|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 15.07.2006. 14:43 » |
|
Andrija ("deda"),
Potrebno je da se vidi kakvi su i naši sugrađani. To objašnjava zašto mi nemamo preko potrebnu podršku SVIH građana Niša.
Nema ničeg boljeg od njihovih izjava. Voleo bih da se više takvih javi, a ja obećavam, a verujem da će to biti politika svih nas ovde koji smo zaduženi za red na forumu, da neće biti izbrisane poruke naših protivnika, neprijatelja, i neprijatelja Niša i unutrašnjosti uopšte.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
verbal
Gost
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 15.07.2006. 16:25 » |
|
"Nišlije", pozvaćemo vas, vrlo rado, na sledeću akciju... Međutim, neophodno je da ostavite adresu, kako bi mogli blagovremeno da vas obavestimo.
Smrt fašizmu!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 15.07.2006. 21:58 » |
|
Verbal, nemoj da se kacis s njima, to mora da su nabildovani balvani. Ko nema u glavi ima u ostalim delovima tela. Tako ja razumem te ... nemam pojma sta su, ali da nisu ljudi - nisu. Ja bih s njima na distanci. Ne znam ko je rekao da vise vredi jedan nas minut od desetina njihovih zivota.
Tuca je njihov fah, intelektualna borba i resavanje problema kroz dijalog nasa stvar.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 15.07.2006. 22:41 » |
|
Razmišljam... Kad ovaj narod ne može da shvati koliko je logično i bezbolno predati jednog čoveka koji je ubijao i naređivao ubistva da mu se sudi... kako li je tek teško ubediti ga da glasa za proširenje svojih prava... Mislim, koliko je teško približiti mu tu materiju... da shvati koliko mu to može dobra doneti... odnosno koliko zla nepredavanje osumnjičenih za masovna ubistva, kao i status centralizovane Srbije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 16.07.2006. 12:39 » |
|
To je razlog zasto i ja mislim da ne treba pametan covek da se bavi politikom. Sta pokusas da uradis moras da racunas pre toga da prosvetis narod da bi shvatio zasto je to dobro. Razumes, kad je u pitanju decentralizacija i predavanje ovih osudjenika, ali i kad je posredi nesto sasvim jednostavno jer ni tada nece biti tako da se svi sloze. Recimo ako bi neki evropski ili americki fond ponudio milijardu evra investicija u Nis neke Nislije bi kazale da su to izdajnicke pare. Pa se ti ubedjuj s gomilom idiota, da bi obezbedio ulazak novca u Nis. Jebi ga, mozda ces kroz politiku da shvatis koliko je u stvari prosecan Srbin glup covek.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Beli Orao
Gost
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 16.07.2006. 15:07 » |
|
Zasto nevladine organizacije nisu izasle da protestuju protiv zlocina muslimana nad Srbima? Zasto su uvek te vase organizacije protiv Srbije?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 16.07.2006. 16:22 » |
|
Kad zakolje musliman Srbina to je zlocin. Kad zakolje Srbin muslimana onda je to herojstvo.
Je li tako, o Veliki Srbine?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
deda
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 16.07.2006. 18:30 » |
|
Zasto nevladine organizacije nisu izasle da protestuju protiv zlocina muslimana nad Srbima? Zasto su uvek te vase organizacije protiv Srbije? Gospodine,kada prestanemo da gledamo u tudje dvoriste bice nam mnogo bolje! Dajte da prvo pocistimo nase pa cemo tek onda imati pravo da pricamo kako tudje nije cisto :wink:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 16.07.2006. 19:34 » |
|
Boga mi u pravom smislu da ih pocistimo. Jer takav bi sutra mogao da ubije i komsiju bez nekog narocitog razloga. Ti ljudi (osumnjiceni, tj. ti generali) jesu posli u rat bez ikakvog narocitog razloga, pa i da su ubili samo jednu osobu trebalo bi ih kazniti debelo. Ne znam kakvi su u mirnodopskim uslovima ali ja se s takvim ne bih druzio, i strah bi me bilo da progovorim s takvom masinom za ubijanje koja jedva ceka da izbije rat da bi mogla da se opusti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
deda
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 16.07.2006. 19:44 » |
|
Boga mi u pravom smislu da ih pocistimo. Jer takav bi sutra mogao da ubije i komsiju bez nekog narocitog razloga. Ti ljudi (osumnjiceni, tj. ti generali) jesu posli u rat bez ikakvog narocitog razloga, pa i da su ubili samo jednu osobu trebalo bi ih kazniti debelo. Ne znam kakvi su u mirnodopskim uslovima ali ja se s takvim ne bih druzio, i strah bi me bilo da progovorim s takvom masinom za ubijanje koja jedva ceka da izbije rat da bi mogla da se opusti. To je sustina!Bravo
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Beli Orao
Gost
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 30.07.2006. 02:32 » |
|
Ако се све друге земље брину о својим грађанима и људе друге националности сматрају мањином, зашто на то нема права и Србија? Француска је држава Француза и мањина које живе у њој. Тиме се не умањује значај грађанима који нису Французи (или Срби у Србији) него се назначује да је француски народ конститутивни. А што се злочина тиче, свака земља најпре води рачуна о сопственим грађанима и зато разумем хрватску невладину организацију која је јуче иницирала потерницу за починиоцима злодела над хрватским становништвом за време рата. Тако би требало да раде и српске невладине организације а не да осуђују своје суграђане.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
CheGuevara
Gost
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 30.07.2006. 20:58 » |
|
Ако се све друге земље брину о својим грађанима и људе друге националности сматрају мањином, зашто на то нема права и Србија? Француска је држава Француза и мањина које живе у њој. Zakasnio si jedno 100-150 godina sa takvim shvatanjem Nacije... Mi srbi jedini u svetu poistovecujemo naciju sa verom i etnickom pripadnoscu, pa se onda cudimo sto niko sa nama nece. Ako nasa vlast i Pravoslavna crkva nastave tako sutra ni mnogi Srbi vise nece da budu "Srbi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 31.07.2006. 02:43 » |
|
Francuska je jedna od najcentralizovanijih država u Evropi. Iako u njoj postoje regioni, oni gotovo da imaju manje ingerencije od naših okruga (a oni nemaju nikakvih ingerencija). Pre možda sto godina bilo je popularno kazati da je Francuska samo predgrađe Pariza, što danas može da se preslika na Srbiju i kaže da je ona samo predgrađe Beograda. No, čudi to kako se Francuska uspela izgraditi u snažnu državu pokraj sveg centralizma. Pariz je veći od svih ostalih gradova Francuske zajedno, ali verovatno postoji finansijska nezavisnost ovih gradova te se oni mogu nesmetano razvijati. Mi želimo više, drugačije. Francuska ima tradiciju takvog, možda funkcionalnog centralizma, mada ja nikada ne bih pristao da živim u Marseju iako je on verovatno prema Parizu nešto poput Novog Sada spram Beograda u Srbiji. Ne bih pristao iz prostog razloga što onaj tamo u Parizu ima više mogućnosti za napredak, za realizaciju sebe kao čoveka. Želim da imam ravnopravne uslove za afirmaciju i kvalitet života, i od toga ne bih odustao.
Francuska jeste čudnovat primer uspeha centralističke vlasti, ali možda to znači da je Pariz toliko bogat da siromaštvo ili praznina onog van njega uspeva da se kompenzuje u sveukupno visokom proseku. To Francuskoj ne daje prava da bude reprezent demokratije i ravnopravnosti u Evropi. No, trebalo bi dodati da je osim finansijske nezavisnosti tamošnja provincija mogla da računa i inače na mnogo više sredstava nego ova ovde, jer Francusku nisu presecali ovoliki ratovi, dok je uz to bila i osvajačka zemlja sa brojnim kolonijama koje su joj kao takvoj donosile dodatne prihode.
Udaljio sam se od glavne teme, a to je Francuska kao država Francuza i manjina koje žive u njoj. Ja to vidim kao ostatak nedemokratske, zatvorene, tradicionalno-traumatične predstave nacija u svesti ljudi koji mogu da zastupaju i brane teze nacionalno konstituisane države. Evropska Unija ima sasvim drugačiji koncept, i on podrazumeva čoveka kao čoveka, a ne kao Srbina, Danca, Hrvata ili Rumuna. čoveka kao ono što on zna, što je bio, što može biti, što planira da postane. čovek kao projekat, a ne kao pripadnik nacije, vere ili sličnog.
Kad bolje sagledam vidim da ovo pisanije ne bi trebalo da pripada ovoj temi, tj. da bi se bolje uklopilo u "decentralizacija" ili tako nešto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Beli Orao
Gost
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 31.07.2006. 08:51 » |
|
Zakasnio si jedno 100-150 godina sa takvim shvatanjem Nacije... Mi srbi jedini u svetu poistovecujemo naciju sa verom i etnickom pripadnoscu Са ким или са чим би требало да поистоветимо Нацију ако не са вером и етничком припадношћу и културом? Хтео бих да сазнам.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sAngiE