prepoznavanja specifičnosti lokalne društveno-političke atmosfere. Lokal postaje apolitičan, društveno inertan i zavisan od centra (prvenstveno na medijskom planu).
Sačuvana

Johnny_kG
Gradjanin
*

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 05.04.2007. 14:45 »

NERVIRA ME:

1. ...kada izostave Kragujevac u vremenskoj prognozi. 'Ajde... mogu da progutam kada kažu temperature samo za Bg, NS i Nish (ali ni to nije ok jer je Kg ipak GRAD), ali kada na prognozi ima mnogo manjih gradova poput Kraljeva, Vranja, RUME, Sombora... a nema Kragujevca (neka stave i KV i SO i ostale, ali i KG).
2. ... kada za DEO Srbije bez Vojvodine i Beograda kažu Centralna Srbija! To nije jedna celina!!! Ne mogu Kragujevac, Nish i Novi Pazar da čine jednu celinu. Podelite to na Šumadiju, Nišavu...
3. ... što na NACIONALNOM JAVNOM SERVISU SRBIJE postoji emisija ''beogradska hronika''. Ja plaćam 350 dinara za tu televiziju i ne želim da slušam o rupama na Bg ulicama (ako ih uopšte i ima) i o požarima i sličnim komunalnim temama Beograda. A emisiju ''ovo je srbija'' su stavili na 2. kanal RTS-a!
4. ...što je političarima zabranjena reč Šumadija i Nišava.
5. ...što je Vojvodina pozitivno diskriminisana i to otvoreno. To je čak rekao i Bubalo, a mi svmo ipak glasali ZA Ustav.
6. ... što kažu ''to rešenji nije prihvatljivo za Beograd'', a ne kažu za Srbiju :)
7. ................ što sada ne mogu da se setim šta me još nervira, a vezano je za ovu temu! :)

Šta vas nervira?
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Otrovni Starac
Gradjanin
*

Duh bunta: +74/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 05.04.2007. 15:24 »

Ajd ja bi jednom posetio taj Kragujevac, da vidim zbog cega toliko galama. I sto je Milos bas Kragujevac izabro za prestonicu. Mora da ima nesto, neku arizmu, e.
Sačuvana
Johnny_kG
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 05.04.2007. 16:27 »

Ima 'arizmu... :) A odakle si ti, otrovni starche? Cheesy))
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #41 poslato: 05.04.2007. 18:29 »

Johnny, tvoj sugrađanin - Šumadija do Tokija - je, koliko znam, pisao B92 televiziji da uvrsti Kragujevac u vremensku prognozu, i to su uradili. Sa RTS-om će to malo teže. No, imao bih još mnogo toga tu da dodam, ali mi se čini da je temu moguće spojiti sa već odavno formiranom - Centralizacija medijskog prostora, tako da se možemo pobuniti u celosti mi iz Centralne Srbije, a ne pojedinačno po gradovima. Borba ili to što liči na svađu i kuknjavu iz pojedinačnih centara, bez ikakve sinteze, nema mnogo smisla.

Takođe, postoji tema o plaćanju pretplate RTS-u. Reci gde više odgovara (ili sam premesti, ako to može sa pozicije moderatora).
Sačuvana

Johnny_kG
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 05.04.2007. 21:39 »

Ja sam pisao i RTS-u i B92 i BK (svojevremeno) i mnogim drugim televizijama, sajtovima, novinama... Ipak seisplati! :)
Ok! Spojicu temu...
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 07.04.2007. 16:00 »

Zasto si miran kad uvrste Bgd, NS i Nis, a KG ne? Ne treba da se miris s tim. Ako hoces da KG igra znacajniju ulogu u Srbiji, a grad nema mesta ni u Vremenskoj prognozi, sta onda mozes da ocekujes? Pa pogledaj npr. kad govore za NS i Bgd. To su dva grada na smesnom rastojanju (uskoro ce da ih spoje da bi napravili megalopolis koliko su blizu) a vremenska prognoza bi trebalo da obuhvati citavu Srbiju. Oni cesto kazu samo za Beograd ili samo za Beograd i Novi Sad, a tako kao da su rekli samo za severni deo zemlje. Jug ih ne zanima. Kad kazu i za Nis, onda su  uzeli i sever i jug, ali sta da misli onaj u Sumadiji? Da uporedi temperaturu u Nisu i Beogradu pa da nadje srednju vrednost?

RTS potcenjuje sve ono sto je juzno od Beograda vise nego bilo koji drugi republicki medij. Samo kad se crna hronika popunjava onda se pozovu redakcije u provinciji da jave ko je koga zaklao ili opljackao.
Sačuvana
Johnny_kG
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 07.04.2007. 23:11 »

Da! Ne mogu Kragujevac da stave na vremensku prognozu (RTS), a kada je izbila korupcija na pravnom faxu imali su direktno ukljucenje iz Kragujevca i to 10ak minuta! Kad je u pitanju crna hronika, tu je podruchje juzno od Bg-a najzastupljenije. Da se povremeno neko ne ubije ili se ne dogodi neka saobracajka, podrucje juzno od Save i Dunava se ne bi ni pominjalo u medijima!
Daleko od toga da sam miran kada se ne izgovori ime Kg pored Bg-a, NS i Nisha, ali to mogu nekako da svarim. Ali kada ga B92 u jutarnjem programu ne spominje! Spominje se Subotica, ali Kragujevac NE! Pisao sam redakciji B92, ali nisu mi nishta odgovorili!
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: