Differentia diskusije
17.05.2008. 18:18 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Cene proizvoda po gradovima  (Pročitano 3896 puta)
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #30 poslato: 26.03.2008. 01:00 »

Beograd ce prestati da raste tek kad se vi iz unutrasnjosti dozovete sebi i prestanete prestanete da vrsite pritisak i da dolazite u njega i trazite bolji zivot i stanove u njemu. Kada budete ostali u svojim selima i palankama i tamo pokusali nesto da uradite, onda ce poceti i Srbija da zivi i nece sve da bude u Beogradu.

A ti ljudi što dolaze u Beograd da žive su došli onako... stopirali pa ih put slučajno naveo? 400 hiljada ljudi iz unutrašnjosti došlo u Beograd u poslednjih pet godina... sasvim slučajno? Ili su imali neki razlog da se nastane baš tu? I šta misliš, zašto baš tu?
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Nebojsa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +5/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 26.03.2008. 14:56 »

400 hiljada ljudi iz unutrašnjosti došlo u Beograd u poslednjih pet godina... sasvim slučajno? Ili su imali neki razlog da se nastane baš tu?

Zasto ne napravite da u Nisu bude zivot dobar kao ovde, pa da ne dolazite?
Ti si sam govorio do juce da ne zasluzujete nista bolje.
Sačuvana
PozdravSaSevera
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 26.03.2008. 17:17 »

U Bg se stvarno nakotilo svega i svacega,moji "favoriti" su Uzice,Cacak i okolina.Kad cujem da je neko odande samo iskuliram nesiguran
Sačuvana
Nebojsa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +5/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 26.03.2008. 22:46 »

U Bg se stvarno nakotilo svega i svacega,moji "favoriti" su Uzice,Cacak i okolina.

Nema pravila. Sve je uglavnom slicno.
A nije problem sto dolaze koliko sto pljuju po gradu i donose provincijske navike.
Sačuvana
PozdravSaSevera
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 28.03.2008. 00:20 »

nisam zaista zeleo da uvredim nekoga,nemam predradude po tom pitanju,ali iskustvo mi je takvo sa ljudima iz tog kraja,bas te katastrofa navike itd... nesiguran
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #35 poslato: 28.03.2008. 01:53 »

Mentalitet ljudi u Beogradu, pa i da su se doselili pre godinu dana iz nekog sela sa juga zemlje, drugačiji je, značajno različit od onoga u ostalim delovima Srbije, a pogotovo spram mentaliteta ljudi sa juga. I razlika će iz godine u godinu biti sve veća, sve izraženija iz više razloga. Prvi je taj što je sva elita naselila Beograd (drugde se u Srbiji teško može uspeti), a zatim daje veći izbor kad su u pitanju zaposlenje i visina zarade (drugde se u Srbiji teško uopšte možeš zaposliti). Takvo stanje stvari proizvodi katastrofalnu kulturnu situaciju van Beograda, i odličnu u samoj prestonici, tako da je proces bogaćenja Beograda i pustošenja ostatka zemlje - ovako prepušten slučaju i vremenu - nezadrživ.

A pitanje je koliko se državi više i isplati da ulaže u druge krajeve pošto tamo sve manje ljudi ima.

No, vratimo se temi. Hajde vi iz Beograda recite koliko su (koštaju) namirnice kod vas, da uporedimo.
« Poslednja izmena: 28.03.2008. 16:07 Domaci izdajnik » Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
PozdravSaSevera
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 01.04.2008. 00:49 »

ja ne mogu bas da ti pomognem oko toga zato sto ne kupujem,koje namirnice te interesuju?
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #37 poslato: 01.04.2008. 01:01 »

Pa, hajde da pođemo od nekih najobičnijih... i najtraženijih. Na primer, koliko koštaju Orbit žvake u supermarketima? Na primer u Maxi-ju, ili Merkatoru? Da li su cene iste ili se razlikuju od grada do grada? Ako ćemo dalje, hajde da vidimo kako stvari stoje sa hlebom i mlekom (neka bude proizvođač mlečnih proizvoda iz Beograda - Imlek), takođe u ovim prodavnicama.

Ajde ako neko ima informaciju za Beograd neka napiše ovde mesto i tačnu cenu koju je pronašao, a ja ću vam reći za Niš, i to uglavnom za ove navedene supermarkete jer tamo kupujem.
Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
debeli dud
Nazionalist
Slobodni mislilac

Duh bunta: +9/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 21.04.2008. 18:46 »

Takođe, na moje iznenađenje, pohvalio bih i Đilasa, koga uglavnom ne mirišem zbog raznih izjava protiv Centralne Srbije, a i kao čoveka koji je rasporedio sredstva iz NIP-a opet tako da Beograd nesrazmerno ubira u odnosu na ostale gradove i opštine.

Djilas je koliko se secam nedavno u kampanji rekao da je Beograd ubedljivo najskuplji grad u Srbiji i da se teze zivi nego u ostalim delovima Srbije. Koliko se to poklapa sa tvojim spektrima u okvirima decentralisticke propagande.....
Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +41/-21
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #39 poslato: 21.04.2008. 19:43 »

Da, recimo citam danas u Politici kako su vrtici u Bg-u cetiri ( ili pet ) puta skuplji nego u Novom Sadu. Ako je ovaj podatak vise za neku drugu temu neka Admin prebaci, posto je ovo ipak tema o B.S.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #40 poslato: 21.04.2008. 20:44 »

Djilas je koliko se secam nedavno u kampanji rekao da je Beograd ubedljivo najskuplji grad u Srbiji i da se teze zivi nego u ostalim delovima Srbije. Koliko se to poklapa sa tvojim spektrima u okvirima decentralisticke propagande.....

Nisam ni pravdao Đilasa. Štaviše, smatram ga bezobraznim, i dobro znam za tu izjavu da je Beograd težak za život. Malte ne traži humanitarnu pomoć za prestonicu, a onda kaže kako je proglašen za grad budućnosti južne Evrope. Nema nikakvog smisla to što govori i očigledno je reč o predizbornim manipulacijama.

Da, recimo citam danas u Politici kako su vrtici u Bg-u cetiri ( ili pet ) puta skuplji nego u Novom Sadu.

Ne treba da čudi. Vidim da kad je reč o Beogradu i njegovim problemima uvek su prva tema upravo obdaništa, odnosno mali broj obdaništa. Nedovoljno da se zadovolji potražnja. I logično je da onda cena raste. Novi Sad je verovatno grad koji je sa te strane u dobroj meri obezbeđen, pa je cena niža.

Sa druge strane, mislim da je Niš skuplji od Beograda po tom pitanju jer i ovde se govori o malom broju vrtića. O potrebi da se izgrade bar još dva. Beogradu je, koliko sam razumeo, potrebno još pet, što je prema broju stanovnika ipak proporcionalno manje nego potreba u Nišu. Dakle, Niš bi trebalo da ima skuplje vrtiće.

Pored tog faktora nameće se i onaj drugi, a to je ogromno povećanje broja stanovnika i to mlađe populacije u Beogradu (studenti se ni za šta ne bi vratili u provinciju, što je i logično, pa ostaju da rađaju i zasnivaju porodice u glavnom gradu). Dakle, ogromna potreba za vrtićima još će i da raste.
Sačuvana

Dr Zoran Đinđić
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!