Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Srbija potpisala SSP sa EU  (Pročitano 1928 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +28/-6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 29.04.2008. 17:21 »

Šefovi diplomatija EU su danas odlučili da ponude Srbiji potpisivanje SSP-a. Potpisivanju Sporazuma je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić. U Holandiji kažu da će SSP stupiti na snagu tek kad Srbija izvrši obaveze prema Hagu, dok Vuk Jeremić kaže za B92 da SSP stupa na snagu odmah, a da potpuna implementacija zavisi od rezultata izbora.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma su, osim predsednika Srbije, prisustvovali visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana, komesar za proširenje EU Oli Ren i srpski šef diplomatije Vuk Jeremić.

Prema rečima slovenačkog ministara spoljnih poslova Dimitrija Rupela, ministri zemalja-članica EU odlučili su da Srbiji ponude da danas potpiše SSP, kao i privremeni sporazum kao prateći dokument, na osnovu kojeg se Srbiji pruža mogućnost da koristi skoro 90 odsto beneficija na osnovu SSP-a i pre nego što ga ratifikuju sve zemlje-članice Unije.

Implementacija tog pratećeg dokumenta zavisiće, međutim, kako je objasnio slovenački ministar, od ocene Saveta ministara o ispunjenosti saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

EU: Puna primena posle okončanja saradnje sa Hagom

Savet ministara Evropske unije pozdravio je danas u Luksemburgu potpisivanje sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, ali je naglasio da će praktična primena tog dokumenta biti moguća tek pošto se Savet bude uverio da Srbija u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom.

"Savet pozdravlja potpisivanje SSP-a i Privremenog sporazuma sa Srbijom kao važan korak zemlje na putu ka EUi raduje se intenziviranju saradnje sa Srbijom kroz sveobuhvatan okvir koji pružaju ovi sporazumi i drugi mehanizmi Procesa stabilizacije i pridruživanja", ističe se u zaključcima koje je Savet ministara usvojio na današnjem sastanku u Luksemburgu.

"Savet podseća na članove 2, 4 i 133 SSP-a i na članove 1 i 54 Privremenog sporazuma i ističe da je puna saradnja s Haškim tribunalom, uključujući sve moguće napore da se uhapse i isporuče optuženici, ključan element ovih sporazuma", dodaje se u tekstu.

"U skladu s tim, ministri su se dogovorili da tekst SSP-a pošalju svojim parlamentima na ratifikaciju, a Zajednica je odlučila da primeni Privremeni sporazum čim Savet bude konstatovao da Srbija u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom", ističe se u zaključcima.

"Savet i Komisija će se redovno starati da Srbija nastavi da u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom. U tom pogledu će Srbiji pomoći EU i njene države članice", naglasili su ministri EU.

CESTITAMOOOOOO!!!!!!!!!! :veliki-aplauz:
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 29.04.2008. 20:20 »

.........bojim se da je i ovo samo predizborna kampanja. Ili Srbija neće ispuniti (ne može) uslove iz saradnje sa Hagom ili Parlament neće ratifikovati sporazum.................
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 29.04.2008. 21:32 »

.........bojim se da je i ovo samo predizborna kampanja. Ili Srbija neće ispuniti (ne može) uslove iz saradnje sa Hagom ili Parlament neće ratifikovati sporazum.................

Ovo je potpis SSP , koji su potpisale sve clanice evropske unije......nista narocito, kada je u pitanju neka od zemalja u kojoj zive mahom svesni i razboriti ljudi.......ali, kada je srbija, cudo od drzave, zayebancija prirode i drustva u pitanju, SSP je velika stvar...........

Ako parlament ne ratifikuje ovaj sporazum, iz bilo kojih razloga, uopste nije bitno da li su opravdani i racionalni, jer je to u srbiji poslednje bitna stvar u donosenju bilo kakvih odluka.....elem, ako toga dana Toma bude nadrkan, ili Kostunicu smore nocne more, ili Vucicu puknu silikoni u ustima, a Aligrudica ostavi decko.......mozda se cak i Velji neko toga dana ispisa u bazen..........to ce biti presedan!!! Prva drzava koja nije ratifikovala sporazum !!

Ura za srbiju.....jos jedno istorijsko NE....mashala domacini........

Elem, u tom slucaju, na mestu evropskih paralamenata koji treba da ratifikuju takodje taj sporazum, ja bi doneo odluku ( i verujem da bi bila jednoglasna ) da se srbiji sledeca prilika pruzi negde u 28. veku, pred olimpijadu u Timbukutuu.......
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
avant-garde
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 29.04.2008. 21:48 »

bez implementacije to su mrtva slova na papiru. i dalje sve zavisi od izbora. ako "radikali + narodnjaci" dođu, nije mi jasno kako bi to Srbija mogla u Evropu. a ni od tih obećanih para neće da bude ništa.
ne radujmo se prerano.
Sačuvana
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 29.04.2008. 22:09 »

bez implementacije to su mrtva slova na papiru. i dalje sve zavisi od izbora. ako "radikali + narodnjaci" dođu, nije mi jasno kako bi to Srbija mogla u Evropu. a ni od tih obećanih para neće da bude ništa.
ne radujmo se prerano.

Ako radikali i ovi drugi mentoli dodju na vlast.......nista vise nije vazno....!!!
Zato, radujte se , ljudi ........zdravo je !!!
Sačuvana

svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 29.04.2008. 22:10 »

........to sam i napisao. Potpisivanje SSP, u ovom trenutku je od strane EU, pokušaj direktnog uticaja na izbore u Srbiji (naravno iz njihovih intresa). Potpisnici sa srpske strane će to prikazati kao njihov uspeh, a protivnici potpisivanja, kao izdaju Kosova.
EU, je svesna da Srbija, neće skoro ispuniti uslove (hapšenje Mladića i ostalih), tako da je  sve ovo do daljnjeg veliko ništa..........
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: 30.04.2008. 04:45 »

I ja sam nakratko bio ... pa, hajde da kažem tako - srećan, pošto su Tadić i Đelić potpisali SSP. Ali nije dugo trajalo a da se Koštunica počeo oglašavati na svim mogućim medijima koje poseduje, pa je tako, rekao bih, iskoristio šansu da privuče neki deo biračkog tela na svoju stranu. Drugim rečima, mislim da je ovim sporazumom DS još više pogoršao šanse da napravi vladu posle izbora, i to ne zato što je potpisivanje loše, već upravo zbog toga što je dobro, ali prosečnom građaninu Srbije takvo rezonovanje nije bliže od onoga koje demagoški prezentuje Koštunica i njegovi narodnjaci (sa SRS-ovcima, koji su takođe danas bili glasni, i isto tako koristili priliku da privuku glasačko telo na svoju vodenicu).

Tako, zaključio bih, mislim da je ovo potpisivanje možda u stvari poslednji trzaj prosvećene Srbije, pred mrak koji će verovatno uslediti nakon 11. maja.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 30.04.2008. 21:31 »

I ja sam nakratko bio ... pa, hajde da kažem tako - srećan, pošto su Tadić i Đelić potpisali SSP. Ali nije dugo trajalo a da se Koštunica počeo oglašavati na svim mogućim medijima koje poseduje, pa je tako, rekao bih, iskoristio šansu da privuče neki deo biračkog tela na svoju stranu. Drugim rečima, mislim da je ovim sporazumom DS još više pogoršao šanse da napravi vladu posle izbora, i to ne zato što je potpisivanje loše, već upravo zbog toga što je dobro, ali prosečnom građaninu Srbije takvo rezonovanje nije bliže od onoga koje demagoški prezentuje Koštunica i njegovi narodnjaci (sa SRS-ovcima, koji su takođe danas bili glasni, i isto tako koristili priliku da privuku glasačko telo na svoju vodenicu).

Tako, zaključio bih, mislim da je ovo potpisivanje možda u stvari poslednji trzaj prosvećene Srbije, pred mrak koji će verovatno uslediti nakon 11. maja.

Prijatelju, ako ovaj put, nakon potpisivanja SSP, posle ugovora sa FIATOM........srbchad bude glasala za radikale i ludog kostunicu , te onog pijanog dzibera Velju.......zasluzila je ono sto ce je snaci....da nestane sa mape sveta , ko atlantida.........!!!!!!

Pa , yebote, i Lavrov im rekao da je sporazum u redu......ali, u svojoj metastazi raspadanja mozga, vise ne cuju i ne vide nista.......samo ,ko u bunilu:" Kosovo, kosovo, kosovo,".....yebalo ih kosovo, zbog njih mi se i smucilo.....
Sačuvana

Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 03.05.2008. 11:55 »

Ali nije dugo trajalo a da se Koštunica počeo oglašavati na svim mogućim medijima koje poseduje, pa je tako, rekao bih, iskoristio šansu da privuče neki deo biračkog tela na svoju stranu. Drugim rečima, mislim da je ovim sporazumom DS još više pogoršao šanse da napravi vladu posle izbora, i to ne zato što je potpisivanje loše, već upravo zbog toga što je dobro, ali prosečnom građaninu Srbije takvo rezonovanje nije bliže od onoga koje demagoški prezentuje Koštunica i njegovi narodnjaci (sa SRS-ovcima, koji su takođe danas bili glasni, i isto tako koristili priliku da privuku glasačko telo na svoju vodenicu).

Sonja Liht je na primer stava da će potpisivanje Sporazuma uticati pozitivno i na radikalske glasače koji su mislili da je Evropa strogo protiv Srbije, pa će i oni koji veruju u teoriju zavere protiv nas konačno da popuste, bar neki od njih, jer su videli da je Evropa spremna da nas primi i da većina stvari oko pridruživanja zavisi od nas samih.
   Sklon sam da joj verujem na rečima, premda postoje opravdano i druga mišljenja.
Sačuvana
direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 04.05.2008. 19:10 »

Podrzhavam pristupanje evopskim integracijama i potpisivanje SSP
Djelitju i Taditju chestitam shto su se odluchili na takav potez pored svih negodovanja u javnosti
To je dokaz da su u Srbiji postoje proevropske snage i da znamo za koga treba da glasamo
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 04.05.2008. 20:00 »

ja vishe ne znam kome da verujem, koshtunica pricha i verovatno je u pravu da je u sporazumu ubacheno nekoliko tachaka kojima se regulishu 'odnosi srbije sa kosovom', znachi implicite tvrdnja da je ono nezavisno a ovamo stav da se poshtuje rezolucija 1244 o nepovredivosti granica. da li to znachi o nepovredivosti nove granice sa kosovom? sve u svemu ja podrzhavam ovaj sporazum kako god da se interpretira, ali ochigledno neko lazhe kad je u pitanju status kosova u njemu.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #11 poslato: 04.05.2008. 21:31 »

Sada, dok slušam kako narodnjaci i radikali koriste retoriku SPS-a i JUL-a devedesetih, kada su i Đinđića nazivali izdajnikom samo zato što je mnogo pre toga išao na postdiplomske studije u Nemačku, i što zagovara mir i vrednosti civilizovanog sveta, sada dok slušam kako zbog potpisa SSP-a sa EU Velja Ilić i Vojislav Koštunica, sa Todorovićem i Nikolićem iz SRS-a prozivaju Tadića i Đelića izdajnicima, shvatam zašto je LDP-ovcima drago što se taj potpis dogodio. Drago bi trebalo da bude svim ljudima koji žele da žive lepo u uređenoj državi u evropskoj Srbiji, zato što je to potpis populističkog DS-a na nešto što nije nimalo populistički potez, i što je konačno prava stvar urađena sa njihove strane.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Chedista
Gradjanin
*

Duh bunta: +4/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 11.05.2008. 11:07 »

Ako je Tadic prekrshio ustav potpisivanjem Sporazuma, Chetnici bi trebalo da pokrenu postupak protiv njega a ne da na sva usta lazhu i zezaju se osecanjima naroda ne samo prema demokratama nego i prema EU. Ispada da nam neko podmece, a u stvari oni pokushavaju da uzmu koji glas vishe na lazhima, shirenju neprijateljstva prema svetu. A to je ono shto je Miloshevic svojevremeno radio.
Sačuvana

provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 11.05.2008. 17:33 »

Ako je Tadic prekrshio ustav potpisivanjem Sporazuma, Chetnici bi trebalo da pokrenu postupak protiv njega a ne da na sva usta lazhu i zezaju se osecanjima naroda ne samo prema demokratama nego i prema EU.

vade se na to da ne postoji ustavni sud. bez njega ne mozhe navodno da se pokrene postupak zbog krshenja ustavnih chlanova. a onda chujem kako toma kazhe da postoji ali je problem shto su sudije postavljene od strane tadica, pa onda to zapinje. u svakom sluchaju nekako im se ne isplati da se bave nechim ozbiljnijim od obichne galame.
Sačuvana
Chedista
Gradjanin
*

Duh bunta: +4/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 22.05.2008. 23:09 »

Da li ste primetili, da su i srs i dss i socijalisti pre izbora bili protiv potpisivanja ssp, a sad posto su prosli izbori, uglavnom ne zele da glasaju protiv. U utisku nedelje Samardzic, narodnjak, teshka srca je rekao da ce ga oni oboriti ali zato shto su to obecali u predizbornoj kampanji. Vishe nema one demagogije iz vremena uochi izbora.
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: