Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Sta volite u Beogradu?  (Pročitano 4300 puta)
Truman
Urednik

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ja nisam luzer naprotiv...

« poslato: 29.03.2008. 20:53 »

1. Koji vam je omiljeni deo grada?

2. Koje su vam omiljene ulice?

3. Koja su vam omiljena mesta za izlazak?

Dodajte po sopstvenom nahođenju šta to volite u Beogradu...

Ova tema se ne mora odnositi samo na Beograđane već i na posetioce kojima se ovaj grad dopao.

Pisite...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 30.03.2008. 01:39 »

Radodajke. Bije ih glas da se lako daju. Da pitamo Trumana da nam kaze dal je to istina. Trumane jel se Beogradjanke lako daju?
Sačuvana
Truman
Urednik

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #2 poslato: 30.03.2008. 12:17 »

Ne.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Jashim
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 31.03.2008. 21:56 »

samo senjak, sava i hipodrom, voda i konji...
Sačuvana
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #4 poslato: 31.03.2008. 22:55 »

Radodajke. Bije ih glas da se lako daju. Da pitamo Trumana da nam kaze dal je to istina. Trumane jel se Beogradjanke lako daju?

Evo ga plodni, inteligentan kakav vec jeste. Sta to znaci radodajke? Jesu li Nislike radodajke? Kakve su to primitivne price? Ja, naprimer, mogu da posvedocim, da se provincijalke ubijaju od kurca cim dodju u Beograd...Ali, to je glupa prica..Kao i tvoje pitanje...

Ova tema se ne mora odnositi samo na Beograđane već i na posetioce kojima se ovaj grad dopao.
Pisite...

1.Bulbulder
2.Bul.K.Aleksandra
3.Splavovi na Nbgd. strani
« Poslednja izmena: 01.04.2008. 00:30 Domaci izdajnik » Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +124/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 01.04.2008. 00:42 »

Na ova tri pitanja ne mogu da ti odgovorim, a i sam verovatno znaš zašto (no, tema i nije postavljena da bih ja odgovorio). Mogu samo da kažem da je za čoveka koji dolazi u Beograd sa juga zemlje (iscrpljenog centralizmom) svaka beogradska ulica - bulevar. Jer taj nije video ništa, niti je mogao, u vukojebini u kojoj je živeo ili živi.

Pitanje je samo kako bi čovek sa juga koji dolazi u Beograd (bilo na kratko ili da bi se tamo nastanio) trebalo da se oseća. Da li da na novi grad gleda sa prezirom, pošto je tu lepotu prestonice ostatak zemlje platio (možda je Kosovo kolateralna šteta beogradskog sjaja) standardom i kvalitetnijim kadrovima; ili da na novi grad gleda sa divljenjem, budući da više ne mora da brine o tome kako zemlja oko glavnog grada izgleda.

Verujem da možeš da pretpostaviš kako sam se ja osećao dok sam dolazio u Beograd... (a nisam navraćao - iz više razloga - bar 3 godine, ako ne i više; i ne verujem da ću skoro).

Citat

Znaš šta mi se dopada... Pazi sad, devojke koje u Beogradu uspevaju da budu drugačije, da izguraju na tom planu pokraj svega sjajnog što im se nudi. Dakle, one koje uspevaju da izgrade tako istančan ukus da bi bile u stanju da odbace svu tu masovnu kulturu i kvazisupkulturnu zabavu koja pleni Beogradom i zove ove iz unutrašnjosti.

Ako upoznaš takvu curu, mislim da ti se život zauvek menja. Naravno, pod uslovom da i ti njoj imaš šta da ponudiš.

Ja ću ti reći: ne može da se generalizuje, ali budući da je Beograd studentski grad, grad mladih i uspešnih ljudi (ne znači da su ovakvi većina u Beogradu, ali procentualno ih ima najviše u tom gradu), normalno je da ima i najviše takvih devojaka - otvorenih, spremnih na "druženje".

Što će nadalje reći Razorblade/ZileZilet, najlakše se daju provincijalke. Evo ja znam bar nekoliko primera kada devojka iz provincije, koja kitu ni na TV-u nije videla, u Beogradu u rekordnom roku (nekih mesec do dva) postaje poznata "riba" u kraju, koja radi - of kors - besplatno. Tu su i nezaobilazne cure sa juga koje se bave "lakom prostitucijom", što će reći da pokušavaju da izgledaju što bolje ne bi li telo prodale za stan/udomljenje u Beogradu (nemaju para da kupe preskup stan, a da se vrate u Leskovac ili Vranje bilo bi ravno pucanju sebi u glavu).

Više je razloga zašto se provincijalke u Beogradu najlakše daju i bukvalno nude na svakom koraku, ali to nije, valjda, tema ove diskusije.
Sačuvana

modesty
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #6 poslato: 01.04.2008. 00:44 »

Pa, ne znam ko ti je rekao za to "lako davanje " Beogradjanki, plodni; ali s obzirom da dobar broj provincijalki dođe da se "udaje" u Beogradu, moguće je da imaju "razvijeniju" taktiku za "lov" na muža, pa nikako "ne daju " odmah, kako bi "bile shvaćene ozbiljno", jer u manjem mestu, pročuje se, znaš, kako je... U odnosu na njih, moguće je da Beograđanke manje misle "na budućnost", jer su kako - tako obezbeđene, pa se više provode  osmeh što ne znači da ne biraju sa kim  osmeh u prevodu, nisu radodajke, ali nisu ni malograđanke - hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahaaaaaaaa...   

1. Jako volim Dorćol i kraj oko Saborne crkve, mada sam dete Vračara i emotivno sam užasno vezana za Vračar
2. Volim Tašmajdan i ulicu Kičevsku, kao i Krunsku
3. Volim Baštu KST-a, Plastic, Zvezdu, sadašnji Sketch
« Poslednja izmena: 01.04.2008. 00:49 Domaci izdajnik » Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 01.04.2008. 00:55 »

Ja ne delim to na mlađe i starije Beograđanke. Šta je sad ona moja bivša u Beogradu, koja je tamo došla pre 4 godine, nego Beograđanka? Da budemo jasni, bila je i kulturnija i finija, i pametnija od, slobodno mogu da kažem i pretpostavim, 99% rođenih Beograđanki njenog godišta. Učila je, razvijala se kao intelektualka da bi zaslužila prelazak u najperspektivniji grad na Balkanu, i to iz totalne vukojebine (blizina Valjeva). Pa, dakle, po čemu bi ona bila malograđanka? Došla je u Beograd i mnoge Beograđanke su joj zavidele na kulturi, na obrazovanju, na stilu, na ukusu. Obogatila je Beograd svojim prisustvom.

Ja ne sumnjam u to da većina tih došljakinja i došljaka u Beograd donese ono najbolje što te vukojebine imaju (i ne sumnjam da iz Niša ode ono najbolje ili makar skoro najbolje za Beograd, jer su to oni kojima Niš nije dovoljan, nije zadovoljavajući u intelektualnom ili obrazovnom smislu), jer uvek moraju da zasluže taj dolazak, dok Beograđani imaju sve već samim rođenjem (neko reče na nekom drugom forumu kako svako ko živi van Beograda mora sebi najpre da postavi cilj u životu koji glasi: prelazak u Beograd, jer bez toga još nije otpočeo sa životom).

Međutim, ona devojka, kao i mnoge druge koje su se dosta trudile da bi zaslužile taj prelazak, kada stignu u taj grad, više ne moraju tako da se trude i sada mogu da otpočnu sa naplatom propuštenih prilika. I tada počinju one radnje koje se meni nikako ne dopadaju. Ima toga i po Nišu, samo što tada nisu baš u pitanju intelektualci i intelektualke, budući da oni najbolji iz vukojebina, kako rekoh, odlaze pravo za Beograd, a ne za Niš.
Sačuvana

PozdravSaSevera
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 01.04.2008. 00:57 »

1.vracar,oko krunske,oko hrama
2.bul. dr zorana djindica
3.plastic,ander,cvijeta...nisam dugo izasao tako da mozda neko od ovih mesta ni ne radi vise pa ne zamerite
Sačuvana
modesty
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 01.04.2008. 01:18 »

Izdajniče, bio prosečan, natprosečan, ispodprosečan, "naturalizovana" ili "rođena" Beograđanka, "glas" da si "radodajka" zvuči krajnje malograđanski... Bez obzira da li ga čujem u Londonu ili Prćelovici... Dakle, odgovaram u skladu sa pitanjem, što se ne odnosi na bilo koga ko nije iz priče, gde bi nešto tako moglo biti svrstano u "nepisano pravilo"... Kada kažem "malograđanke", ne mislim na devojke koje su došle iz manjeg grada,već na one koje imaju "taj mentalitet" i uopšte na ljude koji tako mogu generalizovati. Dakle, ja ispadam radodajka, jer sam Beograđanka. Zanimljivo? Zašto onda ne bi mogla ta tvoja prijateljica da bude seljančura? Šta me briga što je ona fina i najbolja u svom selu, ona je za mene seljančura. Ne kažem to ja, ali to je "ta malogradjanska logika"... Isto kao kada bi imao neko svoje " nepisano pravilo " povodom bilo čega. Npr., ljudi iz Niša ne znaju padeže. Lično poznajem dečka najbolje drugarice, koji je iz Niša i savršeno govori srpski jezik... Ti "glasovi" su veoma diskutabilna i senzitivna tema. Svima nam smeta kakvu sliku ponekad svet ima o nama, jer nije realna. Isto je i sa ovim, iz Beograda sam i smeta mi da to čujem. Zašto misliš da na selu nisu radodajke? Šta ih sprečava da se valjaju po senu, milina, još manje ljudi ima, zna se kada ko prolazi, gde ko odlazi u koje vreme, uglavnom... Idealna varijanta za sex... Ali, ne, ne, ne... Za sve je kriv Beograd, kako samo kvari ljude i nevine devojke koje postaju promiskuitetne kada dođu iz manjih čednih mesta, a Crnogorci fino i nesmetano studiraju, osvajaju 50.000 eura u Velikom Bratu, a Beograd samo kvari sve ljude, osim ove već rođene u Beogradu, mi se ne kvarimo, mi smo od rođenja pokvareni.  frajer
Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 01.04.2008. 01:25 »

Nisam ja rekao da Beograd kvari ljude, niti da su Beograđanke i Beograđani promiskuitetniji od drugih. Ako u Beograđane ubrajaš samo one koji su tu rođeni verovatno su i manje promiskuitetni od ovih koji tu dolaze, makar pošto se nasele. Ja govorim o tome šta grad, kao najperspektivniji i jedan od najbogatijih na Balkanu, ako ne i najbogatiji i najperspektviniji (računajući i Atinu i Solun i Sofiju i Bukurešt i Zagreb) - nudi onima koji ga nasele i onima koji u njemu odavno žive. Dakle, te mogućnosti mogu da pokvare čoveka (isto onako kao što mogu i da mu daju krila i učine ga pametnijim, otvorenijim, boljim), kao što bi devojka koja stoji pored desetine vrhunskih fuckera pre prestala biti nevina nego li da stoji pred dvojicom, trojicom prosečnih fuckera sa sela koji pokušavaju da nabodu dva padeža. O tome se radi, a ne o nekoj urođenoj (to bi zaista bilo malograđanski, mada ovaj pojam nema veze sa veličinom grada ili mesta iz kojeg čovek dolazi) karakteristici Beograđana, Nišlija, Valjevaca ili nekih tamo četvrtih.

Šta me briga što je ona fina i najbolja u svom selu...

premisljanje Nije bila najbolja u selu, nego u Beogradu.  nedoumica
Sačuvana

modesty
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 01.04.2008. 01:32 »

U redu, neka je najbolja na svetu, nije to poenta priče. Poenta je da su takve klasifikacije i takva generalizacija bez veze. To je malograđanština...

Što se tiče "gubljenja nevinosti", to je pitanje sazrevanja, kako polnog, tako i psihičkog, a ne broja dobrih fuckera u kraju! Gde mi odosmo, na koju temu? :smejanje:
« Poslednja izmena: 01.04.2008. 01:34 Domaci izdajnik » Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 01.04.2008. 01:38 »

Loše sam se izrazio... Boli me Ljudina za nevinost (tako mora da se priča da ne bi ispao malograđanin, heh; mada mi je opet draže da budem sa devojkom koju niko nije pipao nego sa nekom koju je pumpalo pola grada), nego sam hteo da kažem da će se mnogo lakše uvući u tu priču o promiskuitetu ona koja ima daleko više mogućnosti nego li ona koja ih nema uopšte. I kada je reč o devojci o kojoj sam govorio, pretpostavljam da nije uspevala da nađe sebi ravnog u selu u kojem je živela, ali je zato u Beogradu uspela da ga nađe. Problem je možda u tom što ih tamo ima malo više, pa devojke ne mogu tako lako da se odluče šta da rade, koga da ostave a sa kim da se "zabavljaju" (tako se to valjda kaže - zabavljati, ma koliko neki uzimali ljubavnu vezu za nešto ozbiljno).

Ista stvar važi i za beogradske pastuve, da ne ispadnem šovinist.  nene
Sačuvana

modesty
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 01.04.2008. 01:43 »

Loše sam se izrazio... Boli me Ljudina za nevinost (tako mora da se priča da ne bi ispao malograđanin, heh; mada mi je opet draže da budem sa devojkom koju niko nije pipao nego sa nekom koju je pumpalo pola grada), nego sam hteo da kažem da će se mnogo lakše uvući u tu priču o promiskuitetu ona koja ima daleko više mogućnosti nego li ona koja ih nema uopšte. I kada je reč o devojci o kojoj sam govorio, pretpostavljam da nije uspevala da nađe sebi ravnog u selu u kojem je živela, ali je zato u Beogradu uspela da ga nađe. Problem je možda u tom što ih tamo ima malo više, pa devojke ne mogu tako lako da se odluče šta da rade, koga da ostave a sa kim da se "zabavljaju" (tako se to valjda kaže - zabavljati, ma koliko neki uzimali ljubavnu vezu za nešto ozbiljno).

Ista stvar važi i za beogradske pastuve, da ne ispadnem šovinist.  nene

Izdajniče, ti mene stvarno zasmejevaš, čoceče... Ja se baš smejem, onako slatko... Što veći grad, to je veća otuđenost, eto, moja najbolja prijateljica je pored svih beogradskih pastuva ušla u vrlo ozbiljnu ljubavnu vezu sa niškim pastuvom.
Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 01.04.2008. 01:48 »

Po čemu je taj niški pastuv i dalje niški ako studira u Beogradu? Gde on u toku godine provodi više vremena - u Beogradu ili u Nišu? Ako je češće u Beogradu, on nema mnogo veze sa gradom u kojem je rođen, on je beogradski pastuv. Baš kao što ona devojka o kojoj sam govorio više nije Valjevka nego je Beograđanka.

I to je ono što beogradski (ovog puta mislim na one rođene Beograđane, a ne na doseljene) nacionalisti/lokalisti moraju da nauče da bi prevazišli lokalnu malograđanštinu.
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: