|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #615 poslato: 07.12.2007. 13:53 » |
|
Sta bi Beograd dobio decentralizacijom Srbije?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
beyondmediominds
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #616 poslato: 07.12.2007. 13:57 » |
|
Sta bi Beograd dobio decentralizacijom Srbije?
manje briga :jezik:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #617 poslato: 08.12.2007. 12:11 » |
|
Gasovod neće ići kroz Srbiju? U zamenu za NIS. Pošto Srbija ne želi da proda NIS po ceni koju traže Rusi, ovi pribegavaju ili uceni ili su ozbiljno razmislili i rešili da ipak odaberu sigurniji put do Italije koja im je glavni potrošač u ovoj investiciji. Za jug Srbije bilo bi dobro da se NIS proda po svaku cenu i da se napravi onaj krak koji je obećavao Smiljko Kostić, čiji centar bi bio u Nišu, od čega bi grad imao velike koristi, ali i čitav region. Najviše bi izgubila Vojvodina jer bi se privatizacijom po svaku cenu NISa izgubile neke povoljnije mogućnosti za ljude koji su tamo zaposleni, i uopšte za poslovanje te firme pod novim imenom u Srbiji ubuduće.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #618 poslato: 08.12.2007. 17:03 » |
|
A ja sam sa enerdziobzrvera procitao da taj krak ka Srbiji nije ni bio u planu, nego su se nagodili ruski totalitaristi sa srpskim narodnjacima da zaraduju narod tom vescu. Smiljko je to iskoristio, a koriste i narodnjaci u aktuelnoj vlasti. Uostalom zasto bi bilo ko toliko para ulozio u drzavu koja jos nije rascistila sa komsijama i planira jos jedan rat.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #619 poslato: 08.12.2007. 18:35 » |
|
Jeste chuli za postojanje jedne nevladine organizacije koja se zove "Udruzhenje Toplichana iz Beograda" ? :zbunjen: Smeshno mi poshto ima onih udruzhenja Srba u izbeglishtvu ili u Americi , udruzhenje raseljenih u Nemachkoj , itd. a onda vidim ovo za udruzhenje Toplichana u Beogradu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #620 poslato: 09.12.2007. 01:11 » |
|
Cak prikazuje situaciju da su mnogi Toplicani u stvari emigrirali u Beograd. Uskoro cemo imati i razna druga udruzenja sa lokalnim prefiksom, tipa Udruzenje Nislija u Beogradu, Udruzenje Kragujevcana u Beogradu, itd. Stvarno fantastican indikator centralisticke politike.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #621 poslato: 10.12.2007. 13:31 » |
|
@Direktore Sta je tu problem? Zar je bolje da nema tih organizacija? Vama odgovara da se udruzujete, sta mi imamo s tim? Ili nemojte da dolazite i svima lepo. Zaista ne razumem to palanacko inacenje kad je u pitanju Beograd.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
beyondmediominds
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #622 poslato: 10.12.2007. 13:45 » |
|
@Direktore Sta je tu problem? Zar je bolje da nema tih organizacija? Vama odgovara da se udruzujete, sta mi imamo s tim? Ili nemojte da dolazite i svima lepo. Zaista ne razumem to palanacko inacenje kad je u pitanju Beograd.
Probajte da sve sto je izvan Beograda ne zovete palankama, pa cete razumeti :jezik: Ja Srbiju u celosti vidim kao palanku,a Beograd najvecom zbog najezde onih ljudi koji dolaze iz spoljasnosti( jer je po velicini najveci i ima najveci broj stanovnika).I Nis ima takav problem, ali ja nikada nisam Leskovcane i Pirocance nazvala palancanima. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #623 poslato: 10.12.2007. 14:06 » |
|
Sta je tu problem? Zar je bolje da nema tih organizacija? Naravno da je bolje da nema tih organizacija. Jer šta je te ljude nateralo da odu u Beograd i tamo nastave sa životom? To što su tamo zgrade više od ovih ovde ili u topličkom kraju? To što je lišće više zeleno? Što su ljudi rumeniji ili ćeš kazati da je to zbog ukupnog kvaliteta života? A onda se zapitaj da li je normalno da se ljudi iste države tako sele sa mesta u jedan jedini srpski Centar. Kako bi bilo kad bi se Beograd našao u takvoj situaciji? Da li bi to bio problem? Ako bi uspeo da zamisliš situaciju u kojoj Beograd doživljava potpuni ekonomski krah, i dva miliona građana se seli u Novi Sad ili recimo u Vranje, ili neka bude to i inostranstvo. Šta misliš, da li to ti ljudi rade sa zadovoljstvom ili sa tugom na licu? I da li si razmišljao o tome da je za preseljenje potrebno i nešto novca? Nije lako kupiti stan u glavnom gradu, pogotovo danas kad je prema standardu i kvalitetu života otišao daleko ispred bilokog drugog grada u Srbiji (ne računajiću Novi Sad). Dakle, shvati da iseljenje nije nekakav radostan trenutak, već trenutak nužnosti. Trenutak borbe za jedan normalan život. I poraz jedne nacionalne politike. Politike centralizma.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #624 poslato: 10.12.2007. 14:10 » |
|
Ali kad su vec dosli treba da se udruzuju. To je normalno za sve "izbeglice". Imaju svoja udruzenja, o tome sam pisao. Izgleda da se ne razumemo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #625 poslato: 10.12.2007. 16:59 » |
|
Sta bi Beograd dobio decentralizacijom Srbije? vishe sredstava i u svojoj kasi. ne bi morala republika da ga finansira, tj. mi koji ne zhivimo u njemu preko poreza i drugih dazhbina.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #626 poslato: 10.12.2007. 20:01 » |
|
Ipak ne mogu da se složim sa tim da bi Beogradu više odgovarao decentralizovani sistem upravljanja i raspoređivanja sredstava. Mislim da je Beograd na velikom dobitku bez obzira što se trenutno guši u saobraćaju i što mora da ulaže još više u saobraćajnu infrastrukturu, jer kako koncentriše sve veći broj ljudi u sebe, sve je veći njegov potencijal za dalja velika ulaganja sa strane. Tako u stvari Beograd postaje centar Balkana i jugoistočne Evrope, a ne samo Srbije i zapadnog Balkana. A to je cilj svakog velikog grada na tom potezu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #627 poslato: 11.12.2007. 15:03 » |
|
Dosao sam do nekih zaiste interesantnih podataka. Naime, cuo sam jednu neverovatnu floskulu, neverovatnu jer je na prvi pogled sasvim van pameti reci tako nesto. Pazite sad ovo: Svako ko u Nisu propadne u politici, ide u Beograd. Tako ce i Radan Ilic da smugne ako vec nije - u Beograd, tako je smugnuo onaj bivsi gradonacelnik Nisa, Goran Ciric. Tako ce da smugne i Smiljko, mada ne znam da li tamo ili u Cacak. Smugnuce i ovi lokalni primitivci iz DSS-a, ako vec nisu, ali da ih ne nabrajam, radi se o njihovom vrhu. Tako ce i ovi iz DS-a, mada njihovo vreme tek dolazi, ali ce i ono da se svrsi. Od ovih iz SRS mnogi su vec otisli, mada mi se onaj Vlasta Jovanovic ne cini kao lik koji bi seo u bus i posao negde van Nisa, deluje kao ksenofobican tip.
Znaci ispada da svako ko propadne u Nisu - bezi za Beograd. Tamo ih sve prihvataju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #628 poslato: 11.12.2007. 20:43 » |
|
A ja sam sa enerdziobzrvera procitao da taj krak ka Srbiji nije ni bio u planu, nego su se nagodili ruski totalitaristi sa srpskim narodnjacima da zaraduju narod tom vescu. E, sad je potpisano. Samo me zanima gde ce tachno prolaziti krak? Uostalom zasto bi bilo ko toliko para ulozio u drzavu koja jos nije rascistila sa komsijama i planira jos jedan rat. Isplativost, tj. dobili bi NIS. U sporazumu pishe da bi oni doprinosili i modernizaciji NIS-a tako da to praktichno ide u njihove ruke. Nadam se da ce ovo koristiti gradjanima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #629 poslato: 12.12.2007. 22:22 » |
|
E, sad je potpisano. Samo me zanima gde ce tachno prolaziti krak? Pominje se Banatski Dvor kao skladiste. I ja se pitam hoce li taj krak uopste da prolazi kroz Nis i jug Srbije ili opet sve ide do Beograda i kroz Beograd, a ostalo nije bitno. A tesko da ce neko iz ovog dela Srbija uopste da se zalozi ozbiljnije za tu stvar.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|