Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kako suzbiti nervozu?  (Pročitano 4385 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« poslato: 22.03.2007. 03:37 »

Svako ima svoju metodu da pobedi nervozu. Kako vas sluze? Da li je moguce stvarno suzbiti nervozu ili ona odlazi spontano kako vreme prolazi? Znam da ima mnogih koji kad su nervozni  uzmu da jedu. Takav sam i ja. Ali cesto to nije dovoljno. Dobro dodje dobar film. Ili mozda otici na spavanje? Meni ovo drugo ne ide od ruke. Jedino da popijem nesto za smirenje, ali to je vec opasna metoda.
Sačuvana
Baba_Yaga
Gradjanin
*

Duh bunta: +3/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #1 poslato: 22.03.2007. 04:15 »

Uglavnom sam vise u nekoj euforiji/pozitivnoj nervozi. Kada se iznerviram obicno radim sledece: pocnem da razmisljam unazad i da trazim razlog nervoze/stresa/neraspolozenja (jer gotovo nikad ne znam isti). I onda, kada otkrijem sta je u pitanju, sve se sredi.
Mada, ukoliko je razlog nervoze van mene, tj. potice od neke osobe...to bas ne mogu da regulisem...i onda.......prekid filma..........aaaa............ Ljutko

Zakljucak - nemoj je suzbijati. Otkloni uzroke i suzbice se sama.
Sačuvana

Strah i trepet za svu decu. Kako malu, tako i veliku.
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #2 poslato: 22.03.2007. 09:09 »

Nabavi poster (po mogućstvu u prirodnoj veličini) Dalaj lame, Sai babe, Draga Plečka itd... i drži na zidu spavaće sobe. Kad god se uznervoziš onda baci pogled na to i mir će se pojaviti sam. U slučaju da si negde vani, nosi malu sliku sa pomenutim likovima.
Sačuvana

peMzije mladima!
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #3 poslato: 22.03.2007. 15:01 »

Ne znam kako je kod vas, ali je nemam neku "spoljnu" metodu. Jednostavno, kad sebe uhvatim kako sam nervozan sebe okrivim za to ( kako je problem u meni, a ne u drugima ) i kako je to samo znak slabosti mog karaktera. To me onda nekako disciplinuje...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Shomi-
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

Sam protiv svih !

« Odgovor #4 poslato: 22.03.2007. 18:22 »

Svakoga dana ,dva puta po 15tak minuta radite sledece : Sedite negde u neku udobnu fotelju , ili pak lezite na krevet , zatim se maximalno opustite.Sledece kod ovoga je disanje , treba disati dakle polako jasno , iz stomaka(ako je moguce udahnuti na nos i izdahnuti na usta)i to dok ponavljate pokushajte da nishta nemislite(naravno poshto je ovo u granicama nemogucnosti)onda se pozovimo na istok , dakle onda zamislite jednu prijatnu sliku nechega shto vas mozhe oraspolozhiti ali u statichnom obliku , bek ikakvih kretanja , deshavanja , znachi samo sliku te idile u nepomichnom , statichnom stanju .To bi trepalo da regulishe sve teshkoce..
Sačuvana

Sretja prati marljive , odelo chini choveka !
Baba_Yaga
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 22.03.2007. 18:33 »

Ukoliko ipak ne pomogne smirujuca slika - ja obicno zamisljam motornu testeru i razlog nervoze ....... ostalo znate .......  :'( :'(
Sačuvana

Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +91/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 22.03.2007. 22:30 »

ne znam, samo znam da počinjem da psujem...eeee....od tako dobrog, hrišćanskog deteta....eeeeeeh.......

Tada beše..da, u prvoj godini, kad sam nervozna, grudve u ruke pa gadjaj zid...al V. mi je bio lek za sve....ko da je buda mamu mu jebem, tolko je sve bilo uskladjeno kad sam bila s njime. Da....posle me ništa nije nerviralo, mada je bila ona bolesna nervoza, kao...koraci....ko je to? šta šušnu! lelelle pa noću kad se probudim, ono me uvati panika, pa ne znam šta da radim, pa brzo brzo uzmem da mislim na nešto, najčešće na V., vratim se lepo u ono vreme, c c c, to mi je bila ko neka čokoladica, jedva sam čekala da legnem, pa tako da mislim na njega i sto iljade put da si proživljavam opet sve što je reko, uradeo, patetišem previše
Sačuvana

Mrzim svoj mobilni telefon.
maelstrom
Gradjanin
*

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #7 poslato: 22.03.2007. 22:47 »

Ja je gutam na lijevo oko.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #8 poslato: 23.03.2007. 16:37 »

Uglavnom sam vise u nekoj euforiji/pozitivnoj nervozi. Kada se iznerviram obicno radim sledece: pocnem da razmisljam unazad i da trazim razlog nervoze/stresa/neraspolozenja (jer gotovo nikad ne znam isti). I onda, kada otkrijem sta je u pitanju, sve se sredi.
Mada, ukoliko je razlog nervoze van mene, tj. potice od neke osobe...to bas ne mogu da regulisem...i onda.......prekid filma.

Poznato mi je. No, ja uglavnom znam unapred šta će me iznervirati, tako da nema potrebe po nastupanju nervoze (nervoznog stanja) tražiti je. A kad bi se mogao otkloniti uzrok, ona bi odmah prestala. (To je i odlika ovih kao ja, depresivaca koji lako menjaju raspoloženje.) Pa ipak, najčešće nas muče stvari na koje ne možemo da utičemo, i takva je nervoza najgora.

Nabavi poster (po mogućstvu u prirodnoj veličini) Dalaj lame, Sai babe, Draga Plečka itd... i drži na zidu spavaće sobe. Kad god se uznervoziš onda baci pogled na to i mir će se pojaviti sam. U slučaju da si negde vani, nosi malu sliku sa pomenutim likovima.

Misliš da ću, gledajući njih, pomisliti: "Uh, jebo te, nisam tako ružan"?

Sećam se jedne emisije na RTS-u u vreme dok sam bio vernik SPC-a (pre 10 godina otprilike), kad su prikazivali emisije o sektama, te njihovu opasnost po društvo (koje je, razume se, pravoslavno). Emitovali su neku priču o tom kako Sai Baba odvodi mladiće i devojke u pustinju (izvan kampa) i onda traži od njih oralni seks (razume se ko kome).

...onda se pozovimo na istok...

Gos'n Sh, nemojte, molim Vas, da me plašite. Ako nešto toliko mrzim to je istok, istočnjačka kultura, istočna Evropa, istok u hrišćanskom smislu, i svakom drugom. Dakle, za mene bi to možda i bilo od koristi, al' da umesto "istok" zamislim i pozovem "zapad".

Ukoliko ipak ne pomogne smirujuca slika - ja obicno zamisljam motornu testeru i razlog nervoze ....... ostalo znate ...

Kontam da nije baš tako. Ali mi je interesantan taj fenomen, ako ga neki praktikuju (mada ne odgovara ova reč, pošto se to događa po nekom automatizmu). Naime, ja nikad, ali baš nikad nisam poželeo osobi koja bi mogla biti razlog velike tuge, patnje, nervoze... - nešto loše. Pogotovo ne od sopstvene ruke. Iako ih stalno mogu optuživati da su mi recimo upropastili mnogo godina života, da ću se uskoro razboleti i crknuti (da, a ne mreti), itd. To je možda čudno, a možda i prirodno. Videćemo kako će drugi odgovoriti.

Ja je gutam na lijevo oko.

Sjajan odgovor. Maelstrom živi poeziju (u onom drugom smislu reči).

Eh, da, zaboravih umalo... Pronašao sam možda nešto novo, mada je moguće da je ovo novo jedino novo za mene. Naime, pre nekoliko dana sam se makar fizički osamostalio, tako da sam bio primoran da sebi samom spremim nešto da pojedem. I pri tom spremanju osetih neverovatan nedostatak prisustva misli. Sve je tako divno podređeno onom što se sprema, a opet što je tako jednostavno. I onda vodite računa hoće li ono na ringli da zagori ili ćete na vreme to okrenuti da gori sa druge strane. Milina za nervoznog čoveka. Ili je tako samo na početku?
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 23.03.2007. 16:54 »

Sećam se jedne emisije na RTS-u u vreme dok sam bio vernik SPC-a (pre 10 godina otprilike), kad su prikazivali emisije o sektama, te njihovu opasnost po društvo (koje je, razume se, pravoslavno). Emitovali su neku priču o tom kako Sai Baba odvodi mladiće i devojke u pustinju (izvan kampa) i onda traži od njih oralni seks (razume se ko kome).

Vidi malog..... bio SPCovac.... Nisam znao za te bizarne detalje izdajnikove prošlosti. Pa sad si mnogo veći izdajnik nego što sam mislio. Evo, dobijaš + za izdaju! Isti šablon kao ovi pravoslavni LDPovci tipa Lečić, Jovanović.... To znači da je i Voja potencijalni kadar LDPa. Dakle, postoji ta tendencija neopravoslavaca da u jednom trenutku dožive iluminaciju i da se po-el-de-pe-e.....

Sad mi je jasno otkud Izdajniku neki muškocentrični propatrijahalni repovi..... hmmmmmmm.....

* pukovnik.jpg (48.97 KB, 500x340 - pregledano 195 puta.)
Sačuvana

peMzije mladima!
Baba_Yaga
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 25.03.2007. 21:50 »

Kontam da nije baš tako. Ali mi je interesantan taj fenomen, ako ga neki praktikuju (mada ne odgovara ova reč, pošto se to događa po nekom automatizmu). Naime, ja nikad, ali baš nikad nisam poželeo osobi koja bi mogla biti razlog velike tuge, patnje, nervoze... - nešto loše. Pogotovo ne od sopstvene ruke. Iako ih stalno mogu optuživati da su mi recimo upropastili mnogo godina života, da ću se uskoro razboleti i crknuti (da, a ne mreti), itd. To je možda čudno, a možda i prirodno. Videćemo kako će drugi odgovoriti.

Naravno, nisam mislila na povredjivanje koje bi i nekom trenutku i na najmanji moguci nacin postalo stvarnost. Tek da zagolicam mastu - npr. ako mi neko tupi o necemu i ne prihvata da ne zelim da ga slusam, zamisljam kako bi bilo lepo imati daljinac sa samo jednim dugmetom - utisaj - i onda nastupi milina (gotovo isti efekat kao sto ovaj gore neki oseti kada vidi Budinu sliku :) )

A sto se teme tice...Od juce sam strahovito iznervirana. I ne znam kako da se izborim sa tim. Jedna osoba mi je, da tako kazem, isplanirala zivot. Hoce da me upozna. Da vidi da li mu odgovaram, da li imamo iste "stavove". I na pamet mu ne pada da razmisli da li ja zelim bilo sta od toga. Jbm ti ljude. Ne treba meni motorna testera, treba mi TENK!
Sačuvana

provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 19.04.2007. 21:33 »

Jago jel ti volis da te poseduju ili je tome samo palo na pamet da te poseduje, bez da te pita?

Isti šablon kao ovi pravoslavni LDPovci tipa Lečić, Jovanović...

Bivsi pravoslavci?  :zaboga:
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 27.04.2007. 17:49 »

Ni odlazak pod tus nije lose resenje.  :spava:
Sačuvana
Baba_Yaga
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 30.04.2007. 03:29 »

Jago jel ti volis da te poseduju ili je tome samo palo na pamet da te poseduje, bez da te pita?

Ne volim ja nista. Ali to sad nema neke posebne veze. "Dobila" sam gazdu i pravo da ga slusam. Ja sam, zapravo, "laka riba".
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 07.05.2007. 01:47 »

Iskljucivo fizickom aktivnoscu. Ja odem na aerobik i dobro se iskacem 3 puta nedeljno... vikendom idem na ples, a kada imam vremena, odem i na bazen... Trcanje je takodje fenomenalno... Prija i malo meditacije negde napolju ili gde vec ko voli... Sex, naravno uvek, ako imas sa kim... Dobro je nekada se i izvikati ili pevati-sve od navedenog provereno pomaze... Nisam nervozna osoba, ali trudim se da zivim zdravo, pa je moguce da zbog toga i ne osecam cesto nervozu...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: