DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #630 poslato: 13.12.2007. 09:38 » |
|
Upravo to sam se i ja pitao, mislim da takodje prolazi kroz Hrvatsku tako da verovatno ide kroz Vojvodinu jer ipak je nelogichno da oni produzhavaju put...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #631 poslato: 15.12.2007. 15:27 » |
|
Tako u stvari Beograd postaje centar Balkana i jugoistočne Evrope, a ne samo Srbije i zapadnog Balkana. Daleko je Beograd od toga. Cak i kad bi se skoro cela Srbija preselila u Beograd ne bi bio bogzna koliko veliki grad. Ipak grad ne cini samo guzva nego i dogadjaji, infrastruktura, mediji, kultura gradjana. Sve to nazalost u prestonici je daleko od pozeljnog.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #632 poslato: 15.12.2007. 16:08 » |
|
A zasto se ti toliko brines za Beograd? Ako zivis u njemu, onda ok. Ali ako ne zivis, sta te briga za Beograd pa i kad bi se sad srusio do temelja? Jel ti znaci nesto taj Beograd? Jel bi ti mozda bio slabiji kvalitet zivota bez Beograda, kad bi ziveo u nekoj varosici u Srbiji? Ne bih rekao.
I treba da se siri prica kako je Beograd velegrad cak i da nije, jer time ukazujemo na veliki problem koji centralisticka Srbija pokusava jos da produbi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #633 poslato: 16.12.2007. 12:51 » |
|
Beograd je dobar Beogradjanima dok god nema guzve i problema sa viskom stanovnika i nekulture. Trenutno se Beograd vise naseljava nego sto se gradi, tako da na duze staze mozda nam i odgovara, ali dok se svi ne budu smestili i dok se ne izgradi bolja infrastruktura koja moze da primi oko 3 miliona ljudi koliko cirkulise gradom svakodnevno, mislim da ne vredi da govorimo o velegradu. Plodni, da ti ja odgovorim i to pitanjem. Bez Beograda sta bi ova Srbija uopste imala?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
becar1
Narodni mudrac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #634 poslato: 16.12.2007. 16:35 » |
|
Au Nebojsa kakvo pitanje... Bez ovakvog Beograda Srbija bi imala sve sto i sada ima samo bi bila decentralizovana zemlja sa vise manjih razvijenih centara koji bi sprecavali razvijanje jednog urbanog, ekonomskog, "kulturnog" i administrativnog monstruma kakav je danas BG. Sta fali danas Holandiji, Slovackoj Finskoj ili Norveskoj? Da li ti stvarno mislis da je sve stvano danas sve sto vredi u Srbiji u Beogradu? Ako tako mislis ti ne poznajes zemlju u kojoj zivis.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #635 poslato: 16.12.2007. 17:20 » |
|
Odličan i jasan komentar g. Bećara. Nebojša očigledno ne uspeva da sebe zamisli u situaciji nekog čoveka sa juga ili bilo kog kraja zemlje, već jedino vidi građanina Beograda. Ta psihološka nesposobnost za empatiju izgleda da toliko duboko seže da zasniva i političke ideologije, među njima i centralističku kakvu danas imamo u Srbiji.
Najgore od svega je misliti da je Beograd nužan Srbiji kao nekakav motor razvoja. Nasuprot tome površnom shvatanju, Beograd kao centar jeste i vir koji bukvalno guta ostale delove Srbije, pre svega u ekonomskom, demografskom i kulturnom smislu. Ali i u političkom. Jer svi oni koji nešto vrede u politici moraju otići i iz Beograda se boriti za progresivne ideje, a to provinciju ili "provinciju" ostavljaju na milost i nemilost primitivnih lokalnih političkih badža.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #636 poslato: 17.12.2007. 13:37 » |
|
@becar, Izdajnik Kakav bi ugled imala Srbija u Evropi kad bi ministra spoljnih poslova ili premijera neke mocnije drzave odveli u Nis? Gde bi se igrala velika svetske takmicenja da nije izgradjena Arena? Koje televizije ili radio stanice vrede po Srbiji da mozes da kazes da zadovoljavaju evropske standarde? Nemojte da se lazemo. Beograd mnogo daje i vama i Srbiji uopste. Centralizma ima ali to se lako resava. Ali bez Beograda Srbija bi bila samo rupa na karti Evrope.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
WolfTrax
Teatralni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Na mreži
|
 |
« Odgovor #637 poslato: 17.12.2007. 14:53 » |
|
polako, nebojsa...tu je i ns sasvim reprezentativan grad u srednje evropskim okvirima, u velikoj expanziji sa ogromnom perspektivom, turisticki poseceniji nego bg sa podjednako interesantnim sadrzajima... jasno mi je da ispod bg nema nista ali iznad ima...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bad day at the river is far better than the good day at the work....  Chris Craft Power Boats est. 1874
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #638 poslato: 17.12.2007. 15:34 » |
|
Niko se u Beogradu od narodnih poslanika ne zalazhe za kraj iz kojeg je potekao. Kada bi se svako od onih koji su u Beograd doshli da predstavljaju one koji su ih birali stvarno i zastupali ideje koje tje njihovom kraju da donesu bolji standard , odavno bi smo reshili problem centralizacije. Nazhalost ova zemlja je daleko od demokratske i sve vishe dokazuje da je chisto partijska , tako da sve shto odgovara partiji vazhnije je od onoga shto odgovara -demosu-
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #639 poslato: 17.12.2007. 18:20 » |
|
Nazhalost ova zemlja je daleko od demokratske i sve vishe dokazuje da je chisto partijska Za pocetak bi bilo dovoljno da se u medijima decentralizacija poistovecuje sa pojmom demokratizacije drustva. Ionako bez decentralizacije drustvo je autoritarno i diskriminatorno, sto je u suprotnosti sa demokratskim nacelima. A da se partije zalazu za decentralizaciju realno je kao i ocekivanje da se sutradan Srbija probudi sa vise od 50% pismenih gradjana.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
becar1
Narodni mudrac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #640 poslato: 17.12.2007. 18:59 » |
|
@ Nebojsa Zbog takvog stava koji ne branis na zalost jedini, Srbija i sa takvim Beogradom jeste rupa na karti Evrope. Mislim da ne razumes srz problema i stvari za koje se ljudi sa ovog foruma bore.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DaXa
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #641 poslato: 17.12.2007. 19:29 » |
|
Ugled jedne drzhave, sto reche Nebojsha, ne pochiva na standardu jednog grada-giganta, vec na standardu i svesti chitave drzhave.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #642 poslato: 18.12.2007. 01:55 » |
|
Ali ako sve kontrolishe i akumulira jedan grad onda shta je cela ta zemlja nego jedna zdrava tachka i bolesno sve oko nje? U Shvajcarskoj se svuda zhivi isto , zhiveo u selu ili u gradu. Sve ima svojih prednosti. U Srbiji nije tako. Zato ljudi i bezhe iz manjih mesta u vetje i iz sela u gradove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DaXa
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #643 poslato: 18.12.2007. 23:50 » |
|
direktora pa ja to upravo i kazhem.
Ne znam koliko pratite TV ali ako listate kanale k'o ja sigurno ste imali priliku da vidite reklamu gde neki brka govori o tome shta je sve promenjeno u Begishu shta ce se promeniti i tako, zatim sam video kako 35 miliona eu idu na rekonstrukciju nekog mosta, i iskreno doshlo mi je da odem tamo i porazbijam glave svimu u Vladi, pa sad i ono Marakanu rushe, chini mi se da nigde nema para osim u Beogradu i Vojvodini, na ovu chinjenicu bih se posebno osvrnuo jer krajnje je vreme da se nekako ozbiljnije udruzhimo i zatrazhimo pokrajinu, da krenemo u kampanju bre.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #644 poslato: 19.12.2007. 02:22 » |
|
g. Daxa, jedino bi valjalo da se zapitamo koliko bi se ljudi iz ovih krajeva odazvalo na takvu kampanju. Po mom mišljenju, ako bi iz cele jugoistočne Srbije mogli da izvučemo par hiljada to bi bio maksimum. Naravno da sa tim brojem ljudi ne može ništa da se uradi.
Ovi ljudi na navikli na loše i ne može im se pomoći. Možemo mi ovako da govorimo i medijski da zastupamo progresivne ideje, ali neke je nemoguće opametiti. I dok oni u Vranju i Nišu budu srbovali, u Beogradu ljudi žive, u pravom smislu te reči.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|