Luzy, a da li mislis da uvek moraju da se pojave ti kompleksi i koliko nas menjaju?
Pa naprimer, zalzes se za nesto. Neki ideal nesto za sebe, dacu neki primer. Zalazes se da je plava knjiga crvena. Ti si debelo ubedjen da je plava knjiga crvena i ne das da te iko razuveri da je to plava boja a ne crvena. Koliko god ljudi pokushaju racionalno da ti dokazu ti ces terati svoje da je crvena a ne palava. Na kraju ces iz svoje nezrelosti krenuti da vredjas i napadas ljude da bi odbranio svoj stav, naci ces se uvredjenim sto ti ne veruju.To bi bio neki primer onako malo banalan ali fin.
Da li mislis da smo u stanju da budemo iskljucivi ponekad? Npr.-raskinula sam emotivnu vezu, jer smatram da ne dobijam dovoljno, a dosta pruzam... Da li mislis da je frustracija jaca po mene ili bivseg decka? Mislis li da uz patnju koja u jednom momentu kulminira ide i stav - boli me uvo, ne zasluzuje me ili smatras da je to auto-uteha?
Zavisi to je vec komplikovana materija. Ne pozjanem ni tebe ni njega da bih mogao sad ja tu nesto da procenim niti sam skolovani psihoanalitichar. tako da na sledeca pitanja nikako ne mogu da ti odgovorim :
Da li mislis da je frustracija jaca po mene ili bivseg decka? <-- ne mogu to da procenim. Rekoh nisam upucen dovoljno.
Da li mislis da smo u stanju da budemo iskljucivi ponekad? <-- ovde mogu. ovde je odgovor verovatno Da, moguce je ali nisam siguran za tvoj sluchaj.
raskinula sam emotivnu vezu, jer smatram da ne dobijam dovoljno, a dosta pruzam... <-- to ti sama trebash da procenis. Ako ti je stvarno ovako kontaktiraj me preko pp pa cu ti reci sta mislim ali moras da me uputis malo.
Mislis li da uz patnju koja u jednom momentu kulminira ide i stav - boli me uvo, ne zasluzuje me ili smatras da je to auto-uteha? <-- Zavisi, da li ga volis ili ne. Ako ga volis onda je boli me uvo auto uteha kojoj je posledica autosugestivnog odbrambenog mehanizma. Ako ga ne volis onda je istina.