Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Javna debata o decentralizaciji  (Pročitano 1282 puta)
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 15.04.2008. 11:45 »

JAVNA DEBATA: REGIONALNI RAZVOJ I DECENTRALIZACIJA

Centar za razvoj gradjanskog drustva MilenijuM, u okviru koalicije nevladinih organizacija Evropska Inicijativa Nis, Vas poziva na javnu debatu na temu REGIONALNI RAZVOJ I DECENTRALIZACIJA, koja ce se odrzati u sredu, 16. aprila 2008. godine u velikoj sali Gradske opstine Medijana (Pariske komune bb), sa pocetkom u 17 casova.

O potrebama i procesu intenzivinijeg regionalnog razvoja, jacanju lokalne samouprave kroz decentralizaciju drzavnog sistema i konkretnim koristima koje ce svaki pojedinac imati pridruzivanjem Srbije EU, svoja izlaganja na javnoj debati imace:

· Rodoljub Sabic, poverenik za informacije od javnog znacaja
· Aleksandar Denda, Alijansa za odrzivi lokalni razvoj
· prof. dr Jovan Zivkovic, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru

Koristimo ovu priliku da Vas zamolimo da poziv za ucesce na javnoj debati prosledite svima za koje smatrate da svojim konstruktivnim predlozima i idejama mogu doprineti poboljsanju statusa naseg grada i kvalitetu zivota  ljudi koji u njemu zive.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +124/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 15.04.2008. 12:18 »

Pazi, neke stvari mi tu nisu jasne... Prvo, zašto su slali tek jedan dan pre debate tu razglednicu? Drugo, ko je izabrao baš te nevladine organizacije koje čine Evropsku inicijativu Niš - a ne neke druge, ili makar uneli neke druge? Treće, ono što sam ja dobio sadrži još neke detalje zbog kojih mi nije padalo na pamet ni da objavim vest o tribini. Evo je:

Imajući u vidu da je Srbija jedna od najcentralizovanijih države Evrope, a da je Niš grad iz koga je pokrenuta inicijativa za formiranje nacionalne koalicije za decentralizaciju, ova tema se nameće kao jedna od najaktuelnijih u našem gradu.

Neka im, onda, tribinu čine samo članovi NKD-a, uz ogorčenje koje će o tome imati da izraze članovi Inicijative mladih za ljudska prava, budući da oni na pomen "decentralizacija" ustaju i viču i pokazuju prstom na tebe: lokal-patrioto!!!

Što se MilenijuM-a tiče... oni koji će njih da predstavljaju na toj debati ne bi dolazili kad im se ne bi tutnula koja 'iljada u džep. To je naš decentralistički potencijal.

U tom društvu Differentia nema šta da traži, ili makar ja. Niti ću koga dalje privatno obavestiti o tom događaju.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

...mlad majore....

« Odgovor #2 poslato: 15.04.2008. 12:28 »

Ipak, lepo je čuti šta Rodoljub Šabić ima da kaže o tome. On dosta dobro poznaje prilike u lokalnoj samoupravi.
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +124/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 15.04.2008. 12:31 »

To je ipak prevelika cena, a ne želim da platim ponosom. Ignorisali su postojanje Diferencije, i to samo zato što nismo zarađivali kao NVO. Da smo zgrtali lovu sada bismo se nalazili na plakatima koji su preplavili grad (a tiču se tih tribina).

Ignorisali su medijsku inicijativu Diferencije, jer u Srbiji, a pogotovo u Nišu, internet medij još uvek ne znači ništa. Zato kada počne sa izlaskom štampana verzija Zapada, i to svakog meseca, a možda i malo punija (više od 24 strane), moći ćemo da o svima njima govorimo, pa i o tome šta su u stvari uradili sa parama dobijenim od NED-a.

Šabića ću o svemu pitati (ako stvarno jeste toliko upućen, a trebalo bi da jeste) putem mejla, možda za sledeći broj Zapada. Pošto je poverenik za informacije, mislim da bi morao da izađe u susret.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: