|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 18.12.2006. 01:27 » |
|
Ideja mi se dopada, i nije nemoguće to sprovesti. Međutim, bilo bi dobro da odgovoriš na još neka pitanja:
- Da li bi i ti učestvovao u tom istraživanju/projektu? - Da li misliš na štampanu publikaciju ili objavljivanju putem interneta ili možda na slanje tekstova (saopštenja o istraživanju) štampanim medijima?
Što se tiče dolaska do informacija, ne bih rekao da su transparentne, ali sigurno možemo do njih doći ako bismo otišli i pitali u ime nevladine organizacije. Onda kad smo radili istraživanje o NIP-u za kulturu niko sem Sekretarijata za kulturu nas nije odbio (sve gradske institucije su nas primile i dale nam potrebne informacije). Dakle, za to istraživanje potrebno nam je samo nekoliko voljnih ljudi koji bi obišli institucije i porazgovarali sa direktorima.
Dalje je pitanje šta nas sve zanima. Da li samo bioskopi i pozorišta ili ići nešto šire (organizacija Filmskih susreta, Sajma knjiga, Nišvila, Nimusa, potom pitanje spomenika i sličnog što ulazi u oblast kulture).
Slede pitanja vezana za finansiranje, ako je finansiranje neophodno (ako izdajemo internet publikaciju, ili prilog za TV ili saopštenja za štampane medije - sredstva nam nisu potrebna). Ako su sredstva neophodna, onda bi trebalo pisati projekat. A to zahteva nešto vremena. Zato je važno da vidimo da li bi i sam učestvovao ili da dogovorimo mi iz organizacije uskoro možda neki tim za pisanje projekta i akcije na terenu.
Ukoliko želiš da se angažuješ sam, pre no što se mi budemo organizovali, mogao bih ti dati ovlašćenje da obiđeš u ime organizacije sve institucije koje te zanimaju i izvučeš informacije koje su ti potrebne. No, ipak bi moj predlog bio raditi u timu.
|