Inače ova ideja je odlična!
Ozbiljno razmišljam o tome da kontaktiram i posavetujem se oko ovoga sa Kovačevićem iz Lige. Ako imaš njegov e-mail (on mi je spomenuo tamo ali sam ja ostavio Sanji da zapiše, a znaš da smo se odmah potom raspali, tako da sam ostao bez e-mail-a) prosledi mi privatnom porukom.
Imam neke veze ovde po gradu sa još dvema nevladinim organizacijama, ali konkursi za njihovo finansiranje pri ovakvom projektu su teško-prolazni. Jer ovde je reč o čisto političkoj stvari, dok se NVO uglavnom bavi nekim drugim stvarima. Zato razmišljam o saradnji Lige i Differentia-e oko ovog projekta, te da se konkuriše kod nekih fondera koji finansiraju političke partije.
Ukoliko mi Kovačević bude objasnio da ne vredi pokušavati sa tim, ja ću te kontaktirati iznova da bismo ovaj projekat izneli privatno, ako si još uvek pri toj ideji.
Inače, pošto projekti zahtevaju mnogo širi spektar troškova i aktivnosti, razmišljam da u njega unesem:
1) Internet peticiju za regionalizaciju Srbije (sa svim onim troškovima koji su nam poznati),
2) Tribina o regionalizaciji,
3) Štampanje promotivnog materijala.
Centar za regionalnu politiku obavezno kontaktirati. Ljudi su ozbiljni i verovatno posteni. A dosta bi znacilo za peticiju ako bi i oni stali iza nje.
Kontaktiraću ih sigurno, pa i još jednu NVO u gradu, ali ništa bez gotovog projekta.