Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 05.04.2007. 18:16 » |
|
Gospodine presveti Starče, odgovorio sam vam na novoj temi: Kako pisati seminarske i maturske radove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
modesty
Nazionalist
Duh bunta: +29/-16
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 24.07.2007. 00:50 » |
|
Kada bi trebalo da zasnivamo, ako to uopste zelimo, porodicu? Znam neke mlade ljude koji o tome razmisljaju, onako olako... Mislim da je dete odgovornost i obaveza koje pojedini nisu dovoljno svesni... Imate li utisak da na nasem podneblju brak dolazi kao neki sled stvari? Znate ono kao, fax, posao, pa udaja, zenidba, sta god... Najgore je sto i uprkos takvom (malogradjanskom) shvatanju imamo belu kugu... Sta vi mislite i da li planirate ludi kamen i kada, ako ikada? Od cega zavisi i da li je taj ugovor neophodan za vas? Da li biste sami podizali dete, bez supruznika?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 24.07.2007. 02:59 » |
|
Pre svega, brak ne smatram nužnim oblikom zajedničkog života sa nekim, kao ni zajednicu u kojoj bih morao da podižem porodicu. Ako bih se ženio, to bi bilo verovatno u nekoj crkvi, ali pod uslovom da uvedem klovnove, dve prostitutke i par Nihilista i Bizona kako bi ih tamo razvalili od seksa pred svim svatovima. A svatovi bi bila deca do deset godina, plus dve monahinje, jedan Pavle i Koštunica od Hilandara.
O braku ne razmišljam nimalo. Smatram da je jedna veza sa devojkom bar toliko ozbiljna koliko prosečan čovek smatra ozbiljnim bračnu vezu. Jedino se može razmišljati o formiranju porodice koja bi uključivala i decu. O tome još ne razmišljam, premda imam neku fiktivnu cifru što se godina tiče kada bi trebalo razmišljati i o takvim stvarima. Sve to nikako ne doživljavam kao bilo kakav teret. A oni koji to tako doživljavaju ne bi ni trebalo da rađaju ili prave decu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
modesty
Nazionalist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 24.07.2007. 09:47 » |
|
Mislis da oni koji dozivljavaju to kao teret recimo u svojim dvadesetim, najverovatnije nece drugacije misliti ni kasnije ili smatras da postoji mogucnost za drugaciji pogled? Pre svega, mislim na muski deo populacije, zato sto postoji teorija o "materinskom instinktu" kod zena. Meni nije najjasnija ta teorija... Nekako, nelogicno mi je da ti instinkti nisu podjednaki, dakle da postoji i "ocinski"... Verujem da ukoliko na to gledamo kaona reproduktivnu funkciju coveka, valjda ga imaju oba pola... Ako neko studira biologiju ili medicinu, mozda bi jos malo blize mogao da objasni... Znamo svi pricu o brzem sazrevanju devojcica, o hormonima, itd.... Ipak, mene zanima ono "svesno", ono sto je do nas...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 25.07.2007. 13:47 » |
|
Što se tiče žena, bolje je roditi dvoje dece u dvadesetim a karijeru juriti u tridesetim, nego prvo juriti karijeru a onda, ako se bude imalo vremena ili kandidata za priplod, roditi eventualno jedno, ili nijedno.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 25.07.2007. 16:36 » |
|
Ja ne znam, kako biste vi krstili svoje dete... meni je debilno da ga krstim milica marko žarko.... krstiću ga..... sekšn ili tako nešto, inače, pre mnogo godina sam pročitala, u dnevnom listu Politika, da su jedni ljudi krstili dete Drogan, vidite, tako se dolazi do novina, a svi znamo, novina i televizija, samo ih jedan korak deli, a televiziju i neizmernu slavu ni jedan.... zagarantovan uspeh......
a možda ga pa i krstim kasandra.... rambo... ignjacio.... baš mi kul zvuči...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Mrzim svoj mobilni telefon.
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 25.07.2007. 16:39 » |
|
inače, onaj ciganin iz kasandru što je voleo kasandru se zvao randu, nema veze s rambom, nego, pao mi rambo na pamet, pošto sam tako krstila mačku i tako zmur.... kako će Karlos biti srećan kada će čuti da ćemo imati dete.... da će imati naslednika...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 25.07.2007. 19:09 » |
|
"Rambo", "Kasandra" i ostalo su u Srbiji imena u romskim naseljima. Secam se da je u novinama bila jedna koja se zvala "Milijarda", posto Cigani prodaju decu, pa su roditelji verovatno hteli da ona vredi vise kad dodje na trziste.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 25.07.2007. 21:10 » |
|
Mislis da oni koji dozivljavaju to kao teret recimo u svojim dvadesetim, najverovatnije nece drugacije misliti ni kasnije ili smatras da postoji mogucnost za drugaciji pogled? O čemu god da se radi ja verujem u to da se ljudi mogu i moraju menjati. Tako da ne postoji neko njihovo mišljenje koje ne podleže promeni. Ne menjaju se samo totalni idioti. Što se konkretnog pitanja tiče, i konkretnih ljudi iz mog okruženja, vidim danas mnoge harambaše, nekadašnje životinje od ljudi, one koji su bili paradigme zla u ljudima, kažem vidim ih kako danas guraju kolica sa detetom i nekom skromnom ženicom, tako pitome da je teško zamisliti ih onakve kakvi su bili pre nekoliko godina. Da li su tu decu ili dete dobili slučajno, pa da "ne pukne bruka" uzeli tu devojku za ženu u trudnom stanju, ili su se stvarno rešili na to da stvore porodicu, mislim da nije važno. Jer da je neko ostao životinja kakav je bio, ni trudnoća njegove sponzoruše ili devojke ne bi mu mnogo značila, i on se ne bi odlučio na to da brine o detetu i zasnuje porodicu. Znamo svi pricu o brzem sazrevanju devojcica, o hormonima, itd.... Ipak, mene zanima ono "svesno", ono sto je do nas... Devojčice sazrevaju pre jedino u seksualnom smislu, tj. polnoj stvari.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 25.07.2007. 22:44 » |
|
"Rambo", "Kasandra" i ostalo su u Srbiji imena u romskim naseljima.
da, priznajem da to nije original moja ideja,.. ali u nekoj drugoj sferi jeste.... umetničkoj...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
debeli dud
Nazionalist
Duh bunta: +9/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 30.07.2007. 01:24 » |
|
Bas sam nedavno razmisljao o ovoj temi i razgovarao sa drustvom. Ja licno ne bih mogao da zamislim zivot sa jednom osobom u ovom momentu, hvata me jeza da se tako obavezujem. Jednom kad sam isao kod nekog da mi prorice buducnost desilo se da sam se zaprepastio kad mi je covek rekao da cu u zivotu da budem sa jos dve ili tri zene. Prvo sto mi je palo na pamet bilo je da cu da umrem mlad.  Znaci da nisam spreman da se tako vezem, ali mislim da je to stvar zrelosti coveka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
modesty
Nazionalist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 30.07.2007. 17:41 » |
|
Ja sam vrlo spremna da se "vezem", ali nemam za koga bas... Toliko sam se nagledala i prozivela kretenskih situacija u poslednje vreme, da se sada, posle patnje i nerviranja, samo smejem zadovoljno. Vezacu se za onog muskarca koji se potrudi, za pocetak da me upozna zaista, a ako mi se ponovo dogodi da me u zivotu neko stvrano, iskreno voli, bicu jako srecna... Na zalost, nismo svi te srece... Bez veze je samo kada to jednom vec osetis, pa iz nekog razloga ne moze da uspe, a sve sledece onda bude kao bajate mrvice hleba koji si nekada jeo sa uzivanjem... Ne zelim da imam vezu, radi "dobre slike" u drustvu... Radije cu ziveti sama i uzivati u mnogim drugim stvarima koje volim i za koje znam da su stvarne i prave, nego da me neko laznjacki drzi za ruku i misli sta ce da povali sledece ili da ima jos neki gori trip...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 31.07.2007. 10:01 » |
|
Ja sam vrlo spremna da se "vezem", ali nemam za koga bas... E to je suštinski problem koji zapravo krije razliku u očekivanjima izmedju muškaraca i žena. Žene su na višem nivou svesti u tom smislu ali kao da nemaju strpljenja, odnosno kao da žure i žele da budu posve sigurne previdjajući momenat preoblikovanja izabranog muškarca. Muškarac je kreten prema kome treba imati taktiku, jer u krajnjoj liniji rezultat može biti dobar iako se na početku čini da to nije to. Kao kada uzgajaš biljku... na početku je bilo zaista depresivno, ali na kraju je porasla velika pa sam je sa izuzetnim zadovoljstvom konzumirao..... sve sami hedovi.... Elem, muškarac je nesiguran i povlači se, beži od odgovornosti jer nema viziju perspektive. Da je ima on bi se sasvim sigurno mobilisao. Svako vidi onu drugu stranu kao produžetak vlastitih potreba, kako to reče dr Vuk Stambolović. Supružnici nisu puke aplikacije njihovih individualnih sebičnosti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
modesty
Nazionalist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 31.07.2007. 13:09 » |
|
U pravu si Stojane, ja sam sada malo u fazi "sklanjante mi se svi", ali te razumem u potpunosti, to sto govoris jeste istina, samo kada imas "materijal" za rad i on se u osnovi razlikuje na samom startu, pa ima kretena, ima skotova, ali ima i slucajeva teske konfuzije... Ne volim nekako da budem "mamica", zgadim se na kraju samoj sebi... Postoje i odlucni i psihicki jaki muskarci... Ima ih... Mozda u manjem broju, ali ih ima...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 31.07.2007. 14:51 » |
|
... Postoje i odlucni i psihicki jaki muskarci... Ima ih... Mozda u manjem broju, ali ih ima...
Znam jednog..... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|