Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Beogradizacija Srbije (2006)  (Pročitano 35319 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
www.gradnis.net
Gost
« Odgovor #45 poslato: 01.06.2006. 15:38 »

Citat: No Name
Aj'e neka neko banuje ovu budalu.

Pa da. Vi ste kukavice. Cim se pojavi neko ko ne misli kao vi on je budala. Zasto? remeti vase likovanje i divljenje ? I to se jedni drugima divite.

Kilometarski postovi kako ce da menjaju drzavu...ccc..kakve li parodije!
Pa sta ste vi u zivotu uradili? :twisted:
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #46 poslato: 01.06.2006. 19:39 »

Šta sam ja u životu uradio...
Hajde da krenemo redom:

1) Proputovao sam više nego 90% mladih (video Evropu i Svet),
2) Sa 18 godina sastavio sam zbirku nadrealističkih pesama,
3) U profesionalnom bavljenju šahom ostvario sam sledeće uspehe: Šampion Jugoslavije (tadašnje) 1998. godine, Treće mesto na šampionatu Evrope u Litohorou (GRE) 1999. godine, Titula majstora FIDE (najmlađi u Nišu sa njom) 1999. godine, Seniorski šampion Niša za 2000. godinu (tada sam prestao time da se bavim).
4) Završavam studij filozofije u roku sa prosečnom ocenom 9.
5) Pišem tekstove vezane za politiku koje je objavila TV5, Narodne novine i nedeljnik Svedok, i u vezi s tim gostovanje na lokalnoj TV.

Šta si ti uradio? (retoričko pitanje)

Ali ovde se ne radi o tome ko je šta individualno uradio za sebe, već šta je uradio za grad. Ja pokušavam da od ovoga grada učinim nešto, da probudim narod da bi počeo da živi. Šta ti radiš osim što vređaš (prilično primitivno i nezrelo) one koji su se pridružili akciji i žele bolje gradu?

Drugo, "kilometarski" postovi znače da neko ima nešto da kaže. Pogledaj svoje pa reci da li oni o nečem važnom govore. Ovde su ljudi koji imaju šta da kažu, i koji žele nešto da urade. Ako ti to smeta, nastavi diskusiju na svom forumu i ostavi ljude da rade na onom što su naumili.

Ako želiš s nama da diskutuješ moraćeš najpre da naučiš kako se to radi. Daću ti jednostavne instrukcije:

1) Navedeš nešto što je ovde rečeno a protiv čega si (ili što želiš dopuniti svojim viđenjem iste stvari),
2) Navedeš zašto si protiv toga (argumenti ili obaranje teze),
3) Navedeš za šta si.

Ti si ovde jedino rekao da smo mi glupi. Ok, to je tvoje pravo. Ali i moje je pravo da na vređanje reagujem tako što ću te odstraniti sa ovoga mesta jer takva nam diskusija nije potrebna.

Ovaj forum je pred okom grada (pročitaj šta pišu novine i nedeljni listovi), i ljudi koji čitaju očekuju da ovde pročitaju diskusiju, a ne vređanje onako kako si ti započeo.

Podržaću nameru da te uklone s foruma ukoliko ne naučiš da diskutuješ. Uz to, mislim da bi bilo poželjno i izbrisati ovo vređanje i odgovore (vređanjem).
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
www.gradnis.net
Gost
« Odgovor #47 poslato: 02.06.2006. 00:52 »

Citat: No Name
Aj'e neka neko banuje ovu budalu.

I ko je poceo sa vredjanjem ?????
Svaka ti cast za uspehe !
 ALi  i dalje mislim da ste skup onih koji sebi daje previse znacaja.
Aj sada ovom "bezimenom'" drkadziji odgovori kao meni
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #48 poslato: 02.06.2006. 11:58 »

Sadržaj flajera:

(prva strana)

ODBIJ!

- da radiš isti posao za manje para nego onaj u Beogradu!
- da studiraš i dobiješ diplomu koja manje vredi od beogradske!
- da plaćaš porez za izgradnju beogradskih simbola i hramova!
- da bežiš u Beograd ako je to uslov da postaneš uspešan!
- da dozvoliš da ti Beograd smanjuje broj upisanih gimnazijalaca i budući visoko-obrazovni kadar!
- da se tvojim parama renoviraju mega-bulevari Beograda a ti da gaziš blato u svojoj ulici!
- da gledaš na javnom servisu koja je cev pukla u Beogradu!
- da 67% svih investicija ide u Beograd!
- da prihvatiš zabranu JAT-a (Beograda) da tvoj grad koristi aerodrom!
- da živiš u zemlji u kojoj svi rade za jedan grad!
- da Beograd ima veći budžet za kulturu od Republike!
- da se tvoj grad zove palankom i provincijom i da te smatraju građaninom trećeg reda jer si Nišlija!

Eto, to bi se moglo naći na početnoj stranici, sa eventualnim proširenjem.

Ko ima šta da prigovori ili doda neka se javi. Sigurno postoje i bolja rešenja ali moramo čuti i komentar na ovo.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
The Fabulous Cadillacs
Gost
« Odgovor #49 poslato: 02.06.2006. 14:28 »

ovo je dobra ideja, mislim da ce jos malo probuditi svest ljudi. licno, mislim da bi bilo jos efektivnije kada bi stavio stavke koje bi mogle i da vredjaju nislije i udaraju na ponos. to moze da izazove bes ( koji je u ovom slucaju inicijalna kapisla za dalje akcije ) ali moze da se "backfire" na vas.....obavezno, javi rezultate
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #50 poslato: 06.06.2006. 11:23 »

Zamisli izadjes na trg sa plakatima i flajerima koji prikazuju onu regionalizovanu Srbiju. Ljudi bi pomislili da delis zemlju. To ti je ovo zatucano podneblje. Dzaba bi smo pokazivali te mape sa regionima, kad vide granice unutar uze Srbije nece nista da govore, nego odmah ima da biju. Sto kaze moj matori ovde su ljudi navikli da zive kao stoka, pa kad se ucini da je neko izronio iz blata ovi ostali pocnu da ga ogovaraju i o tome se prica narednih nedelju dana. Zatucano bre.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #51 poslato: 06.06.2006. 14:44 »

Jedan podatak iz jučerašnje emisije Decentralizacija:

U godini 2004. iz Niša je putem poreza otišlo u Beograd (republiku) 27 miliona dinara; iz istog Beograda se u Niš vratilo 3 miliona dinara. Pitanje: Zar je moguće da tek 10% naših poreskih dažbina ostane gradu? (Milan Lapčević)

Inače, juče sam razgovarao sa Zoranom Marjanovićem i dobio pametne instrukcije da tražimo ono što je moguće ostvariti, i to odmah. Dakle, ići step-by-step, a ne ovako nejasno kako smo do sada radili. Možemo biti antibeogradski front, ali tražiti konkretne stvari. Zato sam predložio da za plakat i letak obezbedimo simbol regionalizovane Srbije. Videćemo šta će od toga ispasti.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #52 poslato: 08.06.2006. 23:48 »

Prenosim poruku kojom mi je odgovorio gospodin iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

To je u sustini stav LSV. Mada rekao bih u slucaju statusa Vojvodine i ostalih regija u Srbiji. Vojvodina je istorijski utemeljena, politicki zaokruzena regija, sve ostale potencijalne regije to nisu. To je osnovna razlika i pocetna prednost Vojvodine u ostvarivanju svoje autonomije. Postoje njih barem jos 5(regija), ali ni jedna do sada kroz istoriju nikada nije insistirala ni ostvarila politicku autonomiju sem Vojvodine. Licno mislim da zalaganja za drzavu Vojvodinu i/ili neki slican oblik politicke samostalnosti danas nisu realna, sto ne znaci da nisu legitimna. Samo nemojmo se zavaravati to je politicka igra na ostrici noza,mnogo je tu situacija komplikovana a da bi se argumentovano i odgovorno moglo stati u odbranu teze o drzavi. Zato se LSV nikada i podvlacim NIKADA nije zalagala za samostalnu drzavu Vojvodinu. Sto se pak tice aktuelne inicijative u Srbiji o vecem stepenu decentralizacije sigurno ce sa nase strane to biti pozdravljeno i podrzano. Kao sto je poznato LSV se uvek zalagala za asimetricnu decentralizaciju ( po ugledu na Spaniju) , s tom razlikom sto su Katalonija i Baskija utemeljene na etnickom principu,a Vojvodina to nije niti ikad moze biti. Tu je cini mi se glavni nesporazum sa vlastima u Beogradu. Jer njihova osnovna teza ( s obzirom da su lobotomirani nacionalisti) je da Srbi (koji jesu vecinski narod u Vojvodini) ne mogu biti autonomni od Srba iz Srbije"
Naravno taj argument je toliko glup da ga ne vredi ni komentarisati, isto kao sto ne vredi ni pokusavati objasniti nacionalistima da u Srbiji zive i drugi gradajni koji nisu Srbi, kao i tzo da srbija nije drzava iskljucivo srba vec svih gradjana koji u njoj zive pa i takvih koji ne zele nacionalno da se opredeljuju ili im to nije bitno. Ono sto je bitno sa ovom inicijativom je sto se u ovom slucaju Srbi iz juzne Srbije i Sumadije bune protiv centralne vlasti i traze ekonomsku autonomiju. Njih nece biti moguce optuziti za "separatizam" ,niti za "antisrpsko delovanje", "razbijanje Srbije" ,da su "madjarske ustase" i niz drugih subimbecilnih epiteta koji su nama u Vojvodini prikacili i koriste ih vec vise od 15 godina. Sustinski to moze da pomogne i ljudima u Vojvodini, jer pokazalo se da nismo samo mi u Vojvodini nezadovoljni statusom vec su svi (osim Beograda) nezadovoljni svojim statusom u Srbiji. Medjutim to je mac sa dve ostrice i tu treba biti jako oprezan jer predstoji nam usvajanje Ustava. Vrlo je lako moguce da se usvoji onaj Ustav koji je predlozio Voja Kostunica iz sela Kostunića, po kome se istina Srbija decentralizuje tako sto se uvode razlicite regije( ako se ne varam njih devet), a sustina tog predloga je da se navedenim regijama daju izvesne nadleznosti( koje i inace ma lokalna samouprava), ali nijedna od tih regija ne bi imala sustinske nadleznosti niti regonalni parlament niti nacin da se poverene duznosti na pravi nacin materijalizuju. Najveca svinjarija u tom predlogu je sto se Vojvodini oduzima autonomija tako sto se parlament i izvrsno vece ukidaju kao i sama Vojvodina a regioni su Srem Banat i Backa. Sto ce reci Vojvodina se svodi na status jednak koji bi dobile i sve ostle regije u Srbiji tj NISTA.
Problem bi mogao da nastane ukoliko ostatak Srbije opristane na ovu svinjariju,jer oni ionako nisu imali nikakve nadleznosti niti autonomiju pa im je svejedno,ipak ce nesto dobiti dok Vojvodina kao politickoistorijski utemeljena regija prestaje da postoji. Samim tim lakse se upravlja iz jednog centra ispunjeni su formalni uslovi koji su trazeni od strane medjunarodne zajednice i uvek moze da se postavi covek iz Beograda ili neko vrlo blizak vlastima kao gubernator koji ce ostvarivati politicki program beogradske "elite" iz kruga dvojke. E sad to ni Slkoba nije smeo da urdi njemu je bilo dovoljno da na vlast u Vojvodini dovede svoje poslusnike posto je prethodno do kraja smanjio nadleznosti Vojvopdini. Aktulenim ustavopiscima je jasno da samo unistenjem Vojvodine unistavaju poslednji oblik otpora sveprozimajucem nacionalizmu, ciji su oni predvodnici. Tu se naravno zeli situacija dovesti do ktraja,i svesti na odnose vecinskog naroda sa predstavnicima nacionalnih zajednica i to je kao problem Vojvodine. Zato drugovi iz Juzne i istocne Srbije budite veoma oprezni i pravilno i jasno definisirte svoje zahteve i svoj program,u protivnom namagarcice vas ,a to ce za posledicu imati jos veci unitarizam i ekspanziju nacionalizma u Srbiji.
Sačuvana

Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 13.06.2006. 12:09 »

Odluka Radio difuzne agencije da dozvolu za emitovanje televizijskog programa sa nacionalnom pokrivenošću ne dobije ni jedna medijska kuća koja se nalazi van Beograda, bacila je rukavicu u lice svima koji nemaju tu privilegiju da žive u Glavnom gradu.
U kulturi mu nema ravnog. U politici je nezamisliv napredak ako niste iz Beograda. San svake firme je da ima predstavništvo u Beogradu. Sve ambasade su u Beogradu. Svi fudbalski klubovi Prve lige su iz Beograda.
To me jako podseća na Afriku, gde prestonice bujaju od bogataša i sirotinje i pretvaraju se u džinovske javne kuće u kojima oni sa oboda prodaju jedino što imaju – svoja tela (Dragan Milosavljević, NSPM).
Ali, nemojmo kriviti Beograđane, nisu oni ti koje treba kriviti. Treba kriviti Nišlije, Nišlije koje su dozvolile da postanu predgrađe čačka i periferija Srbije.
Nisu krivi oni koji smatraju da treba zapostaviti kulturu u Nišu i ulagati u "Infrastrukturu".
Nisu krivi ni oni koji formiraju razne Komisije da provere poslovanje Narodnog pozorišta u Nišu.
Nisu krivi ni oni kojima ni na kraj pameti nije da provere poslovanje Direkcije za izgradnju grada.
Nisu krivi ni razni menadžeri sa doktoratom iz zavarivanja, niti bivši direktori niških "industrija" koji obećavaju milijarde i milijarde dolara "stranih investicija", fabrike betona, gasifikacije i nova radna mesta.
Izgleda da smo krivi mi, koji iz svakog sukoba sa zdravom pameću izlazimo kao pobednici.

Predrag Blagojevic, Niš
Sačuvana
deda
Opšti urednik

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 13.06.2006. 13:26 »

Citat
Ali, nemojmo kriviti Beograđane, nisu oni ti koje treba kriviti. Treba kriviti Nišlije, Nišlije koje su dozvolile da postanu predgrađe Čačka i periferija Srbije.

Na zalost ovo je ISTINA
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #55 poslato: 16.06.2006. 14:29 »

Da i ja sam cula naravno i za kampus ali i za ovu najvisu (najvecu) zgradu koja bas i nije preko potrebna - jos jedan od razloga zasto studenti ovde nemaju gde da spavaju... jos jedan od razloga zasto ce se budzet ovde opet za nesto ukinuti... just a matter of time. To se od njih da ocekivati...

Pitanje za Kekenja i naravno ostale:

Jesi li slucajno u kontaktu sa ljudima iz Lige za Sumadiju? Bas mi pade nesto na pamet kad si ih pomenuo... mozda bi zbog toga sto se na kraju ovo radi i na republickom nivou i vrlo ozbiljno, treba razgovarati i sa njima i gledati kako da se utempira taj pritisak i na javnost i na medije... a naravno, ne stajuci sa onim sto radimo u Nisu...
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #56 poslato: 17.06.2006. 11:21 »

Da, bilo bi dobro kontaktirati ljude u Kragujevcu, a možda i one u drugim gradovima koji su zainteresovani za ovakvu stvar. No, mislim da nije hitno, jer bi valjalo najpre da budemo zapaženi u Nišu.

Pitanje je zasad hoćemo li imati sastanak i hoćemo li ovde dogovoriti konačan program?
Sačuvana

BSgirl
Gost
« Odgovor #57 poslato: 17.06.2006. 14:07 »

gledam i mislim koliko komplexasha na jednom mestu
Sačuvana
The Fabulous Cadillacs
Gost
« Odgovor #58 poslato: 18.06.2006. 17:47 »

nisu losi, trude se i imaju postene ciljeve...
ne znaju tacno sta hoce i kako to da postignu ali osecaju da nesto ne valja i nije dobro...pruzite im podrsku...
Sačuvana
posetilac
Gost
« Odgovor #59 poslato: 18.06.2006. 21:13 »

Podrzavam vas mada mislim da se nista konkretno ne moze uraditi.
Pozdrav iz Uzica!
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: