Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Konkursi za finansiranje nevladinih organizacija  (Pročitano 4350 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 22.07.2008. 11:29 »

I trebalo je cekati pune dve godine da se proces pokrene??
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 22.07.2008. 11:31 »

Pa... tako nekako. U stvari, meni nije bilo jasno zašto bi mi iko dao novac tek tako... Popuniš formular i čekaš da ti neko isporuči pare na ruke... Deluje nemoguće. Mislio sam da tu mora da postoji ili neko stručan koji će to da odradi kao nekakav umetnički rad, koji će to pisati mesecima... pravi elaborat... da se ta osoba mora platiti... a to opet ne dolazi u obzir, jer opet može biti da ne prođe... I zato se sa tim odugovlačilo.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 22.07.2008. 11:34 »

No dobro je onda da je ipak urodilo plodom (da ne prejudiciram nesto ali izgleda da je tako)...da li da to objasnim zapadnjackim poverenjem (nije neistina) koje se ukazuje jednom ali ako se prekrsi onda sledi sta sledi ili nekim visim interesima istih (umanjenje poreza maticnoj drzavi)...to je uostalom nebitno..vazno je da funkcionise...ali prvenstveno je vazno da novac odlazi u prave ruke tj. namene.
Necu pitati za detalje, reci ces ako zelis.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #18 poslato: 22.07.2008. 11:41 »

Meni g. Gazivoda reče nedavno da nema ništa od onoga da bude kad je video projekat... Ali se nadam da greši i da će ipak nešto biti. A sad... ja ne volim da govorim o nečemu što nije zasigurno, tako da sam se već previše istrčao... Obično onda usledi dobar šamar koji povuče na dno... i ona obećanja pretvori u glupo radovanje ničemu.

A da li su prave namene... Mislim da se to danas, po hapšenju Karadžića, može najbolje ogledati u reakciji ogromnog broja građana Srbije, time što psuju mater Tadiću, hoće da tuku policiju, izazvali bi i građanski rat, iz ljubavi prema čoveku koji je najverovatnije počinio nekoliko zločina protiv čovečnosti. Da su mediji bili drugačije orijentisani, da su informisali građane o onome o čemu je trebalo informisati, da su podizali građansku svest kod građana, danas bismo imali opštu euforiju, a ne ovo stanje na ulicama prestonice.

Dakle, smatram da je najbolje što oni tamo mogu da urade, i to ubedljivo najbolje (za Srbiju i svest građana, koju bi valjalo buditi) - upravo da novac daju Differentia-i. Učinak bi bio daleko veći nego da daju bilo kojoj drugoj NVO. Ne samo zbog poštenijeg rukovodstva (koje nije konkurisalo da bi samo zaradilo), nego zbog toga što niko ne želi da ulaže u medij.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 22.07.2008. 12:15 »

Naravno da se ne treba istrcavati kada stvar nije sigurna ali valjda dobro procenjujes situaciju...Nadam se da ceo projekat ipak ima neku perspektivu. Mozda je ipak trebalo paralelno konkurisati na nekom od ovih ozbiljnijih ponuda, prethodno navedenih pa gde prodje...ne znam.

Sto se reakcije ljudi tice...ni to nije nista neocekivano...ne meni. Koliko god covek bio prefigan i organizovan (ne moze me niko ubediti da nije imao pomocnike) prosto mi izgleda nemoguce da je bio u toj meri neprepoznatljiv. No ovo nije za ovu temu.

Normalno je da navijas na svoju vodenicu i nadam se da u glavi imas razradjen projekat kako bi dobijeni novac trebalo rasporediti i uloziti, na sta ciljati, sta njime pokriti i da to ima nekog krajnjeg efekta. Nadam se.
Sačuvana

Sartr
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: