Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Cene proizvoda po gradovima  (Pročitano 11476 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 26.03.2008. 14:56 »

400 hiljada ljudi iz unutrašnjosti došlo u Beograd u poslednjih pet godina... sasvim slučajno? Ili su imali neki razlog da se nastane baš tu?

Zasto ne napravite da u Nisu bude zivot dobar kao ovde, pa da ne dolazite?
Ti si sam govorio do juce da ne zasluzujete nista bolje.
Sačuvana
PozdravSaSevera
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 26.03.2008. 17:17 »

U Bg se stvarno nakotilo svega i svacega,moji "favoriti" su Uzice,Cacak i okolina.Kad cujem da je neko odande samo iskuliram nesiguran
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 26.03.2008. 22:46 »

U Bg se stvarno nakotilo svega i svacega,moji "favoriti" su Uzice,Cacak i okolina.

Nema pravila. Sve je uglavnom slicno.
A nije problem sto dolaze koliko sto pljuju po gradu i donose provincijske navike.
Sačuvana
PozdravSaSevera
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 28.03.2008. 00:20 »

nisam zaista zeleo da uvredim nekoga,nemam predradude po tom pitanju,ali iskustvo mi je takvo sa ljudima iz tog kraja,bas te katastrofa navike itd... nesiguran
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 28.03.2008. 01:53 »

Mentalitet ljudi u Beogradu, pa i da su se doselili pre godinu dana iz nekog sela sa juga zemlje, drugačiji je, značajno različit od onoga u ostalim delovima Srbije, a pogotovo spram mentaliteta ljudi sa juga. I razlika će iz godine u godinu biti sve veća, sve izraženija iz više razloga. Prvi je taj što je sva elita naselila Beograd (drugde se u Srbiji teško može uspeti), a zatim daje veći izbor kad su u pitanju zaposlenje i visina zarade (drugde se u Srbiji teško uopšte možeš zaposliti). Takvo stanje stvari proizvodi katastrofalnu kulturnu situaciju van Beograda, i odličnu u samoj prestonici, tako da je proces bogaćenja Beograda i pustošenja ostatka zemlje - ovako prepušten slučaju i vremenu - nezadrživ.

A pitanje je koliko se državi više i isplati da ulaže u druge krajeve pošto tamo sve manje ljudi ima.

No, vratimo se temi. Hajde vi iz Beograda recite koliko su (koštaju) namirnice kod vas, da uporedimo.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
PozdravSaSevera
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 01.04.2008. 00:49 »

ja ne mogu bas da ti pomognem oko toga zato sto ne kupujem,koje namirnice te interesuju?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 01.04.2008. 01:01 »

Pa, hajde da pođemo od nekih najobičnijih... i najtraženijih. Na primer, koliko koštaju Orbit žvake u supermarketima? Na primer u Maxi-ju, ili Merkatoru? Da li su cene iste ili se razlikuju od grada do grada? Ako ćemo dalje, hajde da vidimo kako stvari stoje sa hlebom i mlekom (neka bude proizvođač mlečnih proizvoda iz Beograda - Imlek), takođe u ovim prodavnicama.

Ajde ako neko ima informaciju za Beograd neka napiše ovde mesto i tačnu cenu koju je pronašao, a ja ću vam reći za Niš, i to uglavnom za ove navedene supermarkete jer tamo kupujem.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 21.04.2008. 18:46 »

Takođe, na moje iznenađenje, pohvalio bih i Đilasa, koga uglavnom ne mirišem zbog raznih izjava protiv Centralne Srbije, a i kao čoveka koji je rasporedio sredstva iz NIP-a opet tako da Beograd nesrazmerno ubira u odnosu na ostale gradove i opštine.

Djilas je koliko se secam nedavno u kampanji rekao da je Beograd ubedljivo najskuplji grad u Srbiji i da se teze zivi nego u ostalim delovima Srbije. Koliko se to poklapa sa tvojim spektrima u okvirima decentralisticke propagande.....
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #38 poslato: 21.04.2008. 19:43 »

Da, recimo citam danas u Politici kako su vrtici u Bg-u cetiri ( ili pet ) puta skuplji nego u Novom Sadu. Ako je ovaj podatak vise za neku drugu temu neka Admin prebaci, posto je ovo ipak tema o B.S.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 21.04.2008. 20:44 »

Djilas je koliko se secam nedavno u kampanji rekao da je Beograd ubedljivo najskuplji grad u Srbiji i da se teze zivi nego u ostalim delovima Srbije. Koliko se to poklapa sa tvojim spektrima u okvirima decentralisticke propagande.....

Nisam ni pravdao Đilasa. Štaviše, smatram ga bezobraznim, i dobro znam za tu izjavu da je Beograd težak za život. Malte ne traži humanitarnu pomoć za prestonicu, a onda kaže kako je proglašen za grad budućnosti južne Evrope. Nema nikakvog smisla to što govori i očigledno je reč o predizbornim manipulacijama.

Da, recimo citam danas u Politici kako su vrtici u Bg-u cetiri ( ili pet ) puta skuplji nego u Novom Sadu.

Ne treba da čudi. Vidim da kad je reč o Beogradu i njegovim problemima uvek su prva tema upravo obdaništa, odnosno mali broj obdaništa. Nedovoljno da se zadovolji potražnja. I logično je da onda cena raste. Novi Sad je verovatno grad koji je sa te strane u dobroj meri obezbeđen, pa je cena niža.

Sa druge strane, mislim da je Niš skuplji od Beograda po tom pitanju jer i ovde se govori o malom broju vrtića. O potrebi da se izgrade bar još dva. Beogradu je, koliko sam razumeo, potrebno još pet, što je prema broju stanovnika ipak proporcionalno manje nego potreba u Nišu. Dakle, Niš bi trebalo da ima skuplje vrtiće.

Pored tog faktora nameće se i onaj drugi, a to je ogromno povećanje broja stanovnika i to mlađe populacije u Beogradu (studenti se ni za šta ne bi vratili u provinciju, što je i logično, pa ostaju da rađaju i zasnivaju porodice u glavnom gradu). Dakle, ogromna potreba za vrtićima još će i da raste.
Sačuvana

provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 20.05.2008. 00:40 »

vidim danas neki chovek komentarisao na sajtu temu "svi putevi vode u beograd"

Citat: No
Nisam znao da je tolika razlika u zaradama, ali da su troskovi zivota veci jesu. Mozda je i kvalitetniji zivot u manjim sredinama.

da mu odgovorim da dodje ovde i da prochita o cenama?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 21.05.2008. 18:38 »

Sajt još nije optimizovan sasvim da bi bio u punoj upotrebi tako da se makar ja ne obazirem na te tamošnje komentare. Ovi na forumu su za mene trenutno mnogo, mnogo važniji, i mislim da ih mnogo veći broj ljudi vidi. No, svakako, tamo bi mogao da "padne" odgovor u vidu toga da čovek bude upućen na ove rasprave i shvati koliko greši. Makar taj koji nikad nije zakoračio u blato (tj. južno od glavnog grada).
Sačuvana

Chedista
Gradjanin
*

Duh bunta: +4/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 22.05.2008. 22:10 »

"Nisam znao da je tolika razlika u zaradama, ali da su troskovi zivota veci jesu. Mozda je i kvalitetniji zivot u manjim sredinama."

Nek dodje u Leskovac da zhivi bar dva dana da vidi koliko je kvalitetan zhivot ovde. Ali nece, jer beogradsko dupe je naviklo na udobnu fotelju, a ne na tronozhac.
Sačuvana

provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 23.05.2008. 02:06 »

e, ali takvi dolaze u leskovac samo kad je predizborna kampanja, po glasove.
i usput da poseti rodbinu  ::)
u prevodu, znaju oni odlichno koliko je losh zhivot ovde ali josh nisu zalechili komplekse koji su ih odveli tamo, pa moraju da govore tako zlonamerno, kao nije im dovoljno dobro, mi zhivimo bolje od njih. to kao kad bi neko prichao da je zhivot u engleskoj tezhi nego u srbiji.
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 25.05.2008. 18:30 »

Vrednost nekretnina u prestonici vrtoglavo raste, pa tako oni koji su stan kupili pre godinu dana već mogu da ostvare duplu zaradu ako odluče da prodaju.
Za jedan kvadrat stambenog prostora u pojedinim, centralnim delovima grada danas je potrebno izdvojiti čak 4.000 evra, dok se manji lusksuz plaća oko 2.000 po kvadratu. Situacija nije mnogo bolja ni na periferiji Beograda, jer kvadrat za ispod 1.000 evra više ne može da se pronađe.
U pojedinim delovima grada za kvadrat treba izdvojiti i do 4.000 evra
Cene nekretnina su s druge strane neuporedivo sporije rastu ili čak miruju u manjim gradovima u unutrašnjosti Srbije, dok svi veći gradovi prate trend prestonice.
Beograđanka Dušica Eraković aktivno traži stan više od pola godine. Zbog loše ponude i, kako kaže svakodnevnog skoka cena, prvo je odustala od željene lokacije.
"Isti stan, na istom mestu, iste spratnost i u istom stanju posle šest meseci košta skoro 20 hiljada evra više, ako ne i viče. Poslednje iskustvo sa prodavcem stana koji je oglasio stan na 120 hiljada je da je posle nedelju dana rekao da je cena 144 hiljada evra. On je najesktremniji primer, ali su primeri slični", kaže Dušica Eraković.
Prema njenoj oceni, na rast cena utiču i agenti za nekretnine jer što je skuplji stan to je veća i njihova provizija.
"Agent je taj koji ustvari pomaže da prodavac proda stan za veću cenu, jer mu obećava da ima kupaca i da ne brine i to je prosto nenomarlno - vi kao kupac plaćate agentu proviziju, a agent se trudi da prodacvu stana podigne cenu", smatra ona.
Agent za nekretnine u jednoj beogradskoj agenciji Nemanja Miljković, međutim, smatra da je ključni razlog astronomskih cena kvadrata u Beogradu velika potražnja i mala ponuda. To je jedini razlog što ni u predgrađu više nije moguće pronaći stan za manje od 1.000 evra po kvadratu.
"Kvadrat ispod 1.300 evra ne može više da se nađe ni na Mirijevu, čak su i novogradnje, znači pretprodaja, počele da se kreću od 1.350, a za uknjižene stanove klijenti traže i do 1.600 evra. Na Zvezdari je cena u pretprodaji 2.000 evra i više, Lekino brdo i Voždovac od 1.850 u pretprodaji, a uknjiženi stanovi 2.200 do 2.300 evra po kvadratnom metru", kaže on.
Stanovi su znatno jeftiniji u manjim gradovima, pa je tako u Pančevu moguće kupiti veliki dvosoban stan umesto garsonjere u Beogradu. Cene stanova međutim rastu u svim većim gradovima u Srbiji, kaže Nemanja Miljković.
U Novom Sadu su počele cene da skaču, dosta se zida i prodaje i cena kvadrata u centru je 1.500 do 2.000 evra u zavisnosti od lokacije. U Nišu se cene kreću od 1.300 evra po kvadratu, ali je tamo manja potražnja nego u Beogradu, iako se i tamo dosta zida. Na jugu Srbije je zabeležen manji porast.
Različite cene stanova i razlike u potražnji jasno pokazuju neujednačenu razvijenost Srbije i potvrđuju procene da 90 odsto studenata nakon diplome ostaje u Beogradu ili drugom velikom gradu gde je studirao, zaključuju naši sagovornici.

Izvor B92
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: