Stranice: 1 2 [3] 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kako zamisljas grad Differentia?  (Pročitano 4589 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #30 poslato: 28.02.2008. 21:21 »

Neko ce da popije ban ja vidim...  Zvrko
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +83/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 28.02.2008. 21:24 »

ajde banuj me, pa cu ja da se odbanujem pa cu tebe da banujem. a ti necesh moci da se odbanujesh, zato shto ja ovde drzhim kekenja vezanog za ve ce sholju i mazhem ga upravo kremom, tako da ce morati da kazhe shifru
Sačuvana

Starke
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 10.03.2008. 08:16 »

Grad Differentia bi bilo ludilo!To bi bio elitistichki grad .. Ja samo vidim tu posebnost, i ono kao odesh negde u drugi grad i ljudi shaputju ''to su oni !''.Verovatno bi ljudi iz grada Diff bili ljudi iz senke ..Upravljali bi svime , a ja bih bio jedan od glavnih !

E ajde to da napravimo  osmeh
Sačuvana

Buhahaha
Morella
Gradjanin
*

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #33 poslato: 11.03.2008. 19:43 »

Koliko ce tu glavnih biti...Izdajnik, ti, Neskvik....

Mozda da vas organizujemo nekako...evo ja mislim da ti treba da budes na celu neke tajne organizacije ili ministar spoljnih poslova....Neskvik ministar prehrane...
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Starke
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 12.03.2008. 00:02 »

Mozhe mozhe .. Ti bi mogla, hmm da budesh zaduzhena za bioloshku reprodukciju gradjana Differentie  nedoumica
Sačuvana

Buhahaha
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +52/-14
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #35 poslato: 12.03.2008. 10:45 »

Mozhe mozhe .. Ti bi mogla, hmm da budesh zaduzhena za bioloshku reprodukciju gradjana Differentie  nedoumica
Teshko, jer bi onda neko bacio neku napalm bombaju na vashu utopiju
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Starke
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 12.03.2008. 12:49 »

A ne ne , mi bi  stvorili prijateljsko intersne odnose sa svima koji mogu da nam naude
Sačuvana

Buhahaha
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +52/-14
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #37 poslato: 12.03.2008. 13:30 »

A ne ne , mi bi  stvorili prijateljsko intersne odnose sa svima koji mogu da nam naude
uglavnom svi posmatraju kako da svoj teritorijalni integritet i suverenitet sachuvaju, tako da zavisi koliki bi vam upadi bili na nashu terortoriju
jezik
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 12.03.2008. 16:17 »

Odbijam da doniram spermu!
Sačuvana

peMzije mladima!
Morella
Gradjanin
*

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #39 poslato: 12.03.2008. 19:02 »

Vrlo primamljivo nazalost politika nije moje polje interesovanja kao ni povlacenje  sa politicarima i slicnim "primercima".
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 13.03.2008. 09:11 »

Ne daj se Ines, koljenima ispod bubrega bijelih.....
Sačuvana

peMzije mladima!
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +83/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 17.03.2008. 17:43 »

Grad Differentia bi bilo ludilo!To bi bio elitistichki grad .. Ja samo vidim tu posebnost, i ono kao odesh negde u drugi grad i ljudi shaputju ''to su oni !''.Verovatno bi ljudi iz grada Diff bili ljudi iz senke ..Upravljali bi svime , a ja bih bio jedan od glavnih !
E ajde to da napravimo  osmeh

daaaaaaaaaa to mozhe da bude u mom vinogradu!!!!
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +160/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 25.03.2008. 19:48 »

Ovo je u stvari jedna debelo politička (ozbiljna) tema, ili je barem tako u startu bila. Čini mi se da FinalCutNow upravo radi na projektu virtuelnog grada (s tim što to neće biti baš toliko fiktivan grad kao što je ovaj o kojem diskutujemo, već onaj u kojem on živi). To zahteva poznavanje institucija koje jedan grad ima, sve te strukture koje čine mogućim život u njemu.

Ako ima ozbiljnijih komentara na tu temu, te odgovora na pitanje šta su osnovne institucije jedne demokratske zajednice, voleo bih da pročitam nešto o tome i uključim se u takvu diskusiju.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 05.04.2008. 23:38 »

Grad koji bi po sebi bio jedan veliki eksperiment, nesto kao velika Jugoslavija posle Drugog svetskog rata, gde se ljudi ne bi delili po veri i nacionalnosti. Da vidimo koliko moze da se izdrzi bez isticanja tih marginalnih obelezja.
Sačuvana
FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #44 poslato: 22.06.2008. 00:00 »

Postoji jedna stvar koja nikako ne bi smela biti prisutna u gradu Diferencije, a to je ne-prijateljstvo.Neprijateljstvo između ljudi, ljudi i institucija, organizovanih delatnosti i svakodnevnice. Na nasilje ne treba odgovoriti nekakvom patetičnom javnom osudom kombinovonom s kvazi-moralističkim interpretacijama zakona koji sam po sebi ne podrazumeva bilo koju sankciju kao socijalno odnosno društveno neprihvatljivu. U tumačenjima zakona zato treba ukloniti te interpretacije jer isti kao što prihvata sankciju  tako prihvata i neku vrstu prava pojedinaca i kolektiva nezavisno od bilo čije skale vrednosti, moralne ili bilo koje druge.
Prvi korak u poduhvatu kreiranja Ustava Diferencije po mom mišljenju morala bi biti potpuno očigledna oslobođenost pravde od slepila uprkos naširoko rasprostranjenom uverenju u povez. Naravno, boginja ostaje slepa, ali ne i gluva. 
Sačuvana

Dete je otac deteta
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: