Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Skola ljudskih prava za mlade - Helsinski odbor  (Pročitano 2570 puta)
Admini...
Administrator

Duh bunta: +5/-5
Van mreže Van mreže

« poslato: 16.01.2008. 18:26 »

PRIJAVI SE NA "ŠKOLU LJUDSKIH PRAVA ZA MLADE"

Ako si srednjoškolka/srednjoškolac iz Srbije, želiš da učiš, da upoznaješ vršnjake iz svoje zemlje, proširiš svoja iskustva, družiš se... i ako uviđaš da u društvu postoje problemi, imaš potrebu da ih rešavaš i aktivno menjaš društvo u kome živiš, smatraš da o tome nemaš dovoljno znanja... ako želiš da čuješ ono što ti društvo u kome živiš nikako ne omogućava da čuješ, ali i uradiš... Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih i dečjih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, kao i da kod vas razvije kritičko mišljenje.

Naredne dve, 23. i 24. po redu, "Škole ljudskih prava za mlade", koje organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, održaće se od 20. do 29. februara 2008. godine. Za školu se prijavljujete tako što ćete popuniti prijavu.

Prijavu ćete dobiti putem e-maila ukoliko nam najpre pošaljete e-mail na obrazovanjeho@gmail.com - a kada je popunite, treba da nam je vratite na istu adresu.

Slanjem prijave ulazite u krug za izbor polaznika. Ukupan broj polaznika je 40 (20 polaznika po školi – tako da će polaznici biti podeljeni u dve grupe). Škole će se održavati paralelno, tako da će svi polaznici doći i otići istog dana. Svi će biti smešteni na istom mestu, samo će se rad odvijati po grupama, u nekom hotelu, u nekom od gradova u Srbiji ili, pak, u neposrednoj okolini nekog grada. Do sada su škole održavane u Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Zaječaru, Novom Pazaru, Novom Sadu, Beogradu, na Paliću i Fruškoj gori...

Informacije o mestu, hotelu, programu i ostalim pojedinostima dobiće oni čije aplikacije budu odabrane.
Projekat "Škola ljudskih prava za mlade" traje još od 2000. godine, u okviru regionalnog projekat škola za mlade Zapadnog Balkana. Pored istih škola koje se organizuju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovui Metohiji, u Srbiji škole organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, u saradnji sa Norveškim helsinškim odborom. Kroz ovaj program škola u Srbiji prošlo je više od 400 učenika srednjih škola iz svih krajeva Srbije, bez obzira na nacionalnu, versku, polnu, etničku ili drugu pripadnost. Neki polaznici ovih škola danas su aktivisti Omladinskih grupa pri Helsinškom odboru u Srbiji, i to u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu. U tim ćete grupama moći da budete aktivni i vi, a možda će neki od vas inicirati osnivanje grupe u svom gradu!

Koordinator škole je Nebojša Tasić, menadžer edukativnih aktivnosti Helsinškog odbora -hr.schools@gmail.com
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 17.01.2008. 12:43 »

Voleo bih da sam bio u prilici da ucestvujem kao polaznik jedne takve skole dok sam bio srednjoskolac. Korisno je sto se to odrzava, ali mislim isto tako da bi takve casove trebalo da deca imaju jos na casovima gradjanskog vaspitanja. Ovde bi trebalo samo da se nadju nesto kvalitetniji profesori koji ce otvoriti neka nova pitanja i raditi sa decom koja imaju posebnih interesovanja prema ovoj materiji, za razliku od one dece koje taj predmet slusaju na redovnim casovima.

Mozda bi ovu vest trebalo objaviti i na sajtu Diferencije. Isto tako pozivam mlade a i one koji to nisu da pozovu drugove koji bi mogli da ucestvuju u ovoj skoli, da se prijave.
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 23.01.2008. 23:57 »

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da je krajnji rok za apliciranje za "Skolu ljudskih prava za mlade" 10. februar 2008. god. do  ponoci.

Produzavanje roka dolazi u obzir samo ukoliko bude prevelika zainteresovanost o cemu cete biti obavesteni 11. februara.

Molimo Vas da aplikacije popunite ranije i sebi obezbedite mesto na ovoj Skoli.

Aplikacionu formu možete skinuti klikom na ovaj link:
Aplikaciona forma za prijavu za školu ljudskih prava Helsinškog odbora za ljudska prava
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

...mlad majore....

« Odgovor #3 poslato: 24.01.2008. 12:35 »

Eto šanse za mlade provincijalce da ih uoče Velike Face beogradske.... Zvrko
Sačuvana

Banujmo sve žene!
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 24.01.2008. 13:07 »

Svidja mi se zamisao ove shkole ali sam previshe mator da bih se prijavljivao . Poslatju mladjima da shalju dalje pa ako budu zainteresovani ..

Voleo bih da sam bio u prilici da ucestvujem kao polaznik jedne takve skole dok sam bio srednjoskolac. Korisno je sto se to odrzava, ali mislim isto tako da bi takve casove trebalo da deca imaju jos na casovima gradjanskog vaspitanja. Ovde bi trebalo samo da se nadju nesto kvalitetniji profesori koji ce otvoriti neka nova pitanja i raditi sa decom koja imaju posebnih interesovanja prema ovoj materiji, za razliku od one dece koje taj predmet slusaju na redovnim casovima.
Slazem se , ali nazhalost kvalitetnih predavacha o ljudskim pravima u Srbiji ima jako malo .
Sačuvana
draganana
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +5/-3
Van mreže Van mreže

kriticar celog drustva

« Odgovor #5 poslato: 03.02.2008. 10:35 »

U pitanju je isti projekat koji funkcionise i Bg, NS i u Kragujevcu, gde su sa takvih seminara potekle Omladinske grupe. Te Og postoje dakle, vec skoro 4 godine ,zavisi u kom gradu. Iako znam , cudi me sto se u Bg fokusiraju samo na srednjoskolce, kad je u NS oduvek bio prgram posvecen maldima od 16 do 25 godina,a primaju uvek i starije... tako da , koliko znam, nije problem, da ako vidite u agendi nekom interesantnog gosta, da ih pitate da prisustvujete smao tom predavanju.....
Sačuvana
Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 31.03.2008. 15:37 »

PRIJAVI SE NA "ŠKOLU LJUDSKIH PRAVA ZA MLADE"
Beograd, 25. mart 2008. godine

Ako si student/studentkinja I ili II godine nekog od fakulteta društvenih ili humanističkih nauka univerziteta u Srbiji, želiš da učiš, da upoznaješ vršnjake iz svoje zemlje, proširiš svoja iskustva, družiš se... i ako uviđaš da u društvu postoje problemi, imaš potrebu da ih rešavaš i aktivno menjaš društvo u kome živiš, smatraš da o tome nemaš dovoljno znanja... ako želiš da čuješ ono što ti društvo u kome živiš nikako ne omogućava da čuješ, ali i uradiš... Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih i dečjih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, kao i da kod vas razvije kritičko mišljenje.

Naredne dve, 25. i 26. po redu, "Škole ljudskih prava za mlade", koje organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, održaće se u maju 2008. godine. Za školu se prijavljujete tako što ćete popuniti prijavu.

Prijavu ćete dobiti putem e-maila ukoliko nam najpre pošaljete e-mail na obrazovanjeho@gmail.com - a kada je popunite, treba da nam je vratite na istu adresu do 30. aprila 2008. god. Slanjem prijave ulazite u krug za izbor polaznika. Ukupan broj polaznika je 40 (20 polaznika po školi – tako da će polaznici biti podeljeni u dve grupe). Škole će se održavati paralelno, tako da će svi polaznici doći i otići istog dana. Svi će biti smešteni na istom mestu, samo će se rad odvijati po grupama, u nekom hotelu, u nekom od gradova u Srbiji ili, pak, u neposrednoj okolini nekog grada. Do sada su škole održavane u Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Zaječaru, Novom Pazaru, Novom Sadu, Beogradu, na Paliću i Fruškoj gori...

Informacije o vremenu održavanja Škole, mestu, hotelu, programu i ostalim pojedinostima dobiće oni čije aplikacije budu odabrane.

Projekat "Škola ljudskih prava za mlade" traje još od 2000. godine, u okviru regionalnog projekat škola za mlade Zapadnog Balkana. Pored istih škola koje se organizuju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu, u Srbiji škole organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, u saradnji sa Norveškim helsinškim odborom. Kroz ovaj program škola u Srbiji prošlo je više od 500 učenika srednjih škola iz svih krajeva Srbije, bez obzira na nacionalnu, versku, polnu, etničku ili drugu pripadnost. Neki polaznici ovih škola danas su aktivisti Omladinskih grupa pri Helsinškom odboru u Srbiji, i to u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu. U tim ćete grupama moći da budete aktivni i vi, a možda će neki od vas inicirati osnivanje grupe u svom gradu!

Asistent na Školi
Naim Leo Beširi
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 11.04.2008. 15:37 »

Ne verujem da postoji bolji način da se mladi ljudi politički osveste nego što je otići na školu ljudskih prava u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava i odslušati predavanja. No, pošto sam prestar za ovaj poziv (mogu da učestvuju samo studenti I i II godine), pozivam druge da se uključe u ovaj projekat. Imao sam prilike da razgovaram sa nekim mladim ljudima koji su pohađali tu školu i mogu da kažem da su mnogo toga naučili i da sigurno vredi. Nažalost, jako je mali broj mladih otvoreno za nova saznanja i promenu sistema vrednosti, pogotovo u sferi političkog.

Zanima me i da li HO organizuje školu za mlade bez obira na godine studija. Na primer, do 25 ili 28 godina?
« Poslednja izmena: 11.04.2008. 16:11 Domaci izdajnik » Sačuvana

Admini...
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 25.06.2008. 00:03 »

Poziv na seminar
Skola ljudskih prava za mlade

// samo za srednjoskolce iz Srbije //

Postovani/e,

Sa velikim zadovoljstvom Vam predstavljamo 27. i 28. Skolu ljudskih prava za mlade za srednjoskolce iz Srbije koja ce se odrzati u od 20. do 29. avgusta 2008. god.

U prilogu Vam se nalazi aplikacioni list i pozivno pismo.

Srdacan pozdrav uz zahvalnost na saradnji.

Asistent na Školi
Naim Leo
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: