Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Beogradska omladinska nevladina organizacija - BIRO  (Pročitano 1178 puta)
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 29.05.2007. 17:00 »

Jedna jako interesantna organizacija, slicna Diferenciji, koja deluje u Beogradu - "BIRO".

BIRO je osnovan početkom 2006. godine.
BIRO je grassroots organizacija koja okuplja studente BU i mlade umetnike svih profila.
BIRO se zalaže za aktivnu politicku participaciju mladih.
BIRO se zalaže za definisanje državne politike o mladima.
BIRO se bori za primenu tranzicionih zakona medu kojima kao najvažniji smatramo Zakon o Lustraciji.
BIRO insistira na poštovanju sekularizma.
BIRO insistira na aktivizmu kao odgovoru na apatiju i apstinenciju.
BIRO u svom delovanju pruža podršku srodnim gradanskim inicijativama.

Šta smo do sada uradili?

BIRO je u Beogradu na mitingu SRS-a okupljenim pristalicama, zanimljivih fizionomija, na glavu srucio hiljadu letaka "Hag mi je drag"
BIRO je razmišljao da na premijeri filma ''Grbavica'' raširi transparent ''Koštunice, ABORTIRAJ !'' ali je iz obzira prema žrtvama ratova od te genijalne ideje odustao.
BIRO je povodom prekida pregovora sa EU organizovao akciju «TRAŽIM MLADIĊA».
BIRO je organizovao seminar «Mission Possible» na kome su ucestvovali mladi švedani, Italijani, Francuzi, Albanci i tzv. Srbi. Tema seminara bila je : «Politika države prema mladima.»
BIRO je pravosnažno neosudenom, seksualno devijantnom, predstavniku SPC-a preneo poruku od boga...

BIRO je kao odgovor na donošenje «noćnog ustava» pokrenuo anti-ratnu kampanju NE U MOJE IME i pozvao sve mlade ljude da na referendumu kažu NE ratu i ratnoj politici. Referendum je pokraden ali izbori su pred nama.

BIRO je sa zajedno drugim organizacijama tokom novembra organizovao seriju studenstkih protesta.

BIRO je povodom svetskog dana orgazma organizovao akciju Svršimo sa politikom nesvršavanja.

BIRO je delovao, deluje i delovaċe na sve primitivne, neodgovorne i ksenofobične istupe pojedinaca i organizacija.

adresa: biro.org.yu
Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +47/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 30.05.2007. 20:03 »

Sta ti znaci to da nabrajas pripadnike naroda i onda kazes tkz. Srbi? A ovi nisu tkz. Italijani. Organizacija deluje moderno, a zanima me iz kojih se izvora finansiraju? Nije spomenuto ni da se zalazu za decentralizaciju.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 02.06.2007. 16:27 »

Sta ti znaci to da nabrajas pripadnike naroda i onda kazes tkz. Srbi?

Nisam ih ja nabrajao nego im to stoji na sajtu. Kopirano. Mislim da su pod tim "tzv. Srbi" mislili da kontriraju clanu ustava koji kaze da je Srbija drzava Srba, a ovi ostali su tzv. Ostatak. Posto je taj njihov manifest pisan izgleda nesto posle usvajanja ustava.

Organizacija deluje moderno, a zanima me iz kojih se izvora finansiraju? Nije spomenuto ni da se zalazu za decentralizaciju.

Ne verujem da se zalazu otvoreno za decentralizaciju jer su beogradska organizacija. Nemaju razloga da se zalazu za decentralizaciju kad je njima dobar centralizam. A sto se finansiranja tice, ja mislim da ih niko ne finansira posto su im plakati siromasni u tehnickom smislu kao sto su i oni Diferencije bili u pocetku. Mada mozda je sve to programski. Inace, ideje su im izvanredne.
Sačuvana
Johnny_kG
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-0
Na mreži Na mreži

« Odgovor #3 poslato: 23.06.2007. 20:52 »

Jedna jako interesantna organizacija, slicna Diferenciji, koja deluje u Beogradu - "BIRO".

Šta smo do sada uradili?

BIRO je u Beogradu na mitingu SRS-a okupljenim pristalicama, zanimljivih fizionomija, na glavu srucio hiljadu letaka "Hag mi je drag"
BIRO je razmišljao da na premijeri filma ''Grbavica'' raširi transparent ''Koštunice, ABORTIRAJ !'' ali je iz obzira prema žrtvama ratova od te genijalne ideje odustao.
BIRO je povodom prekida pregovora sa EU organizovao akciju «TRAŽIM MLADIĊA».

BIRO je kao odgovor na donošenje «noćnog ustava» pokrenuo anti-ratnu kampanju NE U MOJE IME i pozvao sve mlade ljude da na referendumu kažu NE ratu i ratnoj politici. Referendum je pokraden ali izbori su pred nama.

BIRO je povodom svetskog dana orgazma organizovao akciju Svršimo sa politikom nesvršavanja.

BIRO je delovao, deluje i delovaċe na sve primitivne, neodgovorne i ksenofobične istupe pojedinaca i organizacija.

adresa: biro.org.yu

GENIJALNO!!! :)
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 24.06.2007. 01:59 »

BIRO je razmišljao da na premijeri filma ''Grbavica'' raširi transparent ''Koštunice, ABORTIRAJ !''

osmeh Simpaticni su. Imaju energije.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 18.12.2007. 18:36 »

Tek sad vidim ovo da Dud hvali BIRO nevladinu organizaciju. Dude, jel ti dobro? Ili samo nisi dobro video o kakvoj se organizaciji radi? Izdajnici su to, Dude.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: