Stranice: 1 2 [3] 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Sta volite u Beogradu?  (Pročitano 5537 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #30 poslato: 23.04.2008. 07:29 »

Slazem se sa Modesty. Mislim da razmisljas u stilu  "u tudjeg tatka pogolema patka", a ne bi trebalo...
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-20
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #31 poslato: 25.04.2008. 17:32 »

".........Ko je imao sreće da se jutros
probudi u Beogradu,
može smatrati da je za danas
dovoljno postigao u životu.
Svako dalje insistiranje
na još nečemu,
bilo bi neskromno.
_

Naš grad se pretvorio u veliku čekaonicu.
Svi čekamo lepše dane.

Beograd je ponovo ogrejalo sunce,
jer niko drugi nije hteo. ..."

Beograd, grad koji me je ubio
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 28.04.2008. 16:46 »

E'o, došla mi sestra koja studira u Bgd... I ono, odmah se vidi promena (tamo je od oktobra prošle godine, dakle, nema ni godinu dana): bolje se ponaša, lepše govori... Kaže, brže se živi, i kaže da mi to (misli na Nišlije) ne možemo ni da pojmimo kako izgleda. Ja mogu, ali ajd', nije važno za ovu temu.

Beograd stvarno jeste grad, za razliku od svega ostalog u Srbiji (ne računam Novi Sad).
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 29.04.2008. 20:05 »

Ochesh dash broj telefona? Bichu fin..obechanje!
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 03.05.2008. 02:39 »

Znaš šta se desilo... Saznam polako da je ta devojka, tj. moja sestra, u stvari otišla u Beograd ne da bi studirala, nego tek upisala srednju školu. Znači, ne mogu da verujem koliko je uspela i da odraste, i da se uozbilji, i da postane nekako dostojanstvenija osoba, otkako je promenila sredinu. To ne kažem samo ja, to je mišljenje većine koji su je videli pre i posle Beograda.

Inače, kazala je da ne planira da se vrati u Palanku. Onda mi baš bi nekako žao... jer mislio sam da je dobra osoba i da će faliti ovom gradu ili regiji. Ako svi takvi koji se malo probude beže u Beograd, jedino će Beograd imati budućnost. Ko će ostati ovde da živi? Ko će da podstakne druge da ostaju ovde? Otići će i ovi kao što sam ja, oni malobrojni, pa šta onda očekivati ovde?

Ali Beograd nema razloga da se obazire na to. On je postao mesto koje obožavaju ljudi od duha jer lako mogu da nađu svoju braću po pameti i širokoj (i dubokoj) svesti. I treba biti srećan što će ta devojka, moja sestra od tetke, da ima kvalitetan život, daleko kvalitetniji nego do sada.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 06.05.2008. 10:16 »

Znachi, ne dash broj, chkopi jedna stisnuta???!!!
Sačuvana

DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +54/-14
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #36 poslato: 10.05.2008. 14:43 »

Jel zna neko dal' onaj chicha u parku, shto prodaje naochare (mislim da je jedini koji ima lenonke na prodaju)
stoji tamo i nedeljom?
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
sublimation
Gradjanin
*

Duh bunta: +8/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #37 poslato: 09.06.2008. 00:28 »

1. Koji vam je omiljeni deo grada?

2. Koje su vam omiljene ulice?

3. Koja su vam omiljena mesta za izlazak?

1. Juzni Beograd, rodna brda moja, linija trojke, Kosutnjak... i Usce.

2. Sve su mi omiljene u 5 am, kada nema ljudi i vozila.

3. Danas retko zadjem u neki klub. Duh kafane mi je najblizi.
Sačuvana

"jer mi smo ista generacija,
i pesma nam je inspiracija,
iste zelje, ista nacija
- to je dobra kombinacija"
Romanova
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-19
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 11.06.2008. 07:28 »

Ali Beograd nema razloga da se obazire na to. On je postao mesto koje obožavaju ljudi od duha jer lako mogu da nađu svoju braću po pameti i širokoj (i dubokoj) svesti. I treba biti srećan što će ta devojka, moja sestra od tetke, da ima kvalitetan život, daleko kvalitetniji nego do sada.

Bash to, niko od nas nema snage da se bori sa malim sredinama, potkopavajuci sebe u uzaludnoj bitci...
A BG je raznolik, svako nadje ono sto mu odgovara...
Ali da ima dusu, ima. I bas to je ono sto mi se svidja kod njega.  osmeh

3. Danas retko zadjem u neki klub. Duh kafane mi je najblizi.

Ljudi kao sto je ona...
Pazi komparaciju sa mojim Novim Sadom, niko nece nista uraditi za svoju dusu, svi su pomodari,
a ja sam lincovana ako im to kazem... :srbenda:
I opet to je ono sto ja volim, i sto ne moraju svi da vole i da zele i da teze istoj stvari...
apsolutno uzivam u svojoj jedinstvenosti, hehehe
Sačuvana
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +46/-31
Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #39 poslato: 11.06.2008. 14:42 »

ne poznam beograd dobro... niko me jos nije onako valjano i kako to obicaji i red nalaze "provozao" po BGu...

...lako me je uociti kad stignem u BG... dva mape i tri kompasa :)

znam da mi se ne dopada NBG jer isuvise podseca na Novo Naselje koje izuzetno ne volim...

...i znam da svaki put imam napad kad moram da predjem Dunav...

...volim Beograd zbog ljudi ne zbog Beograda... iz istih razloga ga i ne volim...

http://fc03.deviantart.com/fs13/f/2007/063/3/0/Still_standing_by_feellikegod.jpg
http://fc01.deviantart.com/fs27/f/2008/116/8/e/Still_Wide_Awake_by_feellikegod.jpg
http://fc07.deviantart.com/fs14/f/2007/064/1/c/The_meeting_point_by_feellikegod.jpg

photo by Feellikegod http://feellikegod.deviantart.com/
Sačuvana

steram onom ko mi da minus
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 14.06.2008. 15:56 »

Jaoj, pa to je super... Meni je Beograd ponekad klaustrofobičan... Cela osnovna sa Vračara u koju sam išla - Sava Kovačević se preselila u Četrnaestu beogradsku gimnaziju, pa cela gimnazija na Pravni... Srećom, malo sam se preselila na Zvezdaru i baš mi prija ovaj zvezdarski duh... Ipak, novost je da se ponovo selim na Vračar uskoro, tako da mi ne gine stari kraj... Volim Beograd, a trenutno mi je posebno drag deo Bulevara Kralja Aleksandra oko Elektrotehničkog fakulteta... Više zbog nekog osećanja koje me obuzima kada prolazim tuda, nego zbog same lokacije... Ulica Krunska, deo oko Hrama Svetog Save, ubedljivo omiljeni deo grada... Volim i Dorćol, ima svoj šmek...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 14.06.2008. 16:07 »

Tašmajdan... Mnogo volim Tašmajdan... Moja sestrica, kada je bila mada devojčica, imala je običaj da kaže: "Vodi me na Šmajden"... To mi je tako slatko bilo... Deo oko zgrade Politike je takođe vrlio zanimljiv... Naravno, oko Narodnog pozorišta i muzeja, kao i Terazije, Skadarlija ... Nezaobilazno za videti...
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 14.06.2008. 16:13 »

Karađorđeva ima neki opasan šmek... Deluje malo zapušteno, ali ima neku mističnu notu u sebi, posebno uveče... U okolini je par sjajnih klubova, kao "Ana 4 pištolja" ili "Apartman", galerija "Magacin", a i klub "Magacin" ... Zanimljivo je što se u Balkanskoj često mogu videti prostitutke i trandze koje pri naletu policije beže uglavnom u Karađorđevu, pa se izgube po manjim uličicama ili ipak budu pohvatane... Nikada ipak nisam shvatila zbog čega je "picin" park  baš kod Ekonomskog fakulteta... To mi je baš nekako odvratno osmeh
Sačuvana

sublimation
Gradjanin
*

Duh bunta: +8/-7
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 14.06.2008. 16:35 »

Ja umalo da zavrsim u 14-toj, iako sam iz juznog dela grada. :)

E da, mnogo volim Karadjordjev park i sve ulice koje se odatle spustaju ka Urgentnom. I Manjez mi je drag. 
Sačuvana

"jer mi smo ista generacija,
i pesma nam je inspiracija,
iste zelje, ista nacija
- to je dobra kombinacija"
Terrorsathan
Gradjanin
*

Duh bunta: +17/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 15.06.2008. 14:44 »

E'o, došla mi sestra koja studira u Bgd... I ono, odmah se vidi promena (tamo je od oktobra prošle godine, dakle, nema ni godinu dana): bolje se ponaša, lepše govori... Kaže, brže se živi, i kaže da mi to (misli na Nišlije) ne možemo ni da pojmimo kako izgleda. Ja mogu, ali ajd', nije važno za ovu temu.

Beograd stvarno jeste grad, za razliku od svega ostalog u Srbiji (ne računam Novi Sad).

to divljenje promenjenoj provincjalskoj licnosti pod uticajem grada beograda mi je odvratno. meni su smesni ljudi koji se utripuju od malo begea jea, a samo su se ocesali o isti. postanu naprasno fini i korektni, 'ja se gnusam nasilja i ruznih reci'... promena naglaska u vrlo kratkom roku je takodje smesna i ocigledno plod svesnog mucenja svog mozga i govornog aparata da vise obraca paznju na to kako govori, nego sta govori jer taj dar od boga, 'pravilni' naglasak, istom nije presao u naviku.

medju ljudima koje poznajem manje ili vise jos iz provincijskih dana, izdvojile su se dve grupe - oni koji su opusteno i neiskompleksirano zadrzali svoj naglasak uz minimalne ili nikakve izmene, a tu su i oni urbani, neostokavci, prosveceni intelektualci koji su shvatili da smo svi mi seljoberi itd. ljude iz druge grupe ne volim u svojoj blizini, od  takvih poluprijatelja i poznanika se distanciram, desi se i neko prozivanje Cheesy

druga je stvar kad su u pitanju moji prijatelji, poznanici ili rodjaci iz beograda, imaju ljudi svoj govor, karakteristicno ponasanje i to je sve ok.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: